Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  30/07/1993
Data da última atualização:  13/02/2017
Autoria:  CAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. O.; MORAES, R. O.
Afiliação:  DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA; IRACEMA O. MORAES, UNESP; R. O. MORAES, CNPMA.
Título:  Recent observations on bacterial insecticide production by semi-solid fermentation technique.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: REUNION LATINOAMERICANA Y DEL CARIBE EN BIOTECNOLOGIA, INDUSTRIA Y POLITICAS PUBLICAS PARA EL CONTROL BIOLOGICO DE PLAGAS, 1., 1992, Barquisimeto. Resumen. Tarabana: UCLA / OEA, 1992.
Páginas:  n.p
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The practical use of entomopathogenic microorganism, to crop protection is possible when an industrial scale production of the organism is developed. That is the case of Bacillus thuringiensis (Bt), one of the most studied and commercially important entomopathogenic bacterium. In Brazil the feasibility of Bt production depends, to a large degree, on the cost at which this product can be obtained. So, the fermentation technology has to aim the production of new fermentation media and new fermentation processes to get such economical level. In search of new fermentation processes it was studied the production of Bt spores and gama-endotoxin in a low cost medium (using agroindustrial by-products) by the semi-solid fermentation in flasks. The fermented malt and the solid residues from pulp and paper industry could both be used as a complete medium for growth and sporulation of this bacterium. Furthermore, the humidification or the supplementation of the culture media with a low price mineral salt source increases the yield of the spores production. It was concluded that the semi-solid fermentation technique can be successfully used for Bt spores and gama-endotoxin production.
Palavras-Chave:  Bacterial insecticide; Bioinsecticide; Biological insecticide; Insect; Pest; Production; Semi solid fermentation; Techniques.
Thesagro:  Bacillus Thuringiensis; Bactéria.
Thesaurus Nal:  biological control.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155509/1/1992PL010-Capalbo-Recent-1356.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA1356 - 1UPCPL - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  22/08/2002
Data da última atualização:  22/08/2002
Autoria:  TORRES, A. C.; REIS, N. V. B. dos; WILLADINO, L.; GUERRA, M. P.; FERREIRA, C. F.; PAIVA, S. A. V. de.
Afiliação:  Embrapa Hortaliças, Brasília, DF.
Título:  Meios e condições de incubação para a cultura de tecidos de plantas.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2001.
Páginas:  20 p.
Série:  (Embrapa Hortaliças. Circular Técnica, 24).
Idioma:  Português
Notas:  O nome do autor está incorreto na folha de rosto. A forma correta é: Neville Viana Barbosa dos Reis.
Conteúdo:  Formulações de meios para a cultura de tecidos de plantas; Componentes do meio nutritivo; Nutrição orgânica; Materiais de suporte; Qualidades físicas do meio; Quantidade de meio; Preparação dos macro e micronutrientes do meio MS; Esterilização do meio da cultura; Condições de incubação para cultura in vitro; Temperatura; Umidade relativa; trocas gasosas.
Palavras-Chave:  Cultivo in vitro; Plants.
Thesagro:  Cultura de Tecido; Incubação; Meio de Cultura; Planta.
Thesaurus NAL:  culture media; in vitro culture; tissue culture.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH23339 - 1UMTFL - --042614261 ex.1.
CNPH23339 - 2UMTFL - --042614262 ex.2.
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional