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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/03/2018
Data da última atualização:  19/03/2018
Autoria:  RIOS, T. S.; TORRES ESQUEDA, M. T. S.; DÍAZ CRUZ, A.; MORA, J. L. C.; PERRUSQUÍA, R. G.; RABANALES MORALES, J. L.; VELASCO, J. L. F.; HERNÁNDEZ BAUTISTA, J.
Afiliação:  Teodulo Salinas Rios, Universidad Autónoma Benito Juárez de Oaxaca/FMVZ; María Teresa Sánchez-Torres Esqueda, Colegio de Postgraduados, Carretera México; Antonio Díaz Cruz, Departamento de Bioquímica/FMVZ Universidad Nacional Autónoma de México; José Luis Cordero Mora, Colegio de Postgraduados, Carretera México; Raquel Guinzberg Perrusquía, Departamento de Bioquímica/Facultad de Medicina/Universidad Nacional Autónoma de México; José Leyver Rabanales Morales, Colegio de Postgraduados, Carretera México; José Luis Figueroa Velasco; Jorge Hernández Bautista, Universidad Autónoma Benito Juárez de Oaxaca/FMVZ.
Título:  Oxidative state of ewes with different number of parity during gestation and lactation.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 12, p. 1405-1410, dezembro 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Estado oxidativo na gestação e lactação de ovelhas com diferentes números de partos.
Conteúdo:  This study was conducted to assess the changes in some indicators of oxidative status during pregnancy and lactation in sheep of different parity. Dorset x Suffolk ewes were classified by number of parity: 1, 2 and ≥4. They were sampled before pregnancy and on the first, second, third, and fourth months, then on day 143 of pregnancy, as well as on day 5 after birth and after one month of lactation. Antioxidant capacity was found to have two reductions, the first during the second month of pregnancy and the second on day 5 of lactation. Susceptibility to lipid oxidation decreased with an increased number of parturitions. A reduction in lipid oxidation was observed on day 143 of gestation relative to the other samplings during gestation and lactation. Total glutathione peroxidase activity increased when the two reductions in antioxidant capacity took place. Ascorbic acid decreased during lactation and gestation; the lowest values were recorded in the third month of gestation. It is concluded that susceptibility to lipid oxidation decreases with the number of parturitions and that in ewes, during gestation and lactation, there is a mechanism that prevents lipid oxidation involving changes in antioxidant capacity, glutathione peroxidase and ascorbic acid
Palavras-Chave:  Ácido ascórbico; Estresse oxidativo; Gestação; Glutationa peroxidase; Oxidação lipídica.
Thesagro:  Ovelha; Parto; Vitamina c.
Thesaurus Nal:  Ascorbic acid; Ewes; Glutathione peroxidase; Lipid peroxidation; Oxidative stress; Parity (reproduction); Pregnancy; Sheep.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174127/1/Oxidative-state-of-ewes-with-different-number.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
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AI-SEDE62307 - 1UPEAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoWIZIACK, N. K. L.; SOUZA, R. V. de; RIUL JR.; A; BORATO, C. E. Automação de caracterização de sensores da língua eletrônica. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO-SIICUSP, 10., 2002, [São Carlos]. SIICUSP 2002: [resumos]. [S.l.]: USP: CNPq: FAPESP, 2002. 1 f. 1 CD-ROM.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPATERNO, L. G.; MEDEIROS, E. S.; WIZIACK, N. K.; KANNO, F. J.; MATTOSO, L. H. C. Fabrication of polyaniline fims by the self-assembly technique and their utilization in taste sensor systems. In: ENCONTRO DA SBPMat, 3., Foz do Iguaçu, 2004.Resumos... Foz do Iguaçu, 2004.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoWIZIACK, N. K. L.; PATERNO, L. G.; FONSECA, F. J.; MATTOSO, L. H. C. Effect of film thickness and different electrode geometries on the performance of chemical sensors made of nanodtructured conducting polymer films. Sensors and actuators B, Lausanne, v. 122, p. 484-492, 2007.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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4.Imagem marcado/desmarcadoGREGORUT, C.; SILVA, J. B. da; WIZIACK, N. K. L.; PATERNO, L. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; FONSECA, F. J. Aplicação da língua eletrônica na identificação de grãos de soja. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLGOIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 24-25. Editado por Odílio Benedito Garrido de Assis, Wilson Tadeu Lopes da Silva, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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5.Imagem marcado/desmarcadoGREGORUT, C.; SILVA, J. B.; WIZIACK, N. K. L.; PATERNO, L. G.; PANIZZI, M. C. C.; FONSECA, F. J. Application of electronic tongue in identification of soybeans. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON OLFACTION AND ELECTRONIC NOSE, 13., 2009, Brescia. Book of abstracts. Brescia, University of Brescia, 2009. p. 111, ref. 191. ISOEN 2009.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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6.Imagem marcado/desmarcadoGREGORUT, C.; SILVA, J. B.; WIZIACK, N. K. L.; PATERNO, L. G.; PANIZZI, M. C. C.; FONSECA, F. J. Application of electronic tongue in identification of soybeans. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON OLFACTION AND ELECTRONIC NOSE, 13., 2009, Brescia. Proceedings... Brescia, University of Brescia, 2009. p. 533-534.
Biblioteca(s): Embrapa Trigo.
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7.Imagem marcado/desmarcadoPATERNO, L. G.; BRUGNOLLO, E. D.; MATTOSO, L. H. C.; WIZIACK, N. K. L.; FONSECA, F. J. Development of taste sensor system based in nanostructured films of poly(o-ethoxyaniline). In: ENCONTRO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE PESQUISA EM MATERIAIS, SBPMAT, 4., 2005, Recife. Final program. Recife: SBPMat, 2005. 1 CD-ROM.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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8.Imagem marcado/desmarcadoPATERNO, L. G.; WIZIACK, N. K. L.; KANO, F. H.; FONSECA, F. J.; MATTOSO, L. H. C. Nanostructured films of poly (o- ethoxyaniline) for taste sensor application. In: EUROSENSORS, 18., 2004, Roma. Anais... Roma, 2004. p. 379-380. 1 CD-ROM.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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9.Imagem marcado/desmarcadoWIZIACK, N. K. L.; SCAPULATEMPO NETO, C.; MELENDEZ, M. E.; SANTIS, J. J. de; SOARES, A. C.; SOARES, J. C.; CORREA, D. S.; MATTOSO, L. H. C.; CARVALHO, A. L.; OLIVEIRA JR, O. N.; LEITE, F. de L. Evaluation of p53 biosensor for use in early non-invasive detection of cancer. In: BRAZILIAN MRS MEETING, 14., 2015, Rio de Janeiro. Program book... Rio de Janeiro: SBPMat, 2015. 2 p.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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