|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
21/08/2015 |
Data da última atualização: |
07/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GONDIM, R. da S.; CARNEIRO, L. F.; MENDES, R. C.; SILVA, M. A.; MROJINSKI, F.; PACHECO, J. S.; PEREIRA, H. S.; RODRIGUES, F. |
Afiliação: |
RENATA DA SILVA GONDIM, graduanda UEG; LUIZ FELIPE CARNEIRO, graduando UEG; RAFAEL CORREIA MENDES, graduando UEG; MARIANA AGUIAR SILVA, graduanda UEG; FRANCIELI MROJINSKI, graduanda UEG; JESSICA SCHRODER PACHECO, graduanda UEG; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; FABRÍCIO RODRIGUES, UEG, Ipameri-GO. |
Título: |
Comparação entre o estresse causado no estádio R6 em feijão comum com relação a nitrogênio, fósforo e potássio. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do trabalho foi medir a correlação genética entre variáveis sob estresse total com relação ao nitrogênio (N), fósforo (P) e potássio (K), no estádio fenológico R6, com o intuito de medir a similaridade entre as mesmas |
Thesagro: |
Feijão; Fósforo; Melhoramento genético vegetal; Nitrogênio; Phaseolus vulgaris; Potássio. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/128377/1/CBMP-281.pdf
|
Marc: |
LEADER 01166nam a2200265 a 4500 001 2022456 005 2016-04-07 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGONDIM, R. da S. 245 $aComparação entre o estresse causado no estádio R6 em feijão comum com relação a nitrogênio, fósforo e potássio.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP$c2015 520 $aO objetivo do trabalho foi medir a correlação genética entre variáveis sob estresse total com relação ao nitrogênio (N), fósforo (P) e potássio (K), no estádio fenológico R6, com o intuito de medir a similaridade entre as mesmas 650 $aFeijão 650 $aFósforo 650 $aMelhoramento genético vegetal 650 $aNitrogênio 650 $aPhaseolus vulgaris 650 $aPotássio 700 1 $aCARNEIRO, L. F. 700 1 $aMENDES, R. C. 700 1 $aSILVA, M. A. 700 1 $aMROJINSKI, F. 700 1 $aPACHECO, J. S. 700 1 $aPEREIRA, H. S. 700 1 $aRODRIGUES, F.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
19/10/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SOUSA, L. P. O.; FUKUSHIMA, K. L.; SCAGION, V. P.; FACURE, M. H. M.; CORREA, D. S.; OLIVEIRA, J. E.; FERREIRA, D. D. |
Afiliação: |
DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA. |
Título: |
A principal curves-based method for electronic tongue data analysis. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
IEEE Sensors Journal, v. 21, n. 4, 2021. |
ISSN: |
1558-1748 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Electronic tongues are a type of sensor inspired in the biological recognition system, where sensorial and instrumental techniques are used to determine flavors or substances present in the samples analyzed. The sensor arrays used in electronic tongues are generally non-specific and are designed to provide global information about the solution’s response. As a consequence,it usually becomes necessaryto use data processing techniques that are capable of providing specific information from the samples under investigation. In this context, here we employed a Principal Curves based method to evaluate the experimental data obtained from an impedimetric electronic tongue used to evaluated distinct flavors enhancers of similar compostions. For the classification of concentrations, the best results were in the range of 88.02 to 91.15%, using electrode architectures E1 (Poly allylamine hydrochloride (PAH), reduced graphene oxide (rGO), polyaniline (PANI) and copper tetrasulfonated phthalocyanine (CuTsPc)) and E6 (PAH and CuTsPc). In the classification of substances, again the E1 architecture was highlighted, with 90.15% accuracy. These results shown that principal curves may be a promising technique for electronic tongues data analysis |
Palavras-Chave: |
Pattern recognition; Principal curves. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01891naa a2200229 a 4500 001 2135413 005 2022-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1558-1748 100 1 $aSOUSA, L. P. O. 245 $aA principal curves-based method for electronic tongue data analysis.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aElectronic tongues are a type of sensor inspired in the biological recognition system, where sensorial and instrumental techniques are used to determine flavors or substances present in the samples analyzed. The sensor arrays used in electronic tongues are generally non-specific and are designed to provide global information about the solution’s response. As a consequence,it usually becomes necessaryto use data processing techniques that are capable of providing specific information from the samples under investigation. In this context, here we employed a Principal Curves based method to evaluate the experimental data obtained from an impedimetric electronic tongue used to evaluated distinct flavors enhancers of similar compostions. For the classification of concentrations, the best results were in the range of 88.02 to 91.15%, using electrode architectures E1 (Poly allylamine hydrochloride (PAH), reduced graphene oxide (rGO), polyaniline (PANI) and copper tetrasulfonated phthalocyanine (CuTsPc)) and E6 (PAH and CuTsPc). In the classification of substances, again the E1 architecture was highlighted, with 90.15% accuracy. These results shown that principal curves may be a promising technique for electronic tongues data analysis 653 $aPattern recognition 653 $aPrincipal curves 700 1 $aFUKUSHIMA, K. L. 700 1 $aSCAGION, V. P. 700 1 $aFACURE, M. H. M. 700 1 $aCORREA, D. S. 700 1 $aOLIVEIRA, J. E. 700 1 $aFERREIRA, D. D. 773 $tIEEE Sensors Journal$gv. 21, n. 4, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|