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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  17/01/2017
Data da última atualização:  22/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CESAR, A. S. M.; REGITANO, L. C. de A.; POLETI, M. D.; ANDRADE, S. C. da S.; TIZIOTO, P. C.; OLIVEIRA, P. S. N. de; FELICIO, A. M.; NASCIMENTO, M. L. do; CHAVES, A. S.; LANNA, D. P. D.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; KOLTES, J. E.; FRITZ-WATERS, E.; MOURÃO, G. B.; ZERLOTINI NETO, A.; REECY, J. M.; COUTINHO, L. L.
Afiliação:  ALINE SILVA MELLO CESAR, USP, Iowa State University; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; MIRELE DAIANA POLETI, USP; SÓNIA CRISTINA DA SILVA ANDRADE, USP; POLYANA CRISTINE TIZIOTO, CPPSE; PRISCILA SILVA NEUBERN DE OLIVEIRA, CPPSE; ANDREZZA MARIA FELÍCIO, USP; MICHELE LOPES DO NASCIMENTO, USP; AMALIA SATURNINO CHAVES, USP; DANTE PAZZANESE DUARTE LANNA, USP; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; JAMES EUGENE KOLTES, University of Arkansas; ERIC FRITZ-WATERS, University of Arkansas; GERSON BARRETO MOURÃO, USP; ADHEMAR ZERLOTINI NETO, CNPTIA; JAMES M. REECY, Iowa State University; LUIZ LEHMANN COUTINHO, USP.
Título:  Differences in the skeletal muscle transcriptome profile associated with extreme values of fatty acids content.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  BMC Genomics, London, v. 17, p. 1-16, 2016.
DOI:  10.1186/s12864-016-3306-x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Lipids are a class of molecules that play an important role in cellular structure and metabolism in all cell types. In the last few decades, it has been reported that long-chain fatty acids (FAs) are involved in several biological functions from transcriptional regulation to physiological processes. Several fatty acids have been both positively and negatively implicated in different biological processes in skeletal muscle and other tissues. To gain insight into biological processes associated with fatty acid content in skeletal muscle, the aim of the present study was to identify differentially expressed genes (DEGs) and functional pathways related to gene expression regulation associated with FA content in cattle. Results: Skeletal muscle transcriptome analysis of 164 Nellore steers revealed no differentially expressed genes (DEGs, FDR 10%) for samples with extreme values for linoleic acid (LA) or stearic acid (SA), and only a few DEGs for eicosapentaenoic acid (EPA, 5 DEGs), docosahexaenoic acid (DHA, 4 DEGs) and palmitic acid (PA, 123 DEGs), while large numbers of DEGs were associated with oleic acid (OA, 1134 DEGs) and conjugated linoleic acid cis9 trans11 (CLA-c9t11, 872 DEGs). Functional annotation and functional enrichment from OA DEGs identified important genes, canonical pathways and upstream regulators such as SCD, PLIN5, UCP3, CPT1, CPT1B, oxidative phosphorylation mitochondrial dysfunction, PPARGC1A, and FOXO1. Two important genes associated with lipi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Global oxidative metabolism.
Thesagro:  Bos Indicus.
Thesaurus Nal:  Cattle; Gene expression; Human Health; Lipids; Sequence analysis; Zebu.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA18977 - 1UPCAP - DD
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21.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Novas viroses diagnosticadas em macieiras no Brasil por sequenciamento de alto desempenho (HTS). Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, junho 2021. 8 (Embrapa Uva e Vinho. Circular Técnica, 161).
Tipo: Circular Técnica
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22.Imagem marcado/desmarcadoEIRAS, M.; FAJARDO, T. V. M. Guia de sanidade vegetal. Instituto Biológico de São Paulo: Secretaria de Agricultura e Abastecimento, Governo de São Paulo, São Paulo: [online], 2016.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
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23.Imagem marcado/desmarcadoEIRAS, M.; FAJARDO, T. V. M. Grapevine yellow speckle viroid 1 (GYSVd-1) em videira. In: Guia de Sanidade Vegetal. Instituto Biológico de São Paulo, [online], ago. 2016.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
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24.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; EIRAS, M. Complexo do lenho rugoso da videira (Grapevine rupestris stem pitting-associated virus (GRSPaV), Grapevine virus A (GVA) e Grapevine virus B (GVB)). In: Guia de Sanidade Vegetal. Instituto Biológico de São Paulo, [online], ago. 2016. http://www.sica.bio.br/guiabiologico/busca_culturas_resultado_ok.php?Id=136&Vlt=2
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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25.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; QUECINI, V. Comparative transcriptome analyses between cultivated and wild grapes reveal conservation of expressed genes but extensive rewiring of co-expression networks. Plant Molecular Biology, online, Feb. 2021.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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26.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Macieira cv. Fuji Suprema: sanidade viral confirmada por indexagem molecular e biológica. Agapomi, n. 357, p. 8-9, fev. 2024.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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27.Imagem marcado/desmarcadoKUHN, G. B.; FAJARDO, T. V. M. Importância da origem do material de propagação na qualidade da muda de videira. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2004. 8 p. (Embrapa Uva e Vinho. Circular Técnica, 50). Disponível também no formato online.
Tipo: Circular Técnica
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28.Imagem marcado/desmarcadoEIRAS, M.; FAJARDO, T. V. M. Enrolamento da folha da videira (Grapevine leafroll-associated virus 3). In: Guia de Sanidade Vegetal. Instituto Biológico de São Paulo, [online], ago. 2016. http://www.sica.bio.br/guiabiologico/busca_culturas_resultado_ok.php?Id=72&Vlt=8&busca=Videira
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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29.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Eliminação de vírus latentes de macieiras por quimioterapia e cultiva de meristemas in vitro. Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2016. (Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico, 193)
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
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30.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Elimination of apple latent viruses by in vitro chemotherapy and meristem-culturing. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 2217-2220, 2012.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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31.Imagem marcado/desmarcadoSTANGARLIN, O. S.; FAJARDO, T. V. M. Ocorrência de virose em cultivares de videira no estado do Mato Grosso do Sul. In:Congresso Paulista de Fitopatologia, 39., 2016, Piracicaba, SP. Resumos.... Piracicaba: EsalQ, 02 a 04 fevereiro de 2016. Resumo nº 006. Disponível em:
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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32.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Ocorrência de viroses em morangueiros no Rio Grande do Sul e produção de matrizes de cultivares comerciais de morangos livres de vírus. Jornal da Fruta, Lages, v. 18, n. 222, p. 24, jan. 2010.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
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33.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Produção sadia desde a origem. Cultivar Hortaliças e Frutas, Pelotas, v. 5, n. 26, p. 26-29 , 2004. p. 26-29 il.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - C
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34.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Produção de material básico livre de vírus para viveiros de macieiras. In: NACHTIGALL, G. R. (Ed.). Inovações tecnológicas para o setor da maçã - Inovamaçã. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2011. p. 181-198. il., color.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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35.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Principais viroses e seu controle. In: ANTUNES, L. E. C.; HOFFMANN, A. (Ed.). Pequenas frutas: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 137-143. il. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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36.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; NICKEL, O. Simultaneous detection of four viruses affecting apple and pear by molecular hybridization using a polyprobe. Ciência Rural, Santa Maria, v. 44, n. 10, p. 1711-1714, out. 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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37.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; NICKEL, O. Técnicas de detecção e estudo de vírus em plantas. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2015. (Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico, 179).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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38.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; NICKEL, O. Transmissão de vírus e controle de viroses em plantas. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2019. 25 (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 110)
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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39.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Viroses. In: ANTUNES, L. E. C.; REISSER JUNIOR, C.; SCHWENGBER, J. E. (Ed.) Morangueiro. Brasília, DF: Embrapa, 2016. Cap. 18.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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40.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Vírus de morangos: novos e velhos desafios. Jornal da Fruta, Lages, v. 14, n. 176, p. 20-21, 2006.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
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