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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  05/11/2001
Data da última atualização:  05/11/2001
Autoria:  CASTRO, P. R. de C. e; MARINHO, C. S.; PAIVA, R.; MENEGUCCI, J. L. P.
Afiliação:  USP; Universidade Estadual do Norte Fluminense; UFLA; Embrapa Mandiocae Fruticultura/EPAMIG-CTTP.
Título:  Fisiologia da producao dos citros
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Informe Agropecuario, Belo Horizonte, MG, v.22, n.209, p.26-38, 2001
ISSN:  0100-3364
Idioma:  Português
Conteúdo:  A cultura dos citros atingiu, nas condicoes brasileiras, altos niveis de tecnologia, que vem sendo aplicados desde a producao de mudas, passando pelo desenvolvimento e conduzindo a elevadas producoes agricolas A crescente utilizacao de material genetico bem caracterizado e livre de patogenos, aplicacoes de defensivos e controle integrado de pragas,fertilizacoes, irrigacao, podas, herbicidas e o uso de reguladores vegetais tem possibilitado economicidade e altos rendimentos. Quando o sistema de producao da cultura maximiza a utilizacao de insumos e tecnologia, torna-se necessario conhecer a fisiologia da planta, para incrementar ainda mais a produtividade.
Thesagro:  Citricultura; Germinação; Produtividade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF5591 - 1ADDAP - --630.5630.5
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  14/07/2020
Data da última atualização:  14/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, H. F.; GALLI, G.; FERRÃO, L. F. V.; NONATO, J. V. A.; PADILHA, L.; MALUF, M. P.; RESENDE JR, M. F. R. de; GUERREIRO FILHO, O.; FRITSCHE-NETO, R.
Afiliação:  HUMBERTO FANELLI CARVALHO, INSTITUTO AGRONÔMICO DE CAMPINAS - IAC; GIOVANNI GALLI, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; LUÍS FELIPE VENTORIM FERRÃO, UNIVERSITY OF FLORIDA; JULIANA VIEIRA ALMEIDA NONATO, INSTITUTO AGRONÔMICO DE CAMPINAS - IAC; LILIAN PADILHA, CNPCa; MIRIAN PEREZ MALUF, CNPCa; MÁRCIO FERNANDO RIBEIRO DE RESENDE JR, UNIVERSITY OF FLORIDA; OLIVEIRO GUERREIRO FILHO, INSTITUTO AGRONÔMICO DE CAMPINAS - IAC; ROBERTO FRITSCHE-NETO, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO.
Título:  The effect of bienniality on genomic prediction of yield in arabica coffee.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Euphytica, v. 216, n. 101, p. 100-111, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10681-020-02641-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The most popular beverage worldwide, coffee, is responsible for a billionaire market chain with arabica coffee leading the production. Coffee breeding programs are focusing on high yield, excellent beverage quality, and disease resistance, but the bienniality comes to a challenge to overcome bean production. The bienniality, the seasonal variation between high and low yielding, is a genetically controlled physiological event that affects yield stability in arabica coffee. However, there are no studies on the best strategies to implement genomic selection in coffee, including how to establish training populations and deal with the biennially. Thus, the objective was evaluated the potential of genomic selection applied to arabica coffee, with particular consideration on how to estimate bienniality effect on genomic prediction accuracy for yield. The population (n = 586) high-density genotyped by GBS was measured in the low (2005 and 2007), and high (2006 and 2008) yield years. The genomic prediction models were established considering genotype and genotype × year effects. Different prediction scenarios were proposed, considering single-year training sets and grouping the data according to bienniality. Overall, training genomic models on biennium of successive years, and predicting the following biennium appears to be the most effective strategy between all tested scenarios. The comparison of phenotypic and prediction approaches revealed an increased sel... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Sequenciamento genético.
Thesagro:  Coffea Arábica; Genoma; Seleção Genética.
Thesaurus NAL:  Genome; Plant selection guides.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1382 - 1UPCAP - DD
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