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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
06/09/2006 |
Data da última atualização: |
12/12/2006 |
Autoria: |
VIEIRA, E. A.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; BERTIN, G.; LORENCETTI, C.; ZIMMER, P. D.; FLOSS, E. L.; MARTINS, A. F.; MARTINS, L. F.; CARVALHO, M. F. de. |
Título: |
Use of nonparametric selection indexes in studies of adaptability and stability of oat cultivars. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 6, n. 1, p. 95-103, Mar. 2006. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Field experiments were conducted in Parana, Rio Grande do Sul, Sao Paulo, Minas Gerais and Mato Grosso, Brazil, during the 2002 cropping season, to compare nonparametric selection indices for oat cultivar classification based on their average performance in 6 environments, with and without fungicide application. The indices used in the present study included classification sum index, modified classification sum index (using the standard deviation in the separation of means) and index of distance to the ideotype. The cultivar UPFA22 stood out with its classification as best genotype for all indices. Moreover, the cultivar was well classified for grain yield and hectolitre weight. These indices are efficient. The weights of the traits should, however, be modified according to the importance of the traits and/or an environmental stratification.. |
Palavras-Chave: |
Aveia-branca; Classificação de cultivares; Cultivar classification; Índices de seleção não paramétricos; Nonparametric; Selection indexes; White-oat. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
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Registros recuperados : 185 | |
1. | | MATTIETTO, R. A.; MATTA, V. M. Cajá (Spondias mombin L.). In: YAHIA, E. M. (Ed.). Postharvest biology and technology of tropical and subtropical fruits. Oxford: Woodhead Publishing, 2011. v. 2, cap. 15, p. 330-351.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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2. | | MATTIETTO, R. A.; MATTA, V. M. Cajá (Spondias mombin L.). In: YAHIA, E. M. (Ed.). Postharvest biology and technology of tropical and subtropical fruits. Oxford: Woodhead Publishing, 2011. v. 2, cap. 15, p. 330-351.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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3. | | ABREU, L. F.; MATTIETTO, R. de A. Procedimentos de fabricação dos derivados de mandioca: recomendações para obtenção de produtos seguros e de qualidade. In: MODESTO JUNIOR, M. de S.; ALVES, R. N. B. (Ed.). Cultura da mandioca: aspectos socioeconômicos, melhoramento genético, sistemas de cultivo, manejo de pragas e doenças e agroindústria. Brasília, DF: Embrapa, 2016. Cap. 13, p. 223-241.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 185 | |
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