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Registros recuperados : 274 | |
201. | | LANA, M. M.; MOITA, A. W.; NASCIMENTO, E. F. do; SOUZA, G. S. e; MELO, M. F. de. Quantificacao e caracterizacao das perdas pos-colheita de cenoura no varejo. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.17, n.3, p.295, nov. 1999. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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202. | | LANA, M. M.; MOITA, A. W.; NASCIMENTO, E. F. do; SOUZA, G. S. e.; MELO, M. F. de. Quantificacao e caracterizacao das perdas pos-colheita de pimentao no varejo. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.17, n.3, p.295, nov. 1999. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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203. | | LANA, M. M.; MOITA, A. W.; NASCIMENTO, E. F. do; SOUZA, G. S. e; MELO, M. F. de. Quantificacao e caracterizacao de perdas pos-colheita de tomate no varejo. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.17, n.3, p.295, nov. 1999. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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206. | | VALENTE, A. F.; ALVES, R. C.; SOUZA, J. M.; FERNANDES, F. R.; AMARO, G. B.; MOITA, A. W. Avaliação do pegamento de mini-estacas de batata-doce com uma gema em bandejas de poliestireno. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA HORTALIÇAS, 2., 2012, Brasília, DF. [Resumos...]. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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207. | | MELO, W. F. de; GOMES, L. M.; MOITA, A. W.; AMARO, G. B.; BESSA, F. P. de; DUSI, A. N. Biofortificação no Brasil (BioFort): Avaliação preliminar de clones de batata-doce ricos em betacaroteno. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 2, p. 2675-2680, jul. 2011. CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 51. Congresso Brasileiro de Olericultura, Viçosa, MG. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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208. | | RAGASSI, C. F.; SAKO, H.; MOITA, A. W.; SHIRAISHI, F. A.; FAVARIN, J. L.; MELO, P. C. T. de. Sistemas de preparo e resistência do solo à penetração na cultura da batata. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. S3976-S3981, ago. 2009. CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 49. Congresso Brasileiro de Olericultura, Águas de Lindóia, SP. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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210. | | SOUZA, A. F.; MESQUITA FILHO, M. V. de; MOITA, A. W.; SILVA, H. R. da; BOITEUX, L. S. Teores de ferro em brotos de moranga (Cucurbita maxima): uma fonte biodisponível para redução da deficiência ferropriva. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, ago. 2005. Suplemento 2. CD-ROM. Trabalho apresentado no 45. Congresso Brasileiro de Olericultura, Fortaleza, 2005. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, p. 460, ago. 2005. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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211. | | SOARES, D. C; SILVA, L. R. B.; LIMA, C. E. P.; FONTENELLE, M. R.; MOITA, A. W.; ZANDONADI, D. B.; SOUZA, R. B. de; LOPES, C. A. Atributos de fertilidade em solos tratados com diferentes bokashis. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA HORTALIÇAS, 4., 2014, Brasília, DF. Resumos... Brasília: Embrapa Hortaliças, 2014. Resumo 3 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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212. | | VIEIRA, J. V.; RITSCHEL, P. S.; CHARCHAR, J. M.; LANA, M. M.; LIMA, D. de B.; LOPES, C. A.; MOITA, A. W. Alvorada: nova cultivar de cenoura para plantio de verao. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.679-680, jul. 2000. Suplemento. Trabalho apresentado no 40. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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213. | | VIEIRA, J. V.; RITSCHEL, P. S.; CHARCHAR, J. M.; LANA, M. M.; LIMA, D. de B.; LOPES, C. A.; MOITA, A. W. Melhoramento de cenoura para regioes tropicais. BioTecnologia, Brasilia, v.2, n.16, p.18-21, set./out. 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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214. | | FONTENELLE, M. R.; LOPES, C. A.; LIMA, C. E. P.; SOARES, D. C.; SILVA, L. R. B.; ZANDONADI, D. B.; SOUZA, R. B. de; MOITA, A. W. Microbial attributes of infested soil suppressive to bacterial wilt by bokashi amendments. Agricultural Sciences, v. 6, p. 1239-1247, Oct. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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216. | | MELO, R. A. de C. e; LOURENÇO JUNIOR, V.; OLIVEIRA, V. R.; MOITA, A. W.; RESENDE, F. V.; LOPES, E. A. Efeito de agentes de biocontrole, extrato de planta e fungicidas no manejo da podridão branca em cebola. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2018. 22 p. (Embrapa Hortaliças. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 172). Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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217. | | LOURENÇO JUNIOR, V.; RESENDE, F. V.; OLIVEIRA, V. R.; MELO, R. A. de C. e; MOITA, A. W.; LOPES, E. A. Efeito de agentes de biocontrole, extrato de planta e fungicidas no progresso da podridão branca em alho. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2018. (Embrapa Hortaliças. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 168). Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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218. | | LOPES, C. M. L.; CARES, J. E.; PERINA, F. J.; NASCIMENTO, G. F.; MENDONÇA, J. S. F.; MOITA, A. W.; CASTAGNONE-SERENO, P.; CARNEIRO, R. M. D. G. Diversity of Meloidogyne incognita populations from cotton and aggressiveness to Gossypium spp. accessions. Plant Pathology, v. 68, p. 816-824, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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219. | | SANTOS, F. F. dos; HENZ, G. P.; MORETTI, C. L.; CHARCHAR, J. M.; MESQUITA FILHO, M. V. de; MOITA, A. W.; GUTIERREZ, A.; CARMO, C. A. S. do. Otimização do sistema produtivo da mandioquinha-salsa (Arracacia xanthorrhiza): relatório final do projeto 05.1999.021. Brasília: Embrapa Hortaliças, 2002. 77 p. (Embrapa Hortaliças. Documentos, 44). Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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220. | | MATTOS, V. da S.; LEITE, R. R.; CARES, J. E.; GOMES, A. C. M. M.; MOITA, A. W.; LOBO, V. L. S.; CARNEIRO, R. M. D. G. Oryza glumaepatula, a new source of resistance to Meloidogyne graminicola and histological characterization of its defense mechanisms. Phytopathology, v. 109, n. 11, p. 1941-1948, Nov. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 274 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/11/2018 |
Data da última atualização: |
29/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, H. F. de S.; MOURA, M. S. B. de; SILVA, T. G. F. da; RODRIGUES, C. T. A. |
Afiliação: |
HERICA F. DE S. CARVALHO; MAGNA SOELMA BESERRA DE MOURA, CPATSA; THIERES G. F. DA SILVA; CARLOS T. A. RODRIGUES. |
Título: |
Controlling factors of Caatinga and sugarcane evapotranspiration in the Sub-middle São Francisco Valley. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 22, n. 4, p. 225-230, 2018. |
ISSN: |
1807-1929 |
DOI: |
10.1590/1807-1929/agriambi.v22n4p225-23 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the Sub-middle São Francisco Valley, the main controlling factors of ?Caatinga? and irrigated sugarcane ETr were investigated in this study. Between 2015 and 2016, environmental variables were measured by sensors coupled to two micrometeorological towers, one in the preserved ?Caatinga? and the other in an irrigated sugarcane crop. Soil moisture and vegetation cover index were also evaluated and biometric data were obtained only in the sugarcane. Actual evapotranspiration was determined based on the latent heat flux, by the energy balance method. Therefore, the ratio between actual and reference evapotranspiration was calculated. Response variables were formed by the actual evapotranspiration and by its ratio with the reference evapotranspiration. Explanatory variables included growth and environmental data. Multicollinearity, canonical and track analyses were applied. It was verified that only the environmental variables exhibited correlation with the actual evapotranspiration and its ratio with the reference evapotranspiration. In the ?Caatinga?, soil moisture directly and indirectly influenced ETr, as the global solar radiation altered the response of actual evapotranspiration to the atmospheric demand. In sugarcane, ETr was directly and indirectly controlled by the intercepted photosynthetically active radiation and soil temperature, and the latter one also affected the ratio between actual and reference evapotranspiration. |
Palavras-Chave: |
Submédio do Vale São Francisco. |
Thesagro: |
Caatinga; Cana de Açúcar; Cobertura Vegetal; Evapotranspiração. |
Thesaurus NAL: |
Sugarcane. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187118/1/Magna-2.pdf
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Marc: |
LEADER 02297naa a2200253 a 4500 001 2100159 005 2018-11-29 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1807-1929 024 7 $a10.1590/1807-1929/agriambi.v22n4p225-23$2DOI 100 1 $aCARVALHO, H. F. de S. 245 $aControlling factors of Caatinga and sugarcane evapotranspiration in the Sub-middle São Francisco Valley.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aIn the Sub-middle São Francisco Valley, the main controlling factors of ?Caatinga? and irrigated sugarcane ETr were investigated in this study. Between 2015 and 2016, environmental variables were measured by sensors coupled to two micrometeorological towers, one in the preserved ?Caatinga? and the other in an irrigated sugarcane crop. Soil moisture and vegetation cover index were also evaluated and biometric data were obtained only in the sugarcane. Actual evapotranspiration was determined based on the latent heat flux, by the energy balance method. Therefore, the ratio between actual and reference evapotranspiration was calculated. Response variables were formed by the actual evapotranspiration and by its ratio with the reference evapotranspiration. Explanatory variables included growth and environmental data. Multicollinearity, canonical and track analyses were applied. It was verified that only the environmental variables exhibited correlation with the actual evapotranspiration and its ratio with the reference evapotranspiration. In the ?Caatinga?, soil moisture directly and indirectly influenced ETr, as the global solar radiation altered the response of actual evapotranspiration to the atmospheric demand. In sugarcane, ETr was directly and indirectly controlled by the intercepted photosynthetically active radiation and soil temperature, and the latter one also affected the ratio between actual and reference evapotranspiration. 650 $aSugarcane 650 $aCaatinga 650 $aCana de Açúcar 650 $aCobertura Vegetal 650 $aEvapotranspiração 653 $aSubmédio do Vale São Francisco 700 1 $aMOURA, M. S. B. de 700 1 $aSILVA, T. G. F. da 700 1 $aRODRIGUES, C. T. A. 773 $tRevista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental$gv. 22, n. 4, p. 225-230, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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