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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
24/02/2022 |
Data da última atualização: |
25/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MILECH, C. G.; DINI, M.; FRANZON, R. C.; RASEIRA, M. do C. B. |
Afiliação: |
CHAIANE GOVEA MILECH; MAXIMILIANO DINI; RODRIGO CEZAR FRANZON, CPACT; MARIA DO CARMO BASSOLS RASEIRA, CPACT. |
Título: |
Chilling requirement of four peach cultivars estimated by changes in flower bud weight. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ceres, Viçosa, v. 69, n. 1, p. 22-30, jan/feb. 2022. |
DOI: |
10.1590/0034-737X202269010004 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The adaptation of temperate fruit crops is a challenge being increased by the global warming. Chilling requirement is a key factor for adaptation. The objective of this study was to estimate the chilling requirement of peach cultivars BRS Bonão, Esmeralda, Granada and Eragil, using theTabuenca test. Chilling accumulation was computed using four different chilling hour (d+ 7.2 ºC and d+ 11 ºC) models; and chill units using the Low Chill model and theTaiwan model. The fresh bud weight and bud water contents were also evaluated. The Tabuenca test (based on differences in bud ́s dry weight) showed a fairly good efficiency for estimating the end of dormancy in peach. However, under mild winter conditions, it is better to use fresh bud weights. Either one of three chilling accumulation computation models (temperature d+ 7.2 °C, d+ 11°C, or Taiwan model) is suitable to classify comparatively dif ferent cultivars, but none is accurate enough to conclude on the adaptation of a given cultivar to a specific site. Using hours of temperatures d+ 11 ºC: ?BRS Bonão? needed around 180 hours for dormancy release; ?Esmeralda? around 250 hours; ?Granada? between 300 and 400 hours, and ?Eragil? more than 500 hours |
Palavras-Chave: |
BRS Bonão; Eragil; Esmeralda; Granada. |
Thesagro: |
Frio; Pêssego; Prunus Persica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/231948/1/Artigo-Chilling-requirement-of-four.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Volume |
Status |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
10/02/2014 |
Data da última atualização: |
14/02/2014 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PEREIRA, M. E. C.; MEDINA, V. M. |
Afiliação: |
MARCIO EDUARDO CANTO PEREIRA, CNPMF; VALDIQUE MARTINS MEDINA. |
Título: |
Colheita e pós-colheita. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: DANTAS, J. L. L.; JUNGHANS, D. T.; LIMA, J. F. de (Ed.). Mamão: o produtor pergunta, a Embrapa responde. 2. ed. rev. e atual. Brasília, DF: Embrapa, 2013. 170 p. il. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). |
Páginas: |
p. 139-150. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Cap. 8. |
Palavras-Chave: |
Papaya. |
Thesagro: |
Colheita; Mamão; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Harvesters; Postharvest systems. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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