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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
15/02/2017 |
Data da última atualização: |
30/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MOREIRA, M. N.; SILVA, A. M. de A.; BEZERRA, L. R.; CARNEIRO, H.; MORAIS, R. K. de O.; MEDEIROS, F. F. de. |
Afiliação: |
Milenna Nunes Moreira, Universidade Federal de Campina Grande; Aderbal Marcos de Azevedo Silva, Universidade Federal de Campina Grande; Leilson Rocha Bezerra, Universidade Federal de Campina Grande; Universidade Federal do Piauí; HELOISA CARNEIRO, CNPGL; Raissa Kiara de Oliveira Morais, Universidade Federal de Campina Grande; Fabíola Franklin de Medeiros, Universidade Federal de Campina Grande. |
Título: |
Effect of replacement of sugarcane by oilseed press cakes in greenhouse gases and volatile fatty acids production in vitro. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum. Animal Sciences, v. 38, n. 3, p. 293-300, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract This study aimed to evaluate the production of methane, carbon dioxide, and volatile fatty acids and changes in ruminal pH in vitro with oilseed press cakes inclusion, such as, cottonseed, sunflower, castor bean, moringa and jatropha at four different levels (0, 30, 50 and 70%) in replacement to the sugarcane in ruminant feeding using semi-automated in vitro technique. The byproduct that produced less CO2 was cottonseed cake (p = 0.0059). The cakes that produced the least amount of CH4 were moringa at 70% (p < 0.05) and cottonseed at 70% levels (p < 0.0001). The cakes that had the highest increases in VFAs were cottonseed and castor (p < 0.0001). Additionally, greater pH was moringa at 70% and cottonseed at 50% levels (p < 0.0001). The greater acetate concentration was 70% cottonseed cake, propionate concentration with 30% cottonseed and butyrate concentration with 50% moringa in sugarcane replace. At the 70% level, the moringa cake displayed the highest decreases in methane production and reduction in energy loss. At the 50% substitution level, the cottonseed cake is the most suitable replacement for sugarcane in order to reduce the production of greenhouse gases. |
Palavras-Chave: |
Acetate; Butyrate; N-NH3; Propionate; VFAs. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155822/1/Cnpgl-2016-ActaSci-AnSci-Effect.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Volume |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
14/09/2012 |
Data da última atualização: |
16/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SCRAMIN, J. A.; BRITTO, D. de; CORREA, T. A; FORATO, L. A.; ASSIS, O. B. G. |
Afiliação: |
LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA; ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA. |
Título: |
Avaliação de coberturas a base de zeínas na conservação maçãs fatiadas. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 114-116. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. |
ISSN: |
2175-8395 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Filmes comestíveis; Minimamente processados. |
Thesagro: |
Colorimetria; Zeína. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184425/1/Avaliacao-de-coberturas-a-base-de-zeinas-na-conservacao-macas-fatiadas..pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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