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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  09/09/2022
Data da última atualização:  10/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BRASIL, O. O.; MOREIRA, N. H.; SOUTO, P. L. G.; SILVA, C. M. G. da; RAMOS, A. F.
Afiliação:  OSCAR OLIVEIRA BRASIL, Universidade de Brasília; NATHALIA HACK MOREIRA, Universidade de Brasília; PAULA LORENA GRANGEIRA SOUTO, Universidade de Brasília; CLEIDSON MANOEL GOMES DA SILVA, Universidade Federal do Sul e Sudeste do Pará; ALEXANDRE FLORIANI RAMOS, Cenargen.
Título:  Ovarian assessment for pre-selection of embryo donor ewes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 216, 2022. 106803
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2022.106803
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Follicle; Ovarian size; Santa Inês; Ultrasound.
Thesaurus Nal:  Embryo (animal).
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/240097/1/1-s2.0-S0921448822001924-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN38912 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/12/2023
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  PESSANHA, K. L. F.; SANTOS, M. B.; SÁ, D. de G. C. F. de; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de.
Afiliação:  KÊNIA LETÍCIA FERREIRA PESSANHA, UFRRJ; MONIQUE BARRETO SANTOS, UFRRJ; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Impact of whole millet extruded four on the physicochemical properties and antihyperglycemic activity of gluten free pasta.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science and Technology, v. 60, n. 6, p. 1738–1748, jun. 2023.
DOI:  ttps://doi.org/10.1007/s13197-023-05714-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gluten-free pasta was developed from raw whole millet (RMF) and precooked (PCMF) flours by thermoplastic extrusion. The fusilli shape pasta were prepared with RMF (100%) and RMF:PCMF in a ratio of 50:50. The formulations were characterized for texture, cooking loss, antioxidant capacity, antihyperglycemic activity, sensory and color analyses. The RMF:PCMF blend exhibited better integrity while the RMF was less consistent and more brittle after cooking. The optimal cooking time was 8.5 min for RMF:PCMF and 6.5 min for RMF pasta. Concerning texture parameters, pasta with RMF:PCMF presented higher values ​​than those with RMF, approaching commercial pasta. The antioxidant capacity, DPPH and FRAP (78.5% SFR and 247.5 µmol Trolox/g), total phenolics (127.6 μmol gallic acid equivalent/g (GAE/g)) and antihyperglycemic activity (99.5%) were higher for RMF:PCMF than for pasta prepared with RMF alone. The protein, lipid and fiber content of RMF:PCMF pasta was higher than the commercial brown rice pasta. In relation to the instrumental color analysis, dry pasta (RMF:PCMF) showed a browning index (BI) of 31.9. The global acceptance index of the RMF:PCMF pasta was 66%, in which texture was the most highlighted negative parameter reported by the evaluators. Thus, the use of whole millet precooked flours by thermoplastic extrusion can be an alternative in the preparation of gluten-free products with better functional properties.
Palavras-Chave:  Cereal processing; Thermoplastic extrusion.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15615 - 1UPCAP - DD
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