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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  15/07/2002
Data da última atualização:  17/04/2023
Autoria:  BURDON, J. N.; MOORE, K. G.; WAINWRIGHT, H.
Afiliação:  Departament of Biological Scineces, University of Bath, Batth BA2 7AY,UK.
Título:  The peel of plantain and cooking banana fruits.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Annals of Applied Biology, v.123, n.2, p.391-402, Oct., 1994.
ISSN:  0003-4746
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The peel of the plantain and cooking banana fruit protects the edible pulp from the surrounding envirironment. The peel of those cultivars examined contained 85-90% water and between 28 and 60 mg dry weight cm-2 surface area. The ratio of fruit pulp to peel fresh weights differed between cultiars (1.18-2.28). The surface area of the fruit can be determined from the fresh weight using regression equations for individual cultivars or for all cultivars combined. The stomatal density was generally higher at the fruit tips than at the mid region. Significant differences in stomatal length and density were indentified between cultivars althorgh no trends existed between plantains and cooking bananas. There was little difference in the quantity of epicuticular wax on plantains whereas there were differing amounts on cooking bananas. Differences in was composition between cultivars and for wax extractes with hot or cold chloroform were indentified. Removal of the epicuticular wax with chloroform accelerated the rate of weight loss. The use of hot chloroform increased both the amount of wax removed and also the rate of weight loss. The effect of removing the epicuticular wax on water loss is discussed and illustrated with scanning electron micrographs.
Palavras-Chave:  Cooking banana; Fruit; Musa spp; Peel; Plantin; Wax.
Thesaurus Nal:  stomata.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF2440 - 1ADDAP - DDPublicação digital
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/08/2010
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DIAS, L. E.; MELO, R. F. de; MELLO, J. W. V. de; OLIVEIRA, J. A.; DANIELS, W. L.
Afiliação:  LUIZ EDUARDO DIAS; ROSELI FREIRE DE MELO, CPATSA; JAIME WILSON VARGAS DE MELLO; JURACI ALVES OLIVEIRA; WALTER LEE DANIELS.
Título:  Growth of seedlings of pigeon pea (Cajanus cajan (L.) Millsp), wand riverhemp (Sesbania virgata (Cav.) Pers.), and lead tree (Leucaena leucocephala (Lam.) de Wit) in an arsenic-contaminated soil.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 34, n. 3, p. 975-983, 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Este trabalho avaliou o potencial de feijão-guandu (Cajanus cajan), sesbania (Sesbania virgata) e leucena (Leucaena leucocephala) como fitorremediadoras de solos contaminados por As.
Palavras-Chave:  Arsênio; Feijão guandu; Fitoestabilização; Fitorremediação.
Thesagro:  Contaminação; Guandu; Muda; Solo.
Thesaurus NAL:  Pigeon peas; Soil.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/18945/1/Roseli.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA43376 - 1UPCAP - PP
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