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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  20/01/2004
Data da última atualização:  20/01/2004
Autoria:  MARIANO, E. D.
Título:  Citrate exudation by maize roots: a possible mechanisms of resistance to aliminium.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  2003.
Páginas:  124 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Thesis (Doctor) - Wageningen Universiteit, Wageningen, 2003.
Conteúdo:  Nitrous oxide (N2O) is an important greenhouse gas. At present, it causes 6% of global warming. The atmospheric concentration of N2O continues to increase at a rate of 0.8 ppb per year. The main known sink of N2O is its destruction in the stratosphere to nitric oxide (NO). Via that destruction product, N2O contributes to the decomposition of stratospheric ozone. The most important sources of N2O are the microbial soil processes nitrification and denitrification. Especially after fertilization of the soil, large amounts of N2O can be emitted. Nitrifiers produce N2O by nitrification and by nitrifier denitrification. In nitrification, N2O develops during the oxidation of hydroxylamine (NH2OH). In nitrifier denitrification, nitrifiers reduce nitrite (NO2-) via N2O to N2. Not much is known about nitrifier denitrification yet. The discovery of several intermediates and enzymes is in line with a suspected similarity between nitrifier denitrification and denitrification. Denitrifiers reduce nitrate (NO3-) to N2. N2O is an intermediate in that process. It is important to be able to differentiate between N2O produced by the different processes in soils, since they are influenced by different factors. Only with a profound knowledge of the sources is a mitigation of N2O emission from soils possible. The objectives of this study were to quantitatively assess N2O production by nitrifier denitrification under a range of conditions and to come up with a best estimate for N2O produced by ni... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aliminio.
Thesagro:  Alumínio; Resistência.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN19807 - 1ADDTS - --15/032003.00015
CPAO20633 - 1ADDTS - --T 07/0303.00055
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  21/12/2011
Data da última atualização:  23/05/2017
Autoria:  PROCÓPIO, D. P.; JESUS, R. B. de; LEITE, C. A. M.
Título:  Análise comparativa da indústria canavieira dos estados do Paraná e de São Paulo.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista de política Agrícola, Brasília, ano 20, n. 1, pag. 66-78 , Jan./Fev./mar./2011.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho buscou avaliar a competitividade das indústrias canavieiras nos estados do Paraná e de São Paulo, que se configuraram como os dois maiores produtores de açúcar e etanol no ano de 2008. Buscou-se também avaliar o nível de competitividade das indústrias dos dois estados e compará-las entre si, utilizando como metodologia a Matriz de Análise Política (MAP), proposta por Monke e Pearson, em 1989. Foram considerados os custos de produção dos elos agrícola e industrial para usinas de mesmo porte, mas foram desconsiderados os custos de transporte e armazenagem. Os resultados indicaram que os dois estados são bastante competitivos e eficientes no ramo, porém o Paraná é mais prejudicado pelas políticas públicas adotadas e pelas imperfeições do mercado do que o estado paulista.
Palavras-Chave:  Competitividade; Matriz de análise de política.
Thesagro:  Açúcar; Etanol.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE52410 - 1UPEAP - PP
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