Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  19/08/2003
Data da última atualização:  14/01/2010
Autoria:  CRUVINEL, P. E.; MINATEL, E. R.
Afiliação:  PAULO ESTEVAO CRUVINEL, CNPDIA.
Título:  Image processing in automated pattern classification of oranges.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF COMPUTERS IN AGRICULTURE AND NATURAL RESOURCES, 2001, Iguaçu Falls. Proceedings... St. Joseph: American Society of Agricultural Engineers, 2002. p.56-61.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A rapid method for automated classification of oranges in living trees by size has been developed. It is based on image processing with correlation analysis in the frequency domain. This technique has the advantage of being a direct measurement method that automatically idenfies and counts oranges for quality control. Calibration was performed using standard imae with known orange sizes. Orange's sizes, ranging from less then 2 cm to over 10 cm in diameter have been automatically recognized and successfully measured. Error was not larger than 1.4%. In addition, practical examples of use of the method for determining characteristics of oranges are presented.
Palavras-Chave:  Agricultural instrumentation; Machine vision; Orange measurement; Processamento de imagem.
Thesagro:  Laranja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA7938 - 1UPCSP - --PROCI-02.000872002.00087
CNPDIA12587 - 1UPCSP - PPPROCI-02.001712002.00171
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  13/04/2010
Data da última atualização:  13/04/2010
Autoria:  NASSU, R. T.; BESERRA, F. J.; GONÇALVES, L. A. G.
Título:  Processo agroindustrial: obtenção de embutido fermentado tipo salame de carne de caprinos.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2002.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria Tropical. Comunicado Técnico, 74).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Preparação da matéria-prima; Preparação da massa; Embutimento; Maturação e secagem; Embalagem/estocagem.
Palavras-Chave:  Caprinos; Embutido.
Thesagro:  Carne.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAT-2010/11961/1/Ct-074.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT11961 - 1UMTFL - PPFL 038762010.03876
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional