Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  28/10/2020
Data da última atualização:  28/10/2020
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  TAVARES, S. A.; MELO, M. F. de; LANA, M. M.; SANTOS, F. F. dos; MATOS, M. J. L. F.
Afiliação:  SELMA APARECIDA TAVARES, EMATER-DF; MÁRIO FELIPE DE MELO, EMATER-DF; MILZA MOREIRA LANA, CNPH; FAUSTO FRANCISCO DOS SANTOS; MARIA JOSÉ L. F. MATOS, EMATER-DF.
Título:  Hortaliça como comprar, conservar e consumir: pepino.
Edição:  3. ed. rev.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2020.
Descrição Física:  1 Folder.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Pepino. Como comprar. Como conservar. Como consumir. Pepino refogado. Salada de pepino com iogurte.
Thesagro:  Culinária; Economia Domestica; Pepino.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217195/1/CCCC-42-Pepino-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41383 - 1UMTFD - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  20/09/2019
Data da última atualização:  11/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ESPÍRITO SANTO, M. C. do; CARDOSO, E. B.; GUIMARAES, F. E. G.; AZEVEDO, E. R. de; CUNHA, G. P. da; NOVOTNY, E. H.; PELLEGRINI, V. de O. A.; CHANDEL, A. K.; SILVEIRA, M. H. L.; POLIKARPOV, I.
Afiliação:  MELISSA CRISTINA DO ESPÍRITO SANTO, USP; ELIANO BRITO CARDOSO, CENTRO DE TECNOLOGIA CANAVIEIRA-SP; FRANCISCO EDUARDO GONTIJO GUIMARAES, USP; EDUARDO RIBEIRO DE AZEVEDO, USP; GIOVANNI PARO DA CUNHA, USP; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; VANESSA DE OLIVEIRA ARNOLDI PELLEGRINI, USP; ANUJ KUMAR CHANDEL, CENTRO DE TECNOLOGIA CANAVIEIRA-SP / USP; MARCOS HENRIQUE LUCIANO SILVEIRA, CENTRO DE TECNOLOGIA CANAVIEIRA-SP / FATEP-SP; IGOR POLIKARPOV, USP.
Título:  Multifaceted characterization of sugarcane bagasse under different steam explosion severity conditions leading to distinct enzymatic hydrolysis yields.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops & Products, v. 139, 111542, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2019.111542
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pretreatment is an important technological step for the lignocellulose conversion into fuels and biochemicals. Steam explosion (STEX) pretreatment is a fast method for affecting of plant cell wall architecture by a sharp pressure change at high temperatures. Here, eight different STEX conditions were applied to sugarcane bagasse (SCB) samples using auto-catalyzed and sulfuric acid catalyzed processes under a range of combined severity factors (CSFs; from 0.37 to 1.34). Our results showed that STEX of auto-catalyzed and sulfuric acid-catalyzed SCB led to the removal of 70-80 % and 82-92 % of xylose, respectively. Enzymatic hydrolysis of auto-catalyzed and sulfuric acid catalyzed bagasse was performed of washed and un-washed pretreated material to access the impact of soluble inhibitors on overall cellulosic sugars recovery. Auto-catalyzed bagasse after washing showed significantly higher glucan conversion (96%) than washed bagasse after pretreatment (62%). On the other hand, sulfuric acid-catalyzed bagasse after washing had 94% glucan conversion as opposed to unwashed material which again had significantly smaller conversion levels (73%). Physical properties and chemical composition were characterized using high performance liquid chromatography, X-ray diffraction, 13C solid-state nuclear magnetic resonance and confocal laser scanning microscopy. The obtained results contribute to understanding of an influence of the morphological changes resulting from pretreatments on the e... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bagaço; Biocombustível; Cana de Açúcar.
Thesaurus NAL:  Biofuels; Sugarcane bagasse.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS20221 - 1UPCAP - DD2019.00132
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional