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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/06/1999
Data da última atualização:  18/03/2014
Autoria:  MORAES, E. A. de; RAMOS, A. K. B.
Título:  Producao de feno.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1998.
Volume:  6p.
Série:  (EMBRAPA-CPAC. Comunicado Tecnico, 76).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Escolha e corte da forrageira; Armazenamento; Armazenamento em fardos; Tratamento de Feno.
Palavras-Chave:  Feed crops; Production.
Thesagro:  Cerrado; Feno; Planta Forrageira; Produção.
Thesaurus Nal:  hay.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99441/1/comtec-76.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE30201 - 1EMBFL - --04078CPAC04078
CPAC2423 - 1UMTFL - --CRI4968CRI4968
CPAO16050 - 1EMBFL - PPFOL 11778FOL 11778
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  17/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, W. M. DOS; GOMES, A. C. G.; NOBRE, M. S. DE C.; PEREIRA, A. M. DE S.; PEREIRA, E. V. DOS S.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A.
Afiliação:  WIDSON MICHAEL DOS SANTOS, UEPB, UFPE; ANA CATARINA GUIMARAES GOMES, UEPB; MICHELANGELA SUELLENY DE CALDAS NOBRE, UEPB, UFPE; AUREA MARCELA DE SOUZA PEREIRA, UEPB, UFPE; ELAINY VIRGÍNIA DOS SANTOS PEREIRA, UFPB; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ELIANE ROLIM FLORENTINO, UEPB; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, UEPB.
Título:  Goat milk as a natural source of bioactive compounds and strategies to enhance the amount of these beneficial components.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Dairy Journal, v.137, e 105515, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105515
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Goat milk, in addition to its nutritional characteristics, has functional properties and health-promoting benefits due to its content of biologically active constituents, especially peptides derived from its proteins, oligosaccharides, short and medium chain fatty acids and phospholipids. Among the several beneficial effects to human health, these compounds stand out for their role in preventing chronic diseases, especially cardiovascular diseases, most of them due to their antioxidant capacity, and in maintaining gastrointestinal health. Together with these goat milk molecules, calcium, one of the most important cell signalling components, has also demonstrated potential to prevent obesity and its associated risk factors. Several strategies have been investigated to enhance the health benefits of goat milk, with particular focus on increasing the levels of its bioactive constituents and minerals, enhancing the functionality of goat dairy products. The main functional properties of goat milk and the main improvement strategies are discussed in this review.
Thesagro:  Imunologia; Leite de Cabra; Produto de Origem Animal.
Thesaurus NAL:  Animal products; Functional properties; Goat milk; Immunology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15652 - 1UPCAP - DD
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