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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  29/01/2014
Data da última atualização:  06/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HUNGRIA, M.; MENDES, I. C.; NAKATANI, A. S.; REIS-JUNIOR, F. B. dos; MORAIS, J. Z.; OLIVEIRA, M. C. N. de; FERNANDES, M. F.
Afiliação:  MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; IEDA DE CARVALHO MENDES, CPAC; ANDRÉ SHIGUEYOSHI NAKATANI, CNPq - pós-doutorado; FABIO BUENO DOS REIS JUNIOR, CPAC; JOSE ZUCCA MORAIS, CNPSO; MARIA CRISTINA NEVES DE OLIVEIRA, CNPSO; MARCELO FERREIRA FERNANDES, CPATC.
Título:  Effects of the glyphosate-resistance gene and herbicides on soybean: field trials monitoring biological nitrogen fixation and yield.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Field Crops Research, v. 158, p. 43-54, 2014.
DOI:  10.1016/j.fcr.2013.12.022
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The commercial use of glyphosate-resistant (also known as Roundup Ready®, GR or RR) soybean wasinitiated in 1996 in the United States. This genetically engineered crop now occupies 75.4 million haworldwide, 20.6 million of which are in Brazil where it occupies 86% of the total area cropped with thelegume. Biological nitrogen fixation (BNF) is critical for economic sustainability of soybean in Brazil;therefore, to investigate the effects of the RR gene?using pairs of nearly isogenic cultivars?and herbi-cides on BNF, we conducted an extensive series of field experiments for three cropping seasons. Theexperiments were set up at six sites with five treatments, three pairs of nearly isogenic cultivars, andsix replicates. The treatments consisted of: (T1) RR soybean + glyphosate; (T2) RR soybean + conventionalherbicides; (T3) conventional parental soybean + conventional herbicides; (T4) RR soybean + hand weedcontrol; and (T5) conventional parental soybean + hand weed control. Parameters of nodulation, plantbiomass production, total N and ureide-N were evaluated at the V4 and R2 stages of growth, and grainyield and total N in grains were evaluated at crop maturity. Data were analyzed by ANOVA, analysesof contrasts, and multivariate analyses considering a pool of six variables, denominated as symbioticefficiency (SyEf). The comparison of the pairs of non-transgenic and RR soybean cultivars showed thatthe transgenic trait negatively affected some BNF variables, but over a three-year ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fixação biológica de nitrogênio.
Thesagro:  Fixação de nitrogênio; Herbicida; Soja.
Thesaurus Nal:  Herbicides; Nitrogen fixation; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/96062/1/hungria.field-crops-research.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97139/1/Effectsfernandes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO35023 - 1UPCAP - DD
CPATC23503 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  16/01/2014
Data da última atualização:  20/08/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; ROCHA, C. R. C.; NASCIMENTO, J. C. F. do; LOPES, A. C. de S.; BRUNO, L. M.; CARVALHO, J. D. G.; FRANCO, B. D. G. de M.; TODOROV, S. D.
Afiliação:  KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; Antônio Diogo Silva Vieira, Laboratório de Microbiologia de Alimentos, Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo (USP) - São Paulo, SP, Brazil; Cíntia Renata Costa Rocha, Departamento de Bioquímica, Laboratorio de Imunopatologia Keizo Asami (LIKA), Universidade Federal de Pernambuco, Recife, PE, Brazil; Jessica Catarine Frutuoso do Nascimento, Departamento de Bioquímica, Laboratorio de Imunopatologia Keizo Asami (LIKA), Universidade Federal de Pernambuco, Recife, PE, Brazil; Ana Catarina de Souza Lopes, Departamento de Medicina Tropical, Universidade Federal de Pernambuco, Recife, PE, Brazil; LAURA MARIA BRUNO, CNPAT; Juliane Döering Gasparin Carvalho, Departamento de Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; Bernadette Dora Gombossy de Melo Franco, Laboratório de Microbiologia de Alimentos, Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo, São Paulo, SP, Brazil; Svetoslav Dimitrov Todorov, Laboratório de Microbiologia de Alimentos, Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo, São Paulo, SP, Brazil.
Título:  Brazilian artisanal cheeses as a source of beneficial Enterococcus faecium strains: characterization of the bacteriocinogenic potential.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Annals of microbiology, v. 64, n. 4, p. 1463-1471, Dec. 2014.
DOI:  10.1007/s13213-013-0789-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Two bacterial isolates from milk and cheeses were selected based on their inhibition of Listeria monocytogenes, and classified as Enterococcus faecium based on 16S rRNA analysis. In MRS broth at 37 °C, bacteriocin-like substances (BLS) produced by E. faecium EM485 and EM925 were detected at 3,200 arbitrary units/mL. These peptides were inactivated by proteolytic enzymes, but not when treated with ?-amylase, catalase and lipase. The two BLS remained stable at pH values ranging from 2.0 to 10.0, after exposure to 100 °C for 120 min and in the presence of surfactants and salts. DNA from both strains generated positive PCR results for enterocin A and B genes.
Palavras-Chave:  Anti-Listeriamonocytogenes activity; Bacteriocin; Bacteriocin-like substance; Produção artesanal; Queijo artesanal.
Thesagro:  Coalho; Leite; Queijo.
Thesaurus NAL:  Enterococcus faecalis; Enterococcus faecium; Goat cheese; Lactic acid bacteria.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC27863 - 1UPCAP - DD
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