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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  11/03/2010
Data da última atualização:  16/11/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CANDÉA, T. V.; NAKANO, L. A.; MATTIETTO, R. A.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M.
Afiliação:  T. V. CANDÉA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; L. A. NAKANO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; RAFAELLA DE ANDRADE MATTIETTO, CPATU; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA.
Título:  Formulation and quality evaluation of a clarified mixed fruit juice.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: EUROPEAN FEDERATION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY CONFERENCE, 2009, Budapest. New Challenges in food preservation: processing - safety - sustainability. [S.l.]: Effost, 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fruit juice marketing has been continuously increasing all over the world due to the consumers search by natural and healthy products added to their potentiality as functional. The objective of this work was to study the formulation of a clarified mixed fruit juice based on their bioactive compounds. The raw materials were açaí pulp, pineapple and grape juice, chosen due to their composition on sugars and organic acids aiming at sensory acceptability and bioactive composition. Açaí and pineapple were clarified by microfiltration using ceramic membranes with 0.022m2 of filtration surface and their permeate fractions were collected in sanitized packages and afterwards frozen storage. The commercial pure grape juice is already clarified and did not require this process step. A two factor simplex-centroid design was used for the formulation, fixing the açaí juice concentration and varying only the two other juices contents performing five treatments. The formulated juices were analyzed for determination of anthocyanins and total phenolics. The results showed an expected behavior of a positive correlation between the concentrations of these functional classes of compounds and the grape juice content. As the açaí concentration is fixed, grape is the component richer in both phenolics and anthocyanins, which explain the results. The formulation containing 20% açaí, 80% pineapple and no grape presented the lowest values, 4.34 mg/100g anthocyanins and 68.95 mg/100g total phenolics, w... Mostrar Tudo
Thesagro:  Açaí; Clarificação; Fruta Tropical; Suco de Fruta.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/93770/1/Sp6247.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71061/1/2009-223.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU42929 - 1UPCRA - DD
CTAA10268 - 1UPCRA - PP2009/2232010.00134
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Roraima. Para informações adicionais entre em contato com cpafrr.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  24/02/2014
Data da última atualização:  08/02/2023
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  MAGNUSSON, W.; BRAGA-NETO, R.; PEZZINI, F.; BACCARO, F.; BERGALLO, H.; PENHA, J.; RODRIGUES, D.; VERDADE, L. M.; LIMA, A.; ALBERNAZ, A. L.; HERO, J-M.; LAWSON, B.; CASTILHO, C. V. de; DRUCKER, D. P.; FRANKLIN, E.; MENDONÇA, F.; COSTA, F.; GALDINO, G.; CASTLEY, G.; ZUANON, J.; VALE, J. DO; SANTOS, J. L. C. DOS; LUIZÃO, R.; CINTRA, R.; BARBOSA, R. I.; LISBOA, A.; KOBLITZ, R. V.; CUNHA, C. N. DA; PONTES, A. R. M.
Afiliação:  CAROLINA VOLKMER DE CASTILHO, CPAF-RR.
Título:  Biodiversidade e monitoramento ambiental integrado.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Santo André, SP: Áttema Editorial, 2013.
Páginas:  351 p.
Descrição Física:  Livro eletrônico.
ISBN:  9788565551045
Idioma:  Português
Notas:  Edição Bilíngue: português /inglês
Palavras-Chave:  Conservação da natureza; Monitoramento Ambiental.
Thesagro:  Biodiversidade; Ecologia; Proteção Ambiental.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RR14010 - 1UPCLV - PP304.2709811M199b2014.078
CPAF-RR14010 - 2UPCLV - PPS2013.156S2013.156
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