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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  08/07/2005
Data da última atualização:  11/12/2006
Autoria:  RICCI, M. dos S. F; ALVES, B. J. R; MIRANDA, S. C de; OLIVEIRA, F. F de.
Título:  Growth rate and nutritional status of an organic coffee gropping system.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piraciaba, v. 62, n. 2, p. 138-144, mar./apr. 2005.
Idioma:  Português
Notas:  Taxa de crescimento e estado nutricional do cafeeiro em sistema de produção orgânico.
Conteúdo:  In view of the low N concentration in organic fertilizers, it is necessary to use high rates of such fertilizers to attend coffee crop requirements. Hence, N is the most limiting nutrient for organic coffee production. The objective of this work was to evaluate the influence of sunn hemp (crotalaria juncea) organic fertilization on the growth and nutritional status of coffee cultivars, as well as to quantify plant biomass and N input derived from biological nitrogen fixation, and their effect on soil chemical characteristics. The experiment consisted of six coffee (coffea arabica) cultivars intercropped with and without sunn hemp sown in novembro 2001 and pruned at mid-height 76 days later. At 175 days, the standing biomass of the legume was cut, measuring dry mass, total N, P, K, Ca, Mg, and 15N natural abundance, resulting 16 t há-1 of dry mass and the recycling of 444,21,241,191, and 44 kg há-1 of N, P, K, Ca and Mg, respectively. Cultivars 'Obatã' and 'Catuaí vermelho' presented the highest growth rates i terms of plant height, while cultivars 'Icatu' and 'Oeiras' presented the lowest rates. Biological nitrogen fixation associated to the legume introduced more than 200 kg há-1 of N, which is a demonstration that N fertilization in organic cropping systems is a valuable alternative. Intercropping lead to a constant coffee leaf N content during the entire cropping cycle, contrary to what was observed i plots grown without sunn hemp. Devido a baixa concentração de N nos f... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coffee; Growth.
Thesagro:  Café; Crescimento.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB32619 - 1UPCSP - --0022843
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  04/01/2012
Data da última atualização:  28/09/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BALBINOT JUNIOR, A. A.; VEIGA, M. da; FONSECA, J. A. da; VOGT, G. A.; ALBUQUERQUE, J. A.; COSTA, E. R. O. C.
Afiliação:  ALVADI ANTONIO BALBINOT JUNIOR, CNPSO; MILTON DA VEIGA, EPAGRI - Campos Novos, SC.; JOSÉ ALFREDO DA FONSECA, EPAGRI, - Canoinhas, SC.; GILCIMAR ADRIANO VOGT, EPAGRI - Canoinhas, SC.; JACKSON ADRIANO ALBUQUERQUE, UDESC; EPITÁGORAS RODSON OLIVEIRA COSTA, Companhia Volta Grande de Papel.
Título:  Atributos de solo e produtividade de feijão em função da aplicação de resíduo de reciclagem de papel em cambissolo muito ácido.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO TÉCNICA CATARINENSE DE MILHO E FEIJÃO, 8., 2011, Chapecó. Resumos expandidos... Chapecó: Epagri, 2011. 5 p. Seção Feijão, 4.2. CD-ROM.
Idioma:  Português
Thesagro:  Adubação; Feijão; Solo.
Thesaurus NAL:  Beans; Fertilizer application; Soil.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/51647/1/feijao4-2-alvadi-antonio-balbinot-junior.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO32698 - 1UPCAA - CDCD 334
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