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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/01/2008
Data da última atualização:  11/04/2008
Autoria:  LAGE, E. de A. S.; WANDER, A. E.; MESQUITA, A. J. de; LAGE, M. E.
Afiliação:  Elisangela de Albuquerque Sobreira Lage, Universidade Federal de Goiás; Alcido Elenor Wander, CNPAF; Albenones José de Mesquista, Universidade Federal de Goiás; Moacir Evandro Lage, Universidade Federal de Goiás.
Título:  Socioeconomic impacts of adulteration in goat cheese production to public health in Brazil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: TROPENTAG: CONFERENCE ON INTERNATIONAL AGRICULTURAL RESEARCH FOR DEVELOPMENT, 2007, Witzenhausen. Proceedings. Witzenhausen; Universities of Kassel-Witzenhausen and Göttingen, 2007.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The authenticity of foods became a serious world-wide problem. It is becoming more and more important to detect the introduction of adulterated food in the market. The adulteration of goat cheese is becoming more frequent in Brazil. Seasonality in production of goat milk and higher prices than those for cow milk are the main reasons why producers are adulterating goat cheese. Preliminary results show that each year about 70 to 245 thousands of new cases of allergy to cow milk in children up to 12 months of age are reported in Brazil. Thus, the development and adoption of fraud detection techniques become compulsory. This study aims to assess the socioeconomic impacts of adulteration of goat milk products with cow milk. The main impacts to the public health system are related to the cost of treatment of allergic children after consuming cow milk instead of goat milk products. In Brazil, the most used methods to detect IgE antibodies, which are responsible for the allergy, are the RAST and the skin test with immediate result. Another alternative is to remove cow milk from allergic children' diets. These treatment and prevention methods are expensive and hard to implement in public health programs. Genetic techniques like molecular markers became useful to check the quality of new food products, enabling the identification of origin of components of contained in those products. With this technique it is possible to detect cow milk in goat cheese through the differences of molec... Mostrar Tudo
Thesagro:  Adulteração; Impacto Econômico; Leite de Cabra; Produção; Saúde Pública.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF26329 - 1UPCPL - --2007.0922007.00092
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1.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, A. V. C. da S.; RABBANI, A. R. C.; ALMEIDA, C. S.; CLIVATI, D. Genetic structure and diversity of the neem germplasm bank from Brazil Northeast. African Journal of Biotechnology, v. 12, n. 20, p. 2822-2829, maio, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, A. V. C. da S.; RABBANI, A. R. C.; COSTA, T. S.; CLIVATI, D. Fruit and seed biometry of cambuí (Myrciaria tenella O. Berg). Revista Agro@mbiente, Boa Vista, v. 6, n. 3, p. 258-262, set. /dez. 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCARAVIERI, F. A.; FERREIRA, A. J.; FERREIRA, A.; CLIVATI, D.; MIRANDA, V. F. O. de; ARAÚJO, W. L. Bacterial community associated with traps of the carnivorous plants Utricularia hydrocarpa and Genlisea filiformis Aquatic Botany, Amsterdam, v. 116, p. 8-12, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, K. G. D.; ALBERTINO, S. M. F.; LEITE, B. N.; SOARES, D. O. P.; CASTRO, F. M. de; GAMA, L. A. da; CLIVATI, D.; ATROCH, A. L. Indole-3-butyric acid improves root system quality in guarana cuttings. Hortscience, v. 55, n. 10, p. 1670-1675, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, A. N. R.; CLIVATI, D.; MELO, M. F. de V.; GITZENDANNE, M.; SOLTIS, P.; SOLTIS, D.; SILVA JUNIOR, J. F. da; LEDO, A. da S.; MUNIZ, A. V. C. da S. Genetic diversity of accessions and first generation progeny of the mangaba genebank. American Journal of Plant Sciences, n. 9, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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