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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
14/06/1999 |
Data da última atualização: |
18/03/2014 |
Autoria: |
MORAES, E. A. de; RAMOS, A. K. B. |
Título: |
Producao de feno. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1998. |
Volume: |
6p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPAC. Comunicado Tecnico, 76). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Escolha e corte da forrageira; Armazenamento; Armazenamento em fardos; Tratamento de Feno. |
Palavras-Chave: |
Feed crops; Production. |
Thesagro: |
Cerrado; Feno; Planta Forrageira; Produção. |
Thesaurus Nal: |
hay. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99441/1/comtec-76.pdf
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Marc: |
LEADER 00636nam a2200229 a 4500 001 1545365 005 2014-03-18 008 1998 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMORAES, E. A. de 245 $aProducao de feno. 260 $aPlanaltina: EMBRAPA-CPAC$c1998 300 $a6p. 490 $a(EMBRAPA-CPAC. Comunicado Tecnico, 76).$v6p. 520 $aEscolha e corte da forrageira; Armazenamento; Armazenamento em fardos; Tratamento de Feno. 650 $ahay 650 $aCerrado 650 $aFeno 650 $aPlanta Forrageira 650 $aProdução 653 $aFeed crops 653 $aProduction 700 1 $aRAMOS, A. K. B.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/12/2023 |
Data da última atualização: |
17/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SANTOS, W. M. DOS; GOMES, A. C. G.; NOBRE, M. S. DE C.; PEREIRA, A. M. DE S.; PEREIRA, E. V. DOS S.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A. |
Afiliação: |
WIDSON MICHAEL DOS SANTOS, UEPB, UFPE; ANA CATARINA GUIMARAES GOMES, UEPB; MICHELANGELA SUELLENY DE CALDAS NOBRE, UEPB, UFPE; AUREA MARCELA DE SOUZA PEREIRA, UEPB, UFPE; ELAINY VIRGÍNIA DOS SANTOS PEREIRA, UFPB; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ELIANE ROLIM FLORENTINO, UEPB; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, UEPB. |
Título: |
Goat milk as a natural source of bioactive compounds and strategies to enhance the amount of these beneficial components. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
International Dairy Journal, v.137, e 105515, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105515 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Goat milk, in addition to its nutritional characteristics, has functional properties and health-promoting benefits due to its content of biologically active constituents, especially peptides derived from its proteins, oligosaccharides, short and medium chain fatty acids and phospholipids. Among the several beneficial effects to human health, these compounds stand out for their role in preventing chronic diseases, especially cardiovascular diseases, most of them due to their antioxidant capacity, and in maintaining gastrointestinal health. Together with these goat milk molecules, calcium, one of the most important cell signalling components, has also demonstrated potential to prevent obesity and its associated risk factors. Several strategies have been investigated to enhance the health benefits of goat milk, with particular focus on increasing the levels of its bioactive constituents and minerals, enhancing the functionality of goat dairy products. The main functional properties of goat milk and the main improvement strategies are discussed in this review. |
Thesagro: |
Imunologia; Leite de Cabra; Produto de Origem Animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal products; Functional properties; Goat milk; Immunology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02030naa a2200301 a 4500 001 2160374 005 2024-01-17 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105515$2DOI 100 1 $aSANTOS, W. M. DOS 245 $aGoat milk as a natural source of bioactive compounds and strategies to enhance the amount of these beneficial components.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aGoat milk, in addition to its nutritional characteristics, has functional properties and health-promoting benefits due to its content of biologically active constituents, especially peptides derived from its proteins, oligosaccharides, short and medium chain fatty acids and phospholipids. Among the several beneficial effects to human health, these compounds stand out for their role in preventing chronic diseases, especially cardiovascular diseases, most of them due to their antioxidant capacity, and in maintaining gastrointestinal health. Together with these goat milk molecules, calcium, one of the most important cell signalling components, has also demonstrated potential to prevent obesity and its associated risk factors. Several strategies have been investigated to enhance the health benefits of goat milk, with particular focus on increasing the levels of its bioactive constituents and minerals, enhancing the functionality of goat dairy products. The main functional properties of goat milk and the main improvement strategies are discussed in this review. 650 $aAnimal products 650 $aFunctional properties 650 $aGoat milk 650 $aImmunology 650 $aImunologia 650 $aLeite de Cabra 650 $aProduto de Origem Animal 700 1 $aGOMES, A. C. G. 700 1 $aNOBRE, M. S. DE C. 700 1 $aPEREIRA, A. M. DE S. 700 1 $aPEREIRA, E. V. DOS S. 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aFLORENTINO, E. R. 700 1 $aBURITI, F. C. A. 773 $tInternational Dairy Journal$gv.137, e 105515, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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