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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
08/01/2020 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PEREIRA, J. F.; CUNHA, G. R. da; MORESCO, E. R. |
Afiliação: |
JORGE FERNANDO PEREIRA, CNPGL; GILBERTO ROCCA DA CUNHA, CNPT; EDINA REGINA MORESCO, CNPF. |
Título: |
Improved drought tolerance in wheat is required to unlock the production potential of the Brazilian Cerrado. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 19, n. 2, p. 217-225, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT Improving rainfed wheat cultivation in central Brazil, where the Cerrado biome (Brazilian savanna) is predominant, remains a bottleneck for future increases in domestic wheat production. In the Cerrado, the limited water availability during the wheat-growing season is an obstacle to increase wheat yield. To address this issue, the physiological and molecular drought response of wheat and the environmental conditions of this region must be better understood. In this review, we characterized the impact of drought on rainfed wheat production in the Cerrado. Based on the peculiarities of this environment, we suggest that certain traits should be prioritized in selection. These traits and their molecular basis are important to raise wheat yields in the Cerrado and also to improve food security in Brazil, one of the top wheat-importing countries in the world. |
Palavras-Chave: |
Triticum aestivum L; Tropical wheat; Water deficit. |
Thesaurus Nal: |
Water stress. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208345/1/Artigo-Jorge-CBAB-Improved.pdf
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Marc: |
LEADER 01490naa a2200193 a 4500 001 2118361 005 2024-02-05 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, J. F. 245 $aImproved drought tolerance in wheat is required to unlock the production potential of the Brazilian Cerrado.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aABSTRACT Improving rainfed wheat cultivation in central Brazil, where the Cerrado biome (Brazilian savanna) is predominant, remains a bottleneck for future increases in domestic wheat production. In the Cerrado, the limited water availability during the wheat-growing season is an obstacle to increase wheat yield. To address this issue, the physiological and molecular drought response of wheat and the environmental conditions of this region must be better understood. In this review, we characterized the impact of drought on rainfed wheat production in the Cerrado. Based on the peculiarities of this environment, we suggest that certain traits should be prioritized in selection. These traits and their molecular basis are important to raise wheat yields in the Cerrado and also to improve food security in Brazil, one of the top wheat-importing countries in the world. 650 $aWater stress 653 $aTriticum aestivum L 653 $aTropical wheat 653 $aWater deficit 700 1 $aCUNHA, G. R. da 700 1 $aMORESCO, E. R. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology$gv. 19, n. 2, p. 217-225, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
04/11/2022 |
Data da última atualização: |
04/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
LANA, M. M.; RIBEIRO, C. S. da C.; CARVALHO, S. I. C. de. |
Afiliação: |
MILZA MOREIRA LANA, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH. |
Título: |
Hortaliça como comprar, conservar e consumir: pimenta cambuci. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2022. |
Descrição Física: |
1 Folder. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
ODS 2; ODS 12. |
Conteúdo: |
Pimenta cambuci: formato gracioso, sabor suave. Como comprar. Como conservar. Como consumir. Dicas. Antepasto de abobrinha com cambuci. Fraldinha na pressão com pimenta cambuci. |
Palavras-Chave: |
Selo ODS 12; Selo ODS 2. |
Thesagro: |
Culinária; Perda Pós-Colheita; Pimenta. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148022/1/CCCC-57-Pimenta-cambuci-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 00779nam a2200217 a 4500 001 2148022 005 2022-11-04 008 2022 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aLANA, M. M. 245 $aHortaliça como comprar, conservar e consumir$bpimenta cambuci.$h[electronic resource] 260 $aBrasília, DF: Embrapa Hortaliças$c2022 300 $c1 Folder. 500 $aODS 2; ODS 12. 520 $aPimenta cambuci: formato gracioso, sabor suave. Como comprar. Como conservar. Como consumir. Dicas. Antepasto de abobrinha com cambuci. Fraldinha na pressão com pimenta cambuci. 650 $aCulinária 650 $aPerda Pós-Colheita 650 $aPimenta 653 $aSelo ODS 12 653 $aSelo ODS 2 700 1 $aRIBEIRO, C. S. da C. 700 1 $aCARVALHO, S. I. C. de
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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