Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/09/2016
Data da última atualização:  03/10/2016
Autoria:  PAYNTER, D. I.; ANDERSON, J. W.; McDONALD, J. W.
Título:  Glutathione peroxidase and selenium in sheep. II. The relationship between glutathione peroxidase and selenium-responsive unthriftiness in Merino lambs.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Agricultural Research, v. 30, n. 4, p. 703-709, 1979.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Low erythrocyte activities of the selenium-containing enzyme glutathione peroxidase were found in Merino lambs in an area of the Strathbogie Ranges in central Victoria where selenium-responsive conditions have previously been reported. Body weight gain trials conducted over 10 properties in the above area demonstrated that the severity of selenium-responsive unthriftiness was significantly correlated with the erythrocyte glutathione peroxidase activity (r = ? 0.95, P <: 0.001). Positive body weight responses to selenium treatment were only observed in lambs with erythrocyte glutathione peroxidase activities less than 30 U/g Hb prior to selenium treatment. These findings indicate that measurement of erythrocyte glutathione peroxidase activity provides a convenient index of the selenium status in sheep.
Palavras-Chave:  Glutationa peroxidase.
Thesagro:  Cordeiro; Enzima; Nutrição animal; Ovino; Peroxidase; Selénio.
Thesaurus Nal:  Glutathione peroxidase; Lambs; Selenium; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC31393 - 1ADDAP - PP
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  03/12/2014
Data da última atualização:  06/04/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  ZANELA, M. B.; KOLLING, G. J.; FERNANDEZ, V. N. V.; RIBEIRO, M. E. R.; CANELLAS, L. C.; LOPES, F. P. N.; PEREIRA, K. P.
Afiliação:  MAIRA BALBINOTTI ZANELA, CPACT; GIOVANI JACOB KOLLING, CNPq; VICTÓRIA NOEL VASQUEZ FERNANDEZ; MARIA EDI ROCHA RIBEIRO, CPACT; LETÍIA CANALI CANELLAS; FRANCISCO PAULO NUNES LOPES; KATARINA PAGLIONI PEREIRA, UFPEL.
Título:  Composição química do leite de búfala.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: BARROS VIDAL, L. (Ed.). Leche inestable desafios en el cono sur. Montevideo: Departamento de Patologia y Clinica de Ruminantes. Faculdade de Veterinaria. Universidad de la Republica Uruguay, 2014. 172 p.
Páginas:  p. 135-137
Idioma:  Português
Thesagro:  Leite.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT17913 - 1UPCPL - PP637.1B277l2014.05445
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional