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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
24/11/2009 |
Data da última atualização: |
25/07/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
BATISTA, A. C.; CHAVES, F. C. M.; MENDONÇA, M. B.; BIZZO, H. R.; BOTELHO, J. B. R.; SOUZA, A. M. de. |
Afiliação: |
Atman C. Batista, Ufam; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; Maíra Brilhante Mendonça, bolsista CPAA; Humberto R. Bizzo, CTAA; João Bosco L. R. Botelho, Ufam; Andressa M. de Souza, CTAA. |
Título: |
Teor e composição química do óleo essencial de óleo elétrico nas condições de Manaus - AM. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE ÓLEOS ESSENCIAIS, 5., 2009, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: Instituto Militar de Engenharia, 2009. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste estudo foi avaliar o teor e a composição química do óleo essencial desta espécie nas condições de Manaus - AM. |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Brasil; Manaus; Metabolismo secundário; Óleo elétrico; Piper callosum; Safrol. |
Thesagro: |
Óleo Essencial. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180340/1/S-8655.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
20/04/2010 |
Data da última atualização: |
01/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
NOVAES, H. B.; VAITSMAN, D. S.; DUTRA, P. B.; PEREZ, D. V. |
Afiliação: |
HUMBERTO BREVILATO NOVAES, UFRJ; DELMO SANTIAGO VAITSMAN, UFRJ; PAULO BECHARA DUTRA, UFRJ; DANIEL VIDAL PEREZ, CNPS. |
Título: |
Determination of nitrate in lettuce by ion chromatography after microwave water extraction. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Química Nova, São Paulo, v. 32, n. 6, p. 1647-1650, 2009. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S0100-40422009000600049 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lettuce is worldwide known as the most important vegetable. In this context, most farmers are searching new techniques for best quality products including hydropony. However, nitrate is of great concern, since it has a negative impact on human metabolism. The main objective of the present work was to evaluate the nitrate content of lettuce produced by conventional and hydroponic systems. The determination was conducted by ion chromatography and a new method of extraction was tested using microwave oven digestion. The results indicated that nitrate level produced in the conventional system was lower than in the hydroponic system. |
Palavras-Chave: |
Chromatrography. |
Thesagro: |
Cromatografia. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184915/1/Daniel-Revista-Quimica-Nova.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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