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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/05/1999
Data da última atualização:  31/03/2008
Autoria:  ALBUQUERQUE, J. A. S. de; MOUCO, M. A.; REIS, V. C.
Título:  Floração da mangueira através do uso de reguladores de crescimento.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 1999.
Série:  (Embrapa Semi-Árido. Instruções técnicas, 12).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Aspectos gerais, Aplicação e absorção dos reguladores, Resultados.
Palavras-Chave:  Cultivo; Cultura; Growth substances; Mangoes tree; Mangueira; Reguladores de crescimento; Uses; Uso.
Thesagro:  Floração; Manga; Mangifera Indica; Regulador de Crescimento.
Thesaurus Nal:  flowering; mangoes; plant growth substances.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE42085 - 1EMBFD - --01258CPATSA01258
AI-SEDE42085 - 2EMBFD - --01258CPATSA01258a
CNPAB30246 - 1EMBFD - --634.440002665
CPAMN-UEPP8669 - 1EMBFD - --1999.00101
CPATU5770 - 1EMBFD - PP0078500785
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  21/11/2022
Data da última atualização:  28/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  SANTOS, I. P. F. DOS; OZORIO, L.; AZEVEDO, T. de L.; CABRAL, L. M. C.; SILVA, C. M.
Afiliação:  IVA PAULA F. DOS SANTOS, UFRRJ; LUÍSA OZORIO, Universidade de Vassouras; TATIANA DE LIMA AZEVEDO, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA.
Título:  Evaluation of bovine milk processing on the digestibility and allergenicity of milk proteins.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Carpathian Journal of Food Science and Technology, v. 14, n. 3, p. 190-196, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.34302/crpjfst/2022.14.3.17
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate whether thermal processes applied in milk, such as pasteurization and UHT affect the protein digestibility leading to changes in the allergenic responses. Samples were subjected to a simulation of the human digestion and subsequently evaluated regarding protein cleavages and enzyme immunoassay for caseins and -lactoglobulin immunogenicity. Among the different samples, protein digestibility was mainly affected in the gastric phase. α-lactalbumin and caseins showed high susceptibility to gastrointestinal enzymes, while a partial -lactoglobulin resistance to pepsin was observed. Concerning in vitro allergenicity, a tendency of reduction was demonstrated in UHT and powdered milk samples after digestion in the stomach. Following the intestinal digestion, all milk samples presented low allergenicity, over 96% reduction of antibody binding. These data corroborates to the understanding of the effects of the world ́s most used heat treatments in cow's milk proteindigestibility and allergenicity.
Palavras-Chave:  Protein allergy; UHT process.
Thesaurus NAL:  Cows; Food processing; Food technology; Milk; Milk allergy; Pasteurization; Proteins; Raw milk.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15387 - 1UPCAP - DD
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