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Registros recuperados : 14 | |
3. | | NASCIMENTO JUNIOR, A. do; MORAES, M. C. de; CHINI, S. O.; BETTO, M. S.; PACHECO, H. Considerações ao ensaio de trigo do MAPA conduzido na Embrapa Trigo em 2009. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 4., 2010, Cascavel. Ata e resumos... Cascavel: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Coodetec, 2010. 3 p. 1 CD ROM. Organizado por Volmir Sergio Marchioro, Francisco de Assis Franco, Andrelise Daltoé Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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10. | | MORAES, M. C. DE; VICENTE, L. E.; PAIM, F. A. de P.; LOEBMANN, D. G. dos S. W.; ROCHA, T. M. G. Análise de medidas de complexidade da vegetação na estação ecológica de Itirapina, SP, considerando dados de reflectância de superfície do sensor OLI (Landsat 8). In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 9., 2015. Anais... Campinas: IAC, 2015. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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12. | | MORAES, M. C. DE; VICENTE, L. E.; GREGO, C. R.; PAIM, F. A. de P.; PIQUEIRA, J. R. C.; MATTOS, S. H. V. L. DE. Mapas de complexidade de fragmentos de Cerrado a partir da variabilidade espacial de dados do sensor Thematic Mapper5. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 17., 2015, João Pessoa. Anais... São José dos Campos: INPE, 2015. p. 3927-3934. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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14. | | OLIVEIRA, E. J. de; GARCIA, A. A. F.; MUNHOZ, C. de F.; MARGARIDO, G. R. A.; CONSOLI, L.; MATTA, F. de P.; MORAES, M. C. de; ZUCCHI, M. I.; FUNGARO, M. H. P.; VIEIRA, M. L. C. Integração de mapas genético-moleculares de maracujá-amarelo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 4., 2007, São Lourenço. São Lourenço:[s.n.], 2007. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 14 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
19/10/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SOUSA, L. P. O.; FUKUSHIMA, K. L.; SCAGION, V. P.; FACURE, M. H. M.; CORREA, D. S.; OLIVEIRA, J. E.; FERREIRA, D. D. |
Afiliação: |
DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA. |
Título: |
A principal curves-based method for electronic tongue data analysis. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
IEEE Sensors Journal, v. 21, n. 4, 2021. |
ISSN: |
1558-1748 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Electronic tongues are a type of sensor inspired in the biological recognition system, where sensorial and instrumental techniques are used to determine flavors or substances present in the samples analyzed. The sensor arrays used in electronic tongues are generally non-specific and are designed to provide global information about the solution’s response. As a consequence,it usually becomes necessaryto use data processing techniques that are capable of providing specific information from the samples under investigation. In this context, here we employed a Principal Curves based method to evaluate the experimental data obtained from an impedimetric electronic tongue used to evaluated distinct flavors enhancers of similar compostions. For the classification of concentrations, the best results were in the range of 88.02 to 91.15%, using electrode architectures E1 (Poly allylamine hydrochloride (PAH), reduced graphene oxide (rGO), polyaniline (PANI) and copper tetrasulfonated phthalocyanine (CuTsPc)) and E6 (PAH and CuTsPc). In the classification of substances, again the E1 architecture was highlighted, with 90.15% accuracy. These results shown that principal curves may be a promising technique for electronic tongues data analysis |
Palavras-Chave: |
Pattern recognition; Principal curves. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01891naa a2200229 a 4500 001 2135413 005 2022-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1558-1748 100 1 $aSOUSA, L. P. O. 245 $aA principal curves-based method for electronic tongue data analysis.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aElectronic tongues are a type of sensor inspired in the biological recognition system, where sensorial and instrumental techniques are used to determine flavors or substances present in the samples analyzed. The sensor arrays used in electronic tongues are generally non-specific and are designed to provide global information about the solution’s response. As a consequence,it usually becomes necessaryto use data processing techniques that are capable of providing specific information from the samples under investigation. In this context, here we employed a Principal Curves based method to evaluate the experimental data obtained from an impedimetric electronic tongue used to evaluated distinct flavors enhancers of similar compostions. For the classification of concentrations, the best results were in the range of 88.02 to 91.15%, using electrode architectures E1 (Poly allylamine hydrochloride (PAH), reduced graphene oxide (rGO), polyaniline (PANI) and copper tetrasulfonated phthalocyanine (CuTsPc)) and E6 (PAH and CuTsPc). In the classification of substances, again the E1 architecture was highlighted, with 90.15% accuracy. These results shown that principal curves may be a promising technique for electronic tongues data analysis 653 $aPattern recognition 653 $aPrincipal curves 700 1 $aFUKUSHIMA, K. L. 700 1 $aSCAGION, V. P. 700 1 $aFACURE, M. H. M. 700 1 $aCORREA, D. S. 700 1 $aOLIVEIRA, J. E. 700 1 $aFERREIRA, D. D. 773 $tIEEE Sensors Journal$gv. 21, n. 4, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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