Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoBLOOM, R. A.; MULLIN, B. C.; TATE, R. L. DNA restriction patterns and DNA-DNA solution hybridization studies of frankia isolates from yrica pensylvanica (Bayberry). Appl. Environ. Microbiol., v. 55, n. 9, p. 2155-2160, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoAN, C. S.; RIGGSBY, W. S.; MULLIN, B. C. Relationships of Frankia isolates based on deoxyribonucleic acid homology studies. Int. J. Syst. Bacteriol., v.35, n.2, p.140-146, 1985.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoNITTAYAJARN, A.; MULLIN, B. C.; BAKER, D. D. Screening of symbiotic frankiae for host specificity by restriction fragment lenght polymorphism analysis. Appl. Environ. Microbiol., v.56, n.4, p.1172-1174, 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  20/01/2012
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PEREIRA, G. E.; ARAÚJO, A. J. B.; SANTOS, J.
Afiliação:  GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; A. J. B. ARAÚJO, CPATSA; J. SANTOS, CPATSA.
Título:  Chemical and aromatic characteristics of Brazilian tropical wines.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 910, p. 135-140, out. 2011.
Idioma:  Inglês
Notas:  Trabalho apresentado no II International Symposium on Tropical Wines, de 25 a 28 de maio de 2010, Petrolina, PE. Editado por Giuliano Elias Pereira e Jorge Tonietto.
Conteúdo:  Traditional winegrowing areas are located in temperate climate zones and allow to produce grapes only once per year. Tropical wines have been elaborated in India, Thailand, Venezuela and Brazil and present another kind of viticulture, as compared with countries located in temperate climate zones. Northeast of Brazil started wine production twenty six years ago. This region vines can produce two or three crops per year, depending of the cycle of different cultivars. Harvests can be scaled throughout the year, mainly between May and December, corresponding to the dry season. Red, white, rosé and sparkling wines are being elaborated in the region. The objective of this work was to determine the physico-chemical and aromatic characteristics of some tropical wines elaborated in Northeast of Brazil, with grapes harvested in November 2008. Wines were elaborated using traditional method with control of the alcoholic and malolactic fermentation temperatures, at 25 and 18ºC for red wines, respectively, and at 18ºC for alcoholic fermentation of the white wines. After stabilization and bottling and wines were analyzed to determine physico-chemical characteristics, like alcohol degree, pH, total and volatile acidities, dry extract, sulfur dioxide, total anthocyanin and total phenol index. Aromatic profile was determined by gas chromatography, while 19 esters and 6 superior alcohols were identified. Wines presented different chemical and aromatic characteristics according to different gra... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Brasil; Éster; PCA; Vinho tropical; Viticultura tropical.
Thesagro:  Álcool; Analise organoleptica; Analise quimica; Aroma; Composicao quimica; Uva; Vinho; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV13657 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional