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Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/06/2016
Data da última atualização:  08/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ÍTAVO, L. C. V.; SOUZA, A. D. V. de; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS. M. G.; COELHO, R. G.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ROSCOE, R.
Afiliação:  L. C. V. ÍTAVO, UFMS; A. D. V. de SOUZA, UCB; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; C. C. B. F. ÍTAVO, UFMS; H. V. PETIT, Sherebrooke Research and Development Centre; A. M. DIAS, UFMS; M. G. MORAIS, UFMS; R. G. COELHO, UFMS; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; JOSE ALEXANDRE AGIOVA DA COSTA, CNPC; R. ROSCOE, Fundação MS.
Título:  Intake, digestibility, performance, carcass characteristics andmeat quality of lambs fed different levels of crambe meal inthe diet.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 216, p. 40-48, 2016.
DOI:  10.1016/j.anifeedsci.2016.02.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to determine the effect of different levels of crambe meal (CM) in the diet as a substitute for soybean meal on feed intake, growth performance, blood parameters, carcass characteristics and meat quality of lambs. A total of 80 sheep predominantly from the Texel breed, 40 male (23.3 ± 0.98 kg) and 40 female (22.1 ± 0.95 kg) lambs, were fed 0, 64, 128 or 192 g/kg dry matter (DM) CM in the total mixed diet. Intake of DM increased in parallel with the level of CM inclusion in the diet and there was no effect of CM on digestibility and weight gain. The feed to gain ratio decreased as levels of CM increased in the diet. Yields of carcass and commercial cuts were similar among diets. The proportion of muscle and the muscle to bone ratio tended to decrease with higher CM level in the diet. Male and female lambs responded similarly to CM levels except for subcutaneous fat where there was a greater decrease in carcass of male than female lambs with increasing CM dietary level. Chemical composition and quality of the longissimus dorsi were similar among diets. These data suggest that there are no ill effects on carcass quality and animal performance when CM is provided at up to 192 g/kg DM in the diet of growing lambs fed a forage to concentrate ratio of 350-650.
Palavras-Chave:  Característica de carcaça; Carcass; Carcasses; Crambe; Lamb; Longissimus dorsi; Subproduto agroindustrial.
Thesagro:  Ácido graxo; Alimento alternativo; Alimento para animal; Cordeiro; Digestibilidade; Farelo; Ganho de peso; Nutrição animal; Ovino; Resíduo.
Thesaurus Nal:  Animal feeding; Carcass composition; Crambe abyssinica; Digestibility; Fatty acids; Lamb meat; Mutton; Sheep; Weight gain.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE2891 - 1UPCAP - DD
CNPC32637 - 1UPCAP - DD
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Registros recuperados : 23
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21.Imagem marcado/desmarcadoOSHIRO, M. M.; MEDEIROS, S. R. de; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; SUGUISAWA, L.; SOUZA, A. R. D. L.; SALLES, F. M.; CRISTALDO, R. O.; MORAIS, M. G. Taxa de deposição de gordura subcutânea em tourinhos avaliada por ultra-som. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 4., 2008, Campo Grande, MS. Anais [da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2008. 1 CD-ROM. Editores técnicos Valdemir Antônio Laura, Paulo Henrique Nogueira Biscola. 1 p. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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22.Imagem marcado/desmarcadoGASPAR NETO, A.; COMPARIN, M. A. S.; ALBERTINI, T. Z.; SOUZA, A. R. D. L.; OSHIRO, M. M.; MEDEIROS, S. R.; TORRES JÚNIOR R. A. A.; MORAIS, M. G. Efeito da variação de temperatura sobre o consumo de bovinos confinados. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 3., 2007, Campo Grande, MS. Anais [da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2007. p. 52 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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23.Imagem marcado/desmarcadoÍTAVO, L. C. V.; SOUZA, A. D. V. de; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS. M. G.; COELHO, R. G.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ROSCOE, R. Intake, digestibility, performance, carcass characteristics andmeat quality of lambs fed different levels of crambe meal inthe diet. Animal Feed Science and Technology, v. 216, p. 40-48, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Caprinos e Ovinos.
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