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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  16/11/2023
Data da última atualização:  16/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARDOSO, L.; OWATARI, M. S.; CHAVES, F. C. M.; BASTOLLA, C. L. V.; SALDAÑA-SERRANO, M.; MOURIÑO, J. L. P.; MARTINS, M. L.
Afiliação:  LUCAS CARDOSO, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; MARCO SHIZUO OWATARI, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; CAMILA LISARB VELASQUEZ BASTOLLA, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; MIGUEL SALDAÑA-SERRANO, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; JOSÉ LUIZ PEDREIRA MOURIÑO, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; MAURÍCIO LATERÇA MARTINS, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA.
Título:  Dietary supplementation with Lippia sidoides essential oil improves organ integrity but the specific activity of antioxidant enzymes is dose-dependent in Danio rerio.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 2023.
DOI:  10.1111/jpn.13899
Idioma:  Inglês
Notas:  Online first.
Conteúdo:  The nutritional quality of food can affect the health of animals. This study examined the effects of dietary supplementation with Lippia sidoides essential oil (LSEO) on the physiology of Danio rerio.
Palavras-Chave:  Feed additive; Functional additives; Zebrafish.
Thesaurus Nal:  Aquaculture; Oxidative stress.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA39106 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  26/03/1999
Data da última atualização:  30/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  MACIE, V. A.; NASCIMENTO, K. R. de S.; KIEFER, C.; JULIANO, R. S.; LISITA, F. O.; SILVA, T. R. da; COPAT, L. L. P.; CHAVES, N. R. B.; FREITAS, H. B. de; ROSA, M. S. R.
Afiliação:  VIOLETA ANDRE MACIE, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; KARINA MARCIA RIBEIRO DE SOUZA NASCIMENTO, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; CHARLES KIEFER, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; RAQUEL SOARES JULIANO, CPAP; FREDERICO OLIVIERI LISITA, CPAP; THIAGO RODRIGUES DA SILVA, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; LUANNA LOPES PAIVA COPAT, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; NATÁLIA RAMOS BATISTA CHAVES, Federal Institute of Mato Grosso, Campus of Alta Floresta; HENRIQUE BARBOSA DE FREITAS, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; MAURÍCIO SILVA ROSA, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande.
Título:  Metabolizable energy and metabolizability coefficients of moringa and bocaiuva for slow-growing broilers at different ages.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 3, p. 207-220, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5296/jas.v8i3.16559
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to determine nutrient metabolizability coefficients and apparent metabolizable energy (AME) and nitrogen-corrected AME (AMEn) values of moringa leaf meal and bocaiuva pulp for slow-growing broilers. Three hundred and fifty 1-day-old chicks of the Red Naked Neck line were allocated to five treatments in a completely randomized design with seven replicates of 10 birds. Treatments consisted of a control diet and four test diets. The proportion of ingredients evaluated in the test diets was 20% moringa leaf meal and bocaiuva pulp and 40% corn and soybean meal. The total excreta collection method was applied with 1% ferric oxide included in the diets as a marker of start and end of collection, in the starter, grower and finisher phases. The metabolizability coefficients of dry matter, crude protein and ether extract and the AME and AMEn values of moringa leaf meal, bocaiuva pulp, corn and soybean meal were determined. Data were subjected to analysis of variance and means were compared by Tukey?s test at the 5% probability level. The protein from moringa leaf meal and the fat from bocaiuva pulp are highly metabolizable by birds at different ages. The AME and AMEn values of moringa leaf meal ranged from 2557 to 2868 Kcal/kg and 2205 to 2479 Kcal/kg, respectively. In bocaiuva pulp, AME and AMen ranged between 2680 and 3119 Kcal/kg and 2483 and 2490 Kcal/kg, respectively. Therefore, the alternative ingredients can be used in the formulation of diets for slow-growing ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bocaiúva; Disponibilidade de Nutriente; Metabolismo Energético; Moringa Oleifera.
Thesaurus NAL:  Acrocomia; Metabolizable energy; Nutrient balance; Nutrient solutions.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216315/1/MetabolizableEnergyMetabolizability2020.pdf
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Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP37756 - 1UPCAP - DD
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