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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCARIOCA, J. O. B.; MARX, F.; JONAS, R. (ed.). Perceptions on food and nutrition: a contribution from DAAD Alumniseminar held in Fortaleza - CE. Fortaleza: Edições UFC, 2006. 287 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Cerrados; Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoHENN, J. D.; MARX, F. R.; BOCKOR, L.; RIBEIRO, A. M. L.; KESSLER, A. M. Emissão de dióxido de carbono na cama de primeiro lote de duas linhagens de frangos de corte. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE AVES E SUÍNOS, 12., 2013, Florianópolis. Anais... Florianópolis: Gessulli, 2013. AVESUI 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMASSUQUETTO, A.; PANISSON, J. C.; MARX, F. O.; SUREK, D.; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A. Effect of pelleting and different feeding programs on growth performance, carcass yield, and nutrient digestibility in broiler chickens. Poultry Science, v. 98, p.5497-5503, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGORDON, A.; FRIEDRICH, M.; MATTA, V. M. da; MOURA, C. F. H.; MARX, F. Changes in phenolic composition, ascorbic acid and antioxidant capacity in cashew apple (Anacardium occidentale L.) during ripening. Fruits, v. 67, n. 4, p. 267-276, Jul. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical.

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5.Imagem marcado/desmarcadoHENN, J. D.; BOCKOR, L.; MARX, F. R.; COLDEBELLA, A.; RIBEIRO, A. M. L.; KESSLER, A. de M. Emissão de dióxido de carbono pela cama de primeiro lote de frangos de corte. Revista Brasileira de Agropecuária Sustentável, Viçosa, MG, v. 4, n. 1, p. 45-52, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMORENO, F. A.; MASSUQUETTO, A.; SILVA, K. F.; DURAU, J. F.; MARX, F. O.; OLIVEIRA, S. G.; KRABBE, E. L. Equivalência energética da peletização de dietas para frangos de corte. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 8., 2018, Campinas. Anais... Campinas: CBNA, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMARX, F. O.; MASSUQUETTO, A.; BASSI, L. S.; KRABBE, E. L.; ROCHA, C.; OLIVEIRA, S. G.; MAIORKA, A. Different soybean meal particle sizes on growth performance, nutrient ileal digestibility, digestible energy, and carcass yield of broiler chickens. Livestock Science, v. 247, n. 104467, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMARX, F. de O.; PANISSON, J. C.; ALMEIDA, L. M. de; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A.; OLIVEIRA, S. G. de. Performance of broilers fed mash or pelleted diets containing different soybean meal particle sizes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02047, 2021. Título em português: Desempenho de frangos de corte alimentados com dietas fareladas e peletizadas contendo diferentes tamanhos de partícula de farelo de soja.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSCHERER R.; URFER, P.; MAYOL, M. R.; MARX, F.; SCHNEIDER, E.; JANSSENS, M. J. J. 1., 2003, Chapecó. Integrar para promover o agronegócio da erva-mate. Estudios de heredabilidad del contenido de saponinas de la yerba mate (Ilex paraguariensis) en Misiones, Argentina. In: CONGRESSO SUL-AMERICANO DA ERVA-MATE, 3., 2003, Chapecó. Anais. [Chapecó]: EPAGRI, 2003. s. 3-4. 1 CD-ROM. Seção: Conservação, Melhoramento e Multiplicação. Feira do Agronegócio da Erva-mate,

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, S. R.; AZEVEDO, E. B. de; POLI, C. H. E. C.; DAVID, D. B. de; LOPES, G. F.; MARX, F. R.; ACKER, M. C. Perfil metabólico de ovinos alimentados com níveis de oferta de azevém. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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11.Imagem marcado/desmarcadoMAIA, J. G. S.; ANDRADE, E. H. A.; COUTO, H. A. R. do; SILVA, A. C. M. da; MARX, F.; HENKE, C. Plant sources of Amazon rosewood oil. Química Nova, v. 30, n. 8, p. 1906-1910, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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12.Imagem marcado/desmarcadoMARX, F. O.; ALVAREZ, M. V. N.; BASSI, L. S.; FÉLIX, A. P.; KRABBE, E. L.; OLIVEIRA, S. G.; MAIORKA, A. Use of statistical models to determine the optimal concentration of metabolizable energy for growth performance of broiler chickens. Livestock Science, v. 274, n. 105268, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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13.Imagem marcado/desmarcadoWESENDONCK, W. R.; KESSLER, A. de M.; RIBEIRO, A. M. L.; SOMENSI, M. L.; BOCKOR, L.; DADALT, J. C.; MONTEIRO, A. N. T. R.; MARX, F. R. Valor nutricional e energia metabolizável de subprodutos do trigo utilizados para alimentação de suínos em crescimento. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 2, p. 2003-210, fev. 2013. Título em inglês: Nutritional value and metabolizable energy of wheat by?products used for feeding growing pigs.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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14.Imagem marcado/desmarcadoGORDON, A.; CRUZ, A. P. G.; CABRAL, L. M. C.; FREITAS, S. C. de; DIB TAXI, C. M. A.; DONANGELO, C. M.; MATTIETTO, R. de A.; FRIEDRICH, M.; MATTA, V. M. da; MARX, F. Chemical characterization and evaluation of antioxidant properties of Açaí fruits (Euterpe oleraceae Mart.) during ripening. Food Chemistry, v. 133, n. 2, p. 256-263, Jul. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  30/11/2022
Data da última atualização:  30/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ROCHA, M. A. C. da; SOUZA, E. H. de; SOARES, T. L.; SOUZA, F. V. D.; ALFAYA, M. C. F.; COSTA, M. A. P. de C.
Afiliação:  MOEMA ANGÉLICA CHAVES DA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RECÔNCAVO DA BAHIA; EVERTON HILO DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RECÔNCAVO DA BAHIA; TALIANE LEILA SOARES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE FEIRA DE SANTANA; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; MARIA CRISTINA FERREIRA ALFAYA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA BAIANO; MARIA ANGÉLICA PEREIRA DE CARVALHO COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RECÔNCAVO DA BAHIA.
Título:  Comparative seed germination, morphology and post-seminal development of two Bromeliaceae species with ornamental potential.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Biological Sciences, v. 44, e58413, 2022.
DOI:  10.4025/actascibiolsci.v44i1.58413
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Knowledge about the behavior of seeds is important to support studies to minimize the effects of predatory extractivism on ornamental bromeliads. The aim of this study was to evaluate the germination, seed morphology and post-seminal development of Hohenbergia belemii and Neoregelia compacta (Bromeliaceae) in different substrates. Seeds were disinfested with a sodium hypochlorite solution and germinated in four substrates: germitest paper; washed sand; vermiculite; and the commercial substrate Plantmax®. The experimental design was completely randomized in a 2 x 4 factorial scheme, with four repetitions and 50 seeds per repetition. The seeds were sown on the substrates and stored in plastic Gerbox® boxes, which were kept in BOD chambers with 12 hours photoperiod at constant temperature of 30ºC. Data were collected daily to calculate germination percentage and growth performance. The germination started on the 4th day after sowing (DAS) for H. belemii, with stabilization on the 11th DAS, while this occurred from the 5th DAS for N. compacta with stabilization on the 21st DAS. Germination was classified as development of epigeal and cryptocotylar seedlings for both species. The vermiculite substrate had a significant effect on seed germination, GSI (germination speed index) and growth of seedlings of both species. Our findings can support future research on seed technology and also contribute to better knowledge of the evolution of morphological characters of these bromeliad sp... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bromélia; Planta Ornamental.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF33636 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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