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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  08/01/2020
Data da última atualização:  05/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, J. F.; CUNHA, G. R. da; MORESCO, E. R.
Afiliação:  JORGE FERNANDO PEREIRA, CNPGL; GILBERTO ROCCA DA CUNHA, CNPT; EDINA REGINA MORESCO, CNPF.
Título:  Improved drought tolerance in wheat is required to unlock the production potential of the Brazilian Cerrado.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 19, n. 2, p. 217-225, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT Improving rainfed wheat cultivation in central Brazil, where the Cerrado biome (Brazilian savanna) is predominant, remains a bottleneck for future increases in domestic wheat production. In the Cerrado, the limited water availability during the wheat-growing season is an obstacle to increase wheat yield. To address this issue, the physiological and molecular drought response of wheat and the environmental conditions of this region must be better understood. In this review, we characterized the impact of drought on rainfed wheat production in the Cerrado. Based on the peculiarities of this environment, we suggest that certain traits should be prioritized in selection. These traits and their molecular basis are important to raise wheat yields in the Cerrado and also to improve food security in Brazil, one of the top wheat-importing countries in the world.
Palavras-Chave:  Triticum aestivum L; Tropical wheat; Water deficit.
Thesaurus Nal:  Water stress.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208345/1/Artigo-Jorge-CBAB-Improved.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF57255 - 1UPCAP - DD
CNPGL24949 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  04/11/2022
Data da última atualização:  04/11/2022
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  LANA, M. M.; RIBEIRO, C. S. da C.; CARVALHO, S. I. C. de.
Afiliação:  MILZA MOREIRA LANA, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH.
Título:  Hortaliça como comprar, conservar e consumir: pimenta cambuci.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2022.
Descrição Física:  1 Folder.
Idioma:  Português
Notas:  ODS 2; ODS 12.
Conteúdo:  Pimenta cambuci: formato gracioso, sabor suave. Como comprar. Como conservar. Como consumir. Dicas. Antepasto de abobrinha com cambuci. Fraldinha na pressão com pimenta cambuci.
Palavras-Chave:  Selo ODS 12; Selo ODS 2.
Thesagro:  Culinária; Perda Pós-Colheita; Pimenta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148022/1/CCCC-57-Pimenta-cambuci-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41792 - 1UMTFD - DD
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