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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
28/11/2016 |
Data da última atualização: |
24/05/2017 |
Autoria: |
SIQUEIRA, D. S.; MARQUES JÚNIOR, J.; TEIXEIRA, D. DE B.; MATIAS, S. S. R.; CAMARGO, L. A.; PEREIRA, G. T. |
Afiliação: |
DIEGO SILVA SIQUEIRA, UNESP; JOSÉ MARQUES JÚNIOR, UNESP; DANIEL DE BORTOLI TEIXEIRA, UNESP/FCAV; SAMMY SIDNEY ROCHA MATIAS, UEPI; LIVIA ARANTES CAMARGO, UNESP; GENER TADEU PEREIRA, UNESP/FCAV. |
Título: |
Magnetic susceptibility for characterizing areas with different potentials for sugarcane production. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 9, p. 1349-1358, set. 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Susceptibilidade magnética para a caracterização de áreas com diferentes potenciais de produção de cana-de-açúcar. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the use of magnetic susceptibility for characterizing the spatial variability of soil attributes and identifying areas with different potentials for sugarcane (Saccharum spp.) production. Samples were collected at 110 points (1 per 7 ha) in the layers of 0.00?0.20 and 0.20?0.40 m, to determine the magnetic susceptibility and physical and chemical attributes of the soil. Fiber content, sucrose polarization (POL), and sugarcane yield were determined in 33 points. The spatial variability model for magnetic susceptibility was 63 and 22% more accurate in delimiting soil potential for sugarcane production than soil physical and chemical attributes at the 0.0?0.2 and 0.2?0.4-m layers, respectively. The spatial variability map for magnetic susceptibility was strongly correlated with clay (0.83 and 0.89, respectively, for the layers) and sand contents (-0.84 and -0.88); moderately correlated with organic matter (-0.25 and -0.35), sum of bases (-0.46 and 0.37), cation exchange capacity (0.22 and 0.47), pH (-0.52 and 0.13), and POL (0.43 and 0.53); and weakly correlated with sugarcane yield (0.26 and 0.23). Magnetic susceptibility can be used to characterize the spatial variability of soil attributes and to identify areas with different potentials for sugarcane production. |
Palavras-Chave: |
Correlação espacial; Geoestatística; Indirect quantification; Mapeamento detalhado; Pedometrics; Quantificação indireta; Scaled semivariogram; Semivariograma escalonado; Spatial correlation. |
Thesaurus Nal: |
Geostatistics. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150734/1/Magnetic-susceptibility.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
26/06/2015 |
Data da última atualização: |
12/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VAZ BISNETA, M.; DUARTE, J. B.; MELLO FILHO, O. L.; ZITO, R. K.; RODRIGUES, J. S.; CARVALHO JUNIOR, E. M.; ALVARENGA, W. B. |
Afiliação: |
UFG; UFG; ODILON LEMOS DE MELLO FILHO, CNPSO; ROBERTO KAZUHIKO ZITO, CNPSO; UFG; UFG; UFG. |
Título: |
Correlação entre componentes de produção em soja como função de tipo de crescimento e densidade de plantas. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 7.; MERCOSOJA, 2015, Florianópolis. Tecnologia e mercado global: perspectivas para soja: anais. Londrina: Embrapa Soja, 2015. |
Páginas: |
3 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Densidade de plantio; Espaçamento; Prática cultural; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Plant cultural practices; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125873/1/R.-228-CORRELACAO-ENTRE-COMPONENTES-DE-PRODUCAO-EM-SOJA-COMO.PDF
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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