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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
06/12/2005 |
Data da última atualização: |
27/10/2009 |
Autoria: |
MIRANDA, J. C. C. de; MIRANDA, L. N. de. |
Título: |
Dependência micorrízica de diferentes culturas anuais, adubos verdes e pastagens em solos de cerrado. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004. |
Páginas: |
3 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Comunicado Técnico, 114). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: The arbuscular mycorrhizal fungi in the soil may establish an association with plant roots (mycorrhiza) which benefits the nutrient absorption by the plants and increase the effects of the applied inputs on plant growth. Then, to make profit of this association, it is recommended to increase and diversity fungi in the soil, mainly in those where its population is generally low, as in the cerrado soil. The crop rotation is an agronomic practice that improves the propagation of the arbuscular mycorrhizal fungi in the soil and stimulates mycorrhiza establishment and its effects in plant growth. An adequate rotational sequence to improve formation impplies in the use of mycorrhizal dependent cultures. A table, indicating the percentage of mycorrhizal dependency of different cultures, is presented. |
Palavras-Chave: |
Arbuscular mycorrhiza; Micorrhizae dependency index. |
Thesagro: |
Agricultura Sustentável; Cerrado; Micorriza; Solo. |
Thesaurus Nal: |
plant growth. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/26606/1/comtec_114.pdf
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Marc: |
LEADER 01506nam a2200229 a 4500 001 1569242 005 2009-10-27 008 2004 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMIRANDA, J. C. C. de 245 $aDependência micorrízica de diferentes culturas anuais, adubos verdes e pastagens em solos de cerrado. 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2004 300 $a3 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Comunicado Técnico, 114). 520 $aABSTRACT: The arbuscular mycorrhizal fungi in the soil may establish an association with plant roots (mycorrhiza) which benefits the nutrient absorption by the plants and increase the effects of the applied inputs on plant growth. Then, to make profit of this association, it is recommended to increase and diversity fungi in the soil, mainly in those where its population is generally low, as in the cerrado soil. The crop rotation is an agronomic practice that improves the propagation of the arbuscular mycorrhizal fungi in the soil and stimulates mycorrhiza establishment and its effects in plant growth. An adequate rotational sequence to improve formation impplies in the use of mycorrhizal dependent cultures. A table, indicating the percentage of mycorrhizal dependency of different cultures, is presented. 650 $aplant growth 650 $aAgricultura Sustentável 650 $aCerrado 650 $aMicorriza 650 $aSolo 653 $aArbuscular mycorrhiza 653 $aMicorrhizae dependency index 700 1 $aMIRANDA, L. N. de
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
17/10/2012 |
Data da última atualização: |
28/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
PEREIRA, G. E.; LIMA, L. L. de A. |
Afiliação: |
GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; LUCIANA LEITE DE ANDRADE LIMA, UFRPE. |
Título: |
Vinhos de Semiárido: novidades que fazem bem à Saúde. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Jornal da Fruta, Lages, v. 19, n. 244, p. 2, jul. 2011. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Caderno Especial da Fruticultura do Nordeste e Vale do São Francisco. |
Conteúdo: |
A vitivinicultura é uma atividade de crescente importância no negócio agrícola do semi-árido brasileiro. Com seis vinícolas instaladas, a produção na região já representa 18% do mercado nacional de vinhos finos. É a segunda maior do país, atrás do Rio Grande do Sul. |
Palavras-Chave: |
Semiárido; Vale do São Francisco; Vitivinicultura. |
Thesagro: |
Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Grapes; Wines. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187056/1/Jornal-da-Fruta-v.19-n.244-p.2-2011.pdf
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Marc: |
LEADER 00906nam a2200217 a 4500 001 1936930 005 2023-09-28 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, G. E. 245 $aVinhos de Semiárido$bnovidades que fazem bem à Saúde. 260 $aJornal da Fruta, Lages, v. 19, n. 244, p. 2, jul. 2011.$c2011 500 $aCaderno Especial da Fruticultura do Nordeste e Vale do São Francisco. 520 $aA vitivinicultura é uma atividade de crescente importância no negócio agrícola do semi-árido brasileiro. Com seis vinícolas instaladas, a produção na região já representa 18% do mercado nacional de vinhos finos. É a segunda maior do país, atrás do Rio Grande do Sul. 650 $aGrapes 650 $aWines 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aSemiárido 653 $aVale do São Francisco 653 $aVitivinicultura 700 1 $aLIMA, L. L. de A.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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