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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  09/02/2011
Data da última atualização:  21/02/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  IGUATEMY, M.; MOREIRA, R. V. de S.; RIBEIRO, I.; UZEDA, M. C.; AQUINO, A. M. de.
Afiliação:  Mariana Iguatemy, UFRRJ; Renato Valadares de Souza Moreira, UFRRJ; Iurí Ribeiro, UFRRJ; MARIELLA CAMARDELLI UZEDA, CNPAB; ADRIANA MARIA DE AQUINO, CNPAB.
Título:  Sistemas agropecuários na bacia hidrográfica Guapi-Macacu e suas relações na conservação dos remanescentes de Mata Atlântica.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 10., 18 a 24 de outubro de 2010, Seropédica. Ciência para o Desenvolvimento Sustentável: anais... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2010.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Comunidades de árvores; Comunidades de plântulas; Efeitos de borda; Fragmentação.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27884/1/34Sistemas-agropecuarios-na-bacia-hidrografica-Guapi-Macacu-e-suas-relacoes-na.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB37266 - 1UMTRA - DD2011.001032011.00103
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/06/2020
Data da última atualização:  16/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ANGELOTTI, F.; BARBOSA, L. G.; BARROS, J. R. A.; SANTOS, C. A. F.
Afiliação:  FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; Laise Guerra Barbosa; Juliane Rafaele Alves Barros; CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA.
Título:  Cowpea development under different temperatures and carbon dioxide concentrations.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 50, e59377, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The increase of CO2 concentrations and temperatures may affect the plant development and production. This study aimed to evaluate the impact of the increased temperature and carbon dioxide concentration on the development of cowpea cultivars. The experiment was conducted in growth chambers, with control of CO2 and temperature. A completely randomized design was carried out, in a 4 x 3 x 2 factorial arrangement [cultivar x temperature (day/night) x CO2 ], with three replicates. The duration of the cowpea vegetative and reproductive phases was evaluated and, at the end of the experiment, the number of pods per plant, number of grains per pod, seed weight, shoot fresh and dry matter weight were quantified. Temperature affects the development of cowpea cultivars, and the temperatures of 29 ºC (day)/23 ºC (night) lead to a higher seed weight. The increase of CO2 leads to a higher number of pods and seeds and seed weight. The BRS Tapaihum cultivar presented the highest number of pods and seeds and seed weight. In addition, the temperatures of 32 ºC (day)/29 ºC (night) lead to a greater flower abortion in the BRS Pujante and BRS Tapaihum cultivars.
Palavras-Chave:  BRS Pujante; BRS Tapaihum; Feijão caupi.
Thesagro:  Dióxido de Carbono; Feijão; Fenologia; Mudança Climática; Vigna Unguiculata.
Thesaurus NAL:  Climate change; Cowpeas; Phenology.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214006/1/Cowpea-development-under-different-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59148 - 1UPCAP - DD
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