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Registros recuperados : 21 | |
5. | | FREIRE JUNIOR, M.; DUCAMP, M. N.; RIBEYRE, F.; REYNES, M.; MODESTA, R. C. D. Evaluation of differents concentrations of chitosan in fresh cuts mango fruits. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas: Unicamp, 2005. 1 CD-ROM. Ref. 0657. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | MODESTA, R. C. D.; GONCALVES, E. B.; ROSENTHAL, A.; SILVA, A. L. S.; FERREIRA, J. C. Sensory and Instrumental Evaluation of Mango Juice. Acta Horticulturae, Leuven, n, 645, p. 267-273, feb. 2004. Edição do Proceedings of the 7 International Mango Symposium, Recife, sep. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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7. | | PAES, M. C. D.; MODESTA, R. C. D.; GAMA, E. E. G. Textura em grãos de híbridos experimentais destinados a produção de milho verde. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 25.; SIMPOSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 1., 2004, Cuiabá, MT. Da agricultura familiar ao agronegócio: tecnologia, competitividade e sustentabilidade: [resumos expandidos]. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Cuiabá: Empaer, 2004. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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8. | | VERRUMA-BERNARDI, M. R.; LOPES, C. H.; BORGES, M. T. R.; GABRIEL, A. V. M. D.; MODESTA, R. C. D. Analise sensorial descritiva de açucares mascavo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas: Unicamp, 2005. 1 CD-ROM. Ref. 1297. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | FURTADO, A. A. L.; CABRAL, L. M. C.; ROSA, M. de F. R.; MODESTA, R. C. D.; PONTES, S. M. Avaliacao microbiologica e sensorial da polpa de goiaba tratada termicamente Revista Brasileira de Fruticultura, v. 22, n. Especial, p.91-95, Jaboticabal-SP, 2000 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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14. | | VERRUMA-BERNARDI, M. R.; BORGES, M. T. M. R.; LOPES, C. H.; RODRIGUES, V. M.; MODESTA, R. C. D. Influência da cor na preferência do açúcar mascavo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas: Unicamp, 2005. 1 CD-ROM. Ref. 1185. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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17. | | SILVA, T. T.; MODESTA, R. C. D.; PENHA, E. das M.; MATTA, V. M. da; CABRAL, L. M. C. Suco de maracujá orgânico processado por microfiltração. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 4, p.419-422, abr. 2005 Notas Científicas.
Título em inglês: Organic passion fruit juice processed by microfiltration. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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18. | | PENHA, E. das M.; BRAGA, N. C. A. S.; MATTA, V. M. da; CABRAL, L. M. C.; MODESTA, R. C. D.; FREITAS, S. C. de. Utilizacao do retentado da ultrafiltracao do suco de acerola na elaboracao de licor B.CEPPA, Curitiba, v.19, n.2, p.267-276, jul./dez.2001. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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19. | | SALLES, R. O.; MODESTA, R. C. D.; ANTONIASSI, R.; MATSUURA, M. I. da S. F.; FERREIRA, G. F.; SILVA, C. S. C.; ANDRADE, M. T.; NITSCHKE, M.; ALVES, P. L. da S. Avaliação química e sensorial da farinha de licuri. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 20., 2006, Curitiba. [Anais...]. Curitiba: CBCTA, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio Ambiente. |
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20. | | LIMA, K. S. C.; COSTELLA, S. S.; LUCHESE, R. H.; LIMA, A. L. S.; FERREIRA, J. C. S.; DELLA MODESTA, R. C. D.; FREIRE, M.; SABAA-SRUR, A. U. O. Qualidade em cenouras (daucus carota) minimamente processadas e irradiadas: avaliacao microbiologica e instrumental de cor e textura. In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA DE ALIMENTOS, 4., 2001, Campinas, SP. Livro de Resumos... 2001. p.285, ref. 0977-599.2. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 21 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
25/11/2013 |
Data da última atualização: |
25/11/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SOUZA, T. L. P. O.; FALEIRO, F. G.; DESSAUNE, S. N.; PAULA JUNIOR, T. J. de; MOREIRA, M. A.; BARROS, E. G. de. |
Afiliação: |
THIAGO LIVIO PESSOA OLIV DE SOUZA, CNPAF; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC; SUELEN NOGUEIRA DESSAUNE TAMEIRAO, CPAC; TRAZILBO JOSE DE PAULA JUNIOR, EPAMIG; MAURILIO A. MOREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EVERALDO G. DE BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA. |
Título: |
Breeding for common bean (Phaseolus vulgaris L.) rust resistance in Brazil. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 38, n. 5, p. 361-374, set./out. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Common bean is an economically, nutritionally, and socially important crop. It is grown in distinct regions and different seasons around the world by subsistence level farmers with low-technology input as well as by farmers that use high input technologies. One important factor that can limit the bean growing and drastically affect grain yields is the high number of destructive pathogens that attack and cause serious damage to the crop. Among them is bean rust, incited by the fungus Uromyces appendiculatus. This disease is distributed throughout the world, but it effectively causes major production problems in humid tropical and subtropical regions. In Brazil, rust causes major losses in south, southeast, and central regions of the country. Bean rust control by resistant cultivars is an easy and economical strategy to be used in association to other rust management practices. Pyramiding of different race-specific resistance genes in association with other genes conferring adult plant resistance, slow rusting, and reduced pustule size can prolong the lifespan of a common bean cultivar by creating a more durable resistance complex against the rust pathogen. This review manuscript presents an overview on bean rust and reports some breeding efforts aiming to develop rust resistant cultivars in Brazil. |
Thesagro: |
Doença de planta; Feijão; Ferrugem; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris; Variedade resistente. |
Thesaurus NAL: |
Uromyces appendiculatus. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/93140/1/thiago.pdf
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Marc: |
LEADER 02134naa a2200265 a 4500 001 1972101 005 2013-11-25 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, T. L. P. O. 245 $aBreeding for common bean (Phaseolus vulgaris L.) rust resistance in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aCommon bean is an economically, nutritionally, and socially important crop. It is grown in distinct regions and different seasons around the world by subsistence level farmers with low-technology input as well as by farmers that use high input technologies. One important factor that can limit the bean growing and drastically affect grain yields is the high number of destructive pathogens that attack and cause serious damage to the crop. Among them is bean rust, incited by the fungus Uromyces appendiculatus. This disease is distributed throughout the world, but it effectively causes major production problems in humid tropical and subtropical regions. In Brazil, rust causes major losses in south, southeast, and central regions of the country. Bean rust control by resistant cultivars is an easy and economical strategy to be used in association to other rust management practices. Pyramiding of different race-specific resistance genes in association with other genes conferring adult plant resistance, slow rusting, and reduced pustule size can prolong the lifespan of a common bean cultivar by creating a more durable resistance complex against the rust pathogen. This review manuscript presents an overview on bean rust and reports some breeding efforts aiming to develop rust resistant cultivars in Brazil. 650 $aUromyces appendiculatus 650 $aDoença de planta 650 $aFeijão 650 $aFerrugem 650 $aMelhoramento genético vegetal 650 $aPhaseolus vulgaris 650 $aVariedade resistente 700 1 $aFALEIRO, F. G. 700 1 $aDESSAUNE, S. N. 700 1 $aPAULA JUNIOR, T. J. de 700 1 $aMOREIRA, M. A. 700 1 $aBARROS, E. G. de 773 $tTropical Plant Pathology, Brasília, DF$gv. 38, n. 5, p. 361-374, set./out. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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