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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
14/03/2019 |
Data da última atualização: |
18/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LUCENA, A. R. F. de; MENEZES, D. R.; CARVALHO, D. T. Q. de; MATOS, J. C.; ANTONELLI, A. C.; MORAES, S. A. de; DIAS, F. S.; QUEIROZ, M. A. A.; RODRIGUES, R. T. S. |
Afiliação: |
ALITA R. F. DE LUCENA; DANIEL R. MENEZES; DALINNE T. Q. DE CARVALHO; JAIR C. MATOS; ALEXANDRE C. ANTONELLI; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA; FRANCESCA SILVA DIAS; MARIO A. A. QUEIROZ; RAFAEL T. S. RODRIGUES. |
Título: |
Effect of commercial tannin and a pornunca (Manihotspp.) silage-based diet on the fatty acid profile of Saanen goats milk. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Dairy Technology, v. 71, n. 3, p. 613-620, 2018. |
DOI: |
10.1111/1471-0307.12504 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the performance, milk composition, blood and urinary bio-chemical parameters and milk fatty acid profile of Saanen goats fed pornuncßa silage-based dietscontaining different levels of tannin (11, 28, 36 and 44 g/kg dry matter). Intake of feed, milk pro-duction, milk composition and biochemical parameters were affected (P<0.05). The content of10:0, 12:0 and 14:0 fatty acids decreased, while those of 18:0,cis-9 18:1,trans-11 18:1,cis-9,trans-11 18:2 andcis-9,cis-12,cis-15 18:3 increased as more tannin was added (P<0.05). Theratio of unsaturated to saturated fatty acids increased, while the thrombogenicity and atherogenicityindices decreased as tannin was increased (P<0.05). The inclusion of up to 28 g/kg of tannin wasthe most appropriate level to improve the fatty acid profiles of goats?milk and prevent further fallsin dry matter intake and milk production. |
Palavras-Chave: |
Ácidos graxos; Pornunça; Produção de leite. |
Thesagro: |
Caprino; Criação; Leite de Cabra; Silagem. |
Thesaurus Nal: |
Animal nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 120 | |
1. | | MENEZES, D. Produção de sementes de pimentão. In: CURSO SOBRE TECNOLOGIA DE PRODUÇÃO DE SEMENTES DE HORTALIÇAS, 9., 2009, Juazeiro, Petrolina. Palestras... Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2009. CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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4. | | MENEZES, D. M. de; PINTO, M. M.; VIVALDI, L. J. Estudo da temperatura do solo com e sem cobertura, a diversas profundidades. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 8, n. 6, p. 39-51, 1973. (Agronomia). Título em inglês: A study of soil temperature at different depths with three surface treatments.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | MENEZES, D. M. de; ELLIS, J.; MUELLER, S. K. Ocorrência de estiagem e sua probalidades na Baixada Fluminense. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 8, n. 7, p. 181-185, 1973. (Agronomia). Título em inglês: The occurrence of drought and its probabilities in the Baixada Fluminense, Rio de Janeiro.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | LEMOS, M. A.; GAMA, E. E. G.; MENEZES, D.; SANTOS, V. F. dos; TABOSA, J. N. Avaliação de dez linhagens e seus híbridos de milho superdoce em um dialelo completo. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 167-170, 2002.Tipo: Artigo em Periódico Indexado |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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13. | | VILANOVA NETA, J.; MENEZES, D.; CARVALHO NETO, A.; LEDO, A. da S.; REZENDE, D.; SILVA, D. Effect of Salt Stresse on the Activity of Bromelain in Pineapple Plants Grown In vitro. In: CONGRESS OF THE BRAZILIAN SOCIETY OF BIOTECHNOLOGY, 5., 2013, Florianópolis. Anais... Florianópoles: Sociedade Brasileira de Biotecnologia, 2013.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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14. | | MANERA, D. B.; VOLTOLINI, T. V.; MENEZES, D. R.; ARAUJO, G. G. L. de. Mineral mixtures from solid salt residues for lambs. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 43, n. 9, p. 485-491, 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | | MENEZES, D.; MARANHAO, E. H. de A.; BUSO, J. A.; MARANHAO, E. A. de A. Producao de batata-semente em canteiros, a partir de sementes botanicas, em Triunfo-PE. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.7, n.1, p.64, maio 1989. Resumo.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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18. | | MENEZES, D.; WANDERLEY, L. J. da G.; QUEIROZ, M. A. de; MELO, P. C. T. de. Eficiencia da selecao massal na adaptacao de populacoes de cebola (Allium cepa L.) ao cultivo de verao, no Submedio Sao Francisco. Pesquisa Agropecuaria Pernambucana, Recife, v. 3, n. 2, p. 113-118, dez. 1979.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - C |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | FERNANDES, A. M.; MENEZES, D. C. de; SOUZA, A. R. L. de; BELARMINO, L. C. Insights de inovação organizacional no agronegócio. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 56., 2018, Campinas. Transformações recentes na agropecuária brasileira: desafios em gestão, inovação, sustentabilidade e inclusão social: anais. Campinas, SP: SOBER, 2018.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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20. | | MENEZES, D. M. de; REGO, M. M. do; NOBRE, A.; MENEGUELLI, C. A. Influência da época de colheita sobre os teores de açúcar e proteína em batata-doce. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 11, n. 12, p. 49-52, 1976. (Agronomia). Título em inglês: Harvesting time in relation to sugar and protein content in six varieties of sweet potato.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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