|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
04/12/2020 |
Data da última atualização: |
22/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
VIANA, F. M.; DELIZA, R.; MONTEIRO, M. L. G.; MARTINS, I. B. A.; OLIVEIRA, D. C. R.; CONTE-JUNIOR, C. A. |
Afiliação: |
Fernanda M. Viana, UFRJ; ROSIRES DELIZA, CTAA; Maria Lúcia G. Monteiro, UFRJ; Inayara B. A. Martins, UFRRJ; Denize C. R. de Oliveira, University of Angers, Angers, France; Carlos A. Conte-Junior, URRJ, UFF, FIOCRUZ. |
Título: |
Applying free word association to understand the perception of fish as a meal by Brazilians with different consumption frequencies. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Sensory Studies, v. 36, n. 2, e12628, p. 1-9, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/joss.12628 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of the present study was to investigate through free word association the Brazilian consumers' perception of fish as a meal and to explore whether different fish consumption frequencies play a role. The participants were split into high, occasional, and low consumption groups according to their self?reported fish consumption frequency. Brazilian consumers' general associations with fish were strongly related to health benefits, which was considered a motivating factor for the high consumption group. However, for the low consumption group, the unfamiliarity, the low convenience and the high price represent barriers to fish consumption. Although they did not present negative feelings regarding fish, it was not possible to determine the factors that influence fish consumption for the group of occasional consumers. The elaboration of semi ready?to?eat products from fish residues and further studies focusing on occasional consumers can be strategies to increase the Brazilian per capita consumption of fish. |
Thesagro: |
Consumidor; Peixe; Produto Derivado de Pescado; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Consumer preferences; Fish; Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01908naa a2200277 a 4500 001 2127676 005 2021-09-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/joss.12628$2DOI 100 1 $aVIANA, F. M. 245 $aApplying free word association to understand the perception of fish as a meal by Brazilians with different consumption frequencies.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe aim of the present study was to investigate through free word association the Brazilian consumers' perception of fish as a meal and to explore whether different fish consumption frequencies play a role. The participants were split into high, occasional, and low consumption groups according to their self?reported fish consumption frequency. Brazilian consumers' general associations with fish were strongly related to health benefits, which was considered a motivating factor for the high consumption group. However, for the low consumption group, the unfamiliarity, the low convenience and the high price represent barriers to fish consumption. Although they did not present negative feelings regarding fish, it was not possible to determine the factors that influence fish consumption for the group of occasional consumers. The elaboration of semi ready?to?eat products from fish residues and further studies focusing on occasional consumers can be strategies to increase the Brazilian per capita consumption of fish. 650 $aConsumer preferences 650 $aFish 650 $aFood technology 650 $aConsumidor 650 $aPeixe 650 $aProduto Derivado de Pescado 650 $aTecnologia de Alimento 700 1 $aDELIZA, R. 700 1 $aMONTEIRO, M. L. G. 700 1 $aMARTINS, I. B. A. 700 1 $aOLIVEIRA, D. C. R. 700 1 $aCONTE-JUNIOR, C. A. 773 $tJournal of Sensory Studies$gv. 36, n. 2, e12628, p. 1-9, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
26/02/2008 |
Data da última atualização: |
28/01/2009 |
Tipo da produção científica: |
Monitoramento/Zoneamento |
Autoria: |
FAY, E. F. |
Afiliação: |
Elisabeth Francisconi Fay, Embrapa Meio Ambiente. |
Título: |
Monitoramento ambiental soja Roundup Ready - PP 10: resíduos de glifosato e AMPA no solo - safra 2005-2006 - BA BAR 08 - relatório de análises - ano 1 |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2007. |
Páginas: |
5p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O presente relatório contém os resultados dos resíduos de glifosato e AMPA (ácido aminometilfosfônico) obtidos nas análises das amostras de solo, na profundidade de 10 a 20 cm, da área destinada ao Monitoramento Ambiental da Soja Roundup Ready localizada em Barreiras- BA (BA BAR 08), na safra 2005/2006, em complementação ao Relatório de Análise (REL-8-1-AN-10-S). As análises foram conduzidas no Laboratório de Resíduos de Pesticidas do Centro Nacional de Pesquisa de Monitoramento e Avaliação de Impacto Ambiental da EMBRAPA em Jaguariúna - SP, sob a identificação LRP No 127/2007, por Elisabeth Francisconi Fay e Marley Mendonça Tavares, patrocinado pela Monsanto do Brasil Ltda. |
Thesagro: |
Análise do Solo; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01170nam a2200145 a 4500 001 1013613 005 2009-01-28 008 2007 bl uuuu t 00u1 u #d 100 1 $aFAY, E. F. 245 $aMonitoramento ambiental soja Roundup Ready - PP 10$bresíduos de glifosato e AMPA no solo - safra 2005-2006 - BA BAR 08 - relatório de análises - ano 1 260 $aJaguariúna: Embrapa Meio Ambiente$c2007 300 $a5p. 520 $aO presente relatório contém os resultados dos resíduos de glifosato e AMPA (ácido aminometilfosfônico) obtidos nas análises das amostras de solo, na profundidade de 10 a 20 cm, da área destinada ao Monitoramento Ambiental da Soja Roundup Ready localizada em Barreiras- BA (BA BAR 08), na safra 2005/2006, em complementação ao Relatório de Análise (REL-8-1-AN-10-S). As análises foram conduzidas no Laboratório de Resíduos de Pesticidas do Centro Nacional de Pesquisa de Monitoramento e Avaliação de Impacto Ambiental da EMBRAPA em Jaguariúna - SP, sob a identificação LRP No 127/2007, por Elisabeth Francisconi Fay e Marley Mendonça Tavares, patrocinado pela Monsanto do Brasil Ltda. 650 $aAnálise do Solo 650 $aSoja
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|