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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  16/01/2014
Data da última atualização:  16/01/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CASTANHA, R. F.; MORAIS, L. A. S. de; MARIANO, A. P.; MONTEIRO, R. T. R.
Afiliação:  RODRIGO FERNANDES CASTANHA, CNPMA; LILIA APARECIDA SALGADO DE MORAIS, CNPMA; ADRIANO PINTO MARIANO, FEQ-UNICAMP; REGINA TERESA ROSIM MONTEIRO, CENA-USP.
Título:  Comparison of two lipid extraction methods produced by yeast in cheese whey.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 56, n. 4, p. 629-636, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This work aimed to evaluate nine strains of yeast, previously identified as good producers of lipids in honey medium, for selecting the most suitable strain for the production of lipids in cheese whey medium and compared two well known extraction methods of lipids from the culture medium. The highest yield of total lipids was 1.27 g.L-1 produced by Cryptococcus laurentii 11. A comparison was made between the two culture media: cheese whey and liquid YEPG, and two lipid extraction methods: Bligh and Dyer and Folch et al. for C. laurentii. The experiments were performed with 22 full factorial design using two factors and two levels. Lipid content was higher in cheese whey and there was no difference in the extraction methods statistically. The method of Bligh and Dyer was used in preference to Folch et al. as it resulted in larger mean of total lipids.
Thesagro:  Extração; Levedo; Óleo; Soro de leite.
Thesaurus Nal:  Cheese whey; Extraction; Yeasts.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95441/1/2013AP42.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA12868 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  14/07/2023
Data da última atualização:  14/07/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BASÌLIO, M. B. J. S.; NOBREGA FILHO, S. L. da; BATISTA, K. D.; PEDROZO, C. A.; SOUZA, L. A. de.
Afiliação:  KARINE DIAS BATISTA, CPAF-RR; CASSIA ANGELA PEDROZO, CPAF-RR.
Título:  Substratos para produção de mudas de angelim-ferro.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA, 16., 2022, Boa Vista, RR. "Da Independência do Brasil à Emancipação Tecno-Científica do Estado de Roraima": Boletim de resumos. Boa Vista: Editora UFRR, 2022. 442 p. il. Coordenado por: Bianca Maíra de Paiva Ottoni Boldrini; Ivanise Maria Rizzatti; Rafael Boldrini.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  D excelsa Ducke; Muda florestal.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154943/1/resumo-completo-snct-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RR16455 - 1UPCAA - DD
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