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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/05/2018
Data da última atualização:  12/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  YAMAMOTO, E. L. M.; HOLANDA, I. S. A.; MORAIS, P. L. D. de; NUNES, G. H. de S.; ANTONIO, R. P.; LEMOS, M. de S.; SILVA, J. R. da.
Afiliação:  EURIANN LOPES MARQUES YAMAMOTO, Universidade Federal Rural do Semi-Árido; IONÁ SANTOS ARAÚJO HOLANDA, IONÁ SANTOS ARAÚJO HOLANDA; PATRÍCIA LÍGIA DANTAS DE MORAIS, Universidade Federal Rural do Semi-Árido; GLAUBER HENRIQUE DE SOUSA NUNES, Universidade Federal Rural do Semi-Árido; RAFAELA PRISCILA ANTONIO, CPATSA; MOACIRIA DE SOUZA LEMOS, Universidade Federal do Ceará; JOSÉ ROBSON DA SILVA, EMPARN.
Título:  Selection of umbu-cajazeira clones using the REML/BLUP.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 12, n. 4, p. 496-502, 2017.
DOI:  10.5039/agraria.v12i4a5485
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Genetic parameters and genotypic values of fruits from umbu-cajazeira clones were determined using the restricted maximum likelihood/best linear unbiased prediction (REML/BLUP) method, from the morphological, physicochemical and chemical characterization of fruits. The experiment was composed of six experimental clones, in three randomized complete block designs and three replicates per plot in an unbalanced arrangement in Ipanguaçu/RN, due to non-fructification of some clones of the experiment. Morphological, physicochemical and chemical characterization of 20 fruits of each clone was performed. The variance components for REML and medium components (BLUP), were estimated using the mixed model?s method REML/BLUP. The three best clones selected were from Serra do Mel, Açu, and Carnaubais. The method used allowed selection of clones with high soluble solids content and pulp yield based on the genotypic value of clones. Fruit clones from Serra do Mel can be used for pulp processing or fresh consumption. The Açu clone showed a high pulp yield and is recommended pulp processing. Carnaubais, Alto do Rodrigues, and Ipanguaçu generated fruits for fresh consumption.
Palavras-Chave:  Consumo ao natural; REML/BLUP; Umbu-cajazeira; Variabilidade genética.
Thesagro:  Melhoramento Genético Vegetal.
Thesaurus Nal:  Spondias.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177241/1/Rafaela-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA57384 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Tabuleiros Costeiros. Para informações adicionais entre em contato com cpatc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  14/06/2011
Data da última atualização:  14/06/2011
Autoria:  WARWICK, D. R. N.
Afiliação:  DULCE REGINA NUNES WARWICK, CPATC.
Título:  Podridão-seca-do-coqueiro.
Ano de publicação:  0
Fonte/Imprenta:  Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, s. d.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Coqueiro.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC22403 - 1UMTFD - PPFD169FD169
CPATC22403 - 2UMTFD - PPFD169FD169a
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