Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/12/1997
Data da última atualização:  11/12/2007
Autoria:  MARQUES, P. V.
Título:  A study of food price relationships at the wholesale-retal leval.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Kentucky: University of Kentucky, 1982.
Páginas:  128p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese Doutorado.
Conteúdo:  The main purpose of this study is to investigate the role of economic theory in the retail pricing process. Specifically, the objetives of this research are: 1) to establish a conceptual framework linking retail prices to wholesale prices; 2) to identify parametrs which can be considered important factors in retail pricin decisions; 3) to estimate parameters relating price variations at the retail level to price variations at the wholesale level. The following hypotheses are tested: 1) whether retail price changes are spread out over time; 2) wether particular price decisions are made taking into account the effects of those decisions on the overall level of the setore's sales ( systematic pricing behavior); 3) whether changes in prices at the wholesale level are equally passed on to retail consumers; 4) whether retail pricing decisions are made taking into account the competition's prices. After applying the economic principle of profit maximization subject to restrictions, the final model includes the retail price of any individual good as the dependent variable. The explanatory variables are...
Palavras-Chave:  Atacado; Market; Policy; Varejo.
Thesagro:  Mercado; Política; Preço.
Thesaurus Nal:  prices.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE1439 - 1ADDTS - --82/041MAR1982.00041
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  30/10/2020
Data da última atualização:  10/12/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  DIAS, J. A.; BELOTI, V.; OLIVEIRA, A. M. de.
Afiliação:  JULIANA ALVES DIAS, CPAF-RO; Vanerli Beloti, Universidade Estadual de Londrina; Audenice Miranda de Oliveira, Professora de Ciências e Biologia do governo do estado de Rondônia.
Título:  Ordenha e boas práticas de produção.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: SALMAN, A. K. D.; PFEIFER, L. F. M. (Ed.). Pecuária leiteira na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2020.
Páginas:  Cap. 6, p. 105-130.
ISBN:  978-65-86056-57-0
Idioma:  Português
Conteúdo:  Considerando a importância da adoção de práticas adequadas para minimizar a contaminação do leite cru e garantir a qualidade da matéria-prima e seus derivados, este capítulo irá abordar os principais aspectos da ordenha e das boas práticas de produção.
Palavras-Chave:  Good production practices.
Thesagro:  Gado Leiteiro; Ordenha; Pratica Cultural; Produção Leiteira; Qualidade; Transferência de Tecnologia.
Thesaurus NAL:  Amazonia; Dairy cattle; Milk production; Milk quality; Milking; Technology transfer.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217359/1/cpafro-18460.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO18460 - 1UMTPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional