Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  05/01/2016
Data da última atualização:  03/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALVES, S. V.; SILVA, A. M. de A.; BEZERRA, L. R.; CARNEIRO, H.; MEDEIROS, F. F. de; PEREIRA FILHO, J. M.; MOREIRA, M. N.; OLIVEIRA, R. L.
Afiliação:  Simone Vieira Alves; Aderbal Marcos de Azevedo Silva; Leilson Rocha Bezerra; HELOISA CARNEIRO, CNPGL; Fabíola Franklin de Medeiros; José Morais Pereira Filho; Milena Nunes Moreira; Ronaldo Lopes Oliveira.
Título:  In vitro fermentation and gas production of oilseed press cake.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Chilean Journal of Agricultural Animal Science, v. 31, n. 1, p. 43-51, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The utilization of byproducts from biodiesel production is an alternative for animal feed that allows for an increased nutritional value of the diet at a low cost and reduce green house gases (GHG). The objective of this study was to evaluate the production of volatile fatty acids (VFAs) and gases of biodiesel production byproducts in replacement of elephant grass. We used elephant grass (Pennisetum purpureum) and the following byproducts: soybean meal [SBC, Family Fabaceae (alt. Leguminosae; Glycine max)], canola cake (CC, Family Brassicaceae; Brassica napusL.), sunflower cake (SC, Family Asteraceae; Helianthus annuus), and fodder radish cake (FRC, Family Brassicaceae; Raphanus sativusL.) using an in vitrosemiautomatic gas production system and four different levels (0, 30, 50 and 70%) of elephant grass hay (EGH) replacement. The inoculum for the in vitroincuba-tion was obtained from three Holstein cows with rumen fistulas. Gas production was measured 3, 6, 12, 24 and 48 hours after incubation. The experimental design was completely randomized in a 4×4 factorial arrangement with the factors being the byproduct type and levels of inclusion in diet. Ruminal incubation using a 0.3-g sample in buffered culture medium was performed in order to determine the yield of methane (CH4), carbon dioxide (CO2) and ammoniacal nitrogen (N-NH3), as well as pH and concentration of volatile fatty acids (VFAs). The production of gas increased (p < 0.05) with increasing levels of diet substitut... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ruminal fermentation.
Thesaurus Nal:  animal nutrition; byproducts; methane.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL22207 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  14/09/2011
Data da última atualização:  28/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ESTEVAM, R. F. H.; MELO FILHO, J. F. de; TRINDADE, A. V.; FERNANDES, M. F.; GOMES, H. M.
Afiliação:  RODRIGO FERNANDES HERRERA ESTEVAM; JOSE FERNANDES DE MELO FILHO, UFRB; ALDO VILAR TRINDADE, CNPMF; MARCELO FERREIRA FERNANDES, CPATC; HELIO MACEDO GOMES.
Título:  Efeito da frequência de preparo periódico nos indicadores da campactação do solo.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011.
Descrição Física:  Resumo expandido.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Compactação.
Thesagro:  Solo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41986/1/557-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC22523 - 1UPCAA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional