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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  24/08/2005
Data da última atualização:  24/08/2005
Autoria:  MARCOS FILHO, J.
Título:  Avaliação do potencial.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: CURSO SOBRE TECNOLOGIA DE PRODUÇÃO DE SEMENTES DE HORTALIÇAS, 5. , 2005, Brasília. Palestras ... Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2005.
Descrição Física:  CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise fisiológica.
Thesagro:  Germinação; Hortaliça; Semente; Teste de Tetrazólio.
Thesaurus Nal:  vigor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH30508 - 1ADDPL - --CD 153
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão; Embrapa Alimentos e Territórios; Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  05/10/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MORAIS, J. P. S.; ROSA, M. de F.; BRITO, E. S. de; FIGUEIREDO, M. C. B. de.
Afiliação:  JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNAT; MARIA CLEA BRITO DE FIGUEIREDO, CNPAT.
Título:  Sustainable Pickering Emulsions with Nanocellulose: Innovations and Challenges.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 12, 3599, 2023.
Páginas:  25 p.
DOI:  https://doi.org/10.3390/foods12193599
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The proper mix of nanocellulose to a dispersion of polar and nonpolar liquids creates emulsions stabilized by finely divided solids (instead of tensoactive chemicals) named Pickering emulsions. These mixtures can be engineered to develop new food products with innovative functions, potentially more eco-friendly characteristics, and reduced risks to consumers. Although cellulose-based Pickering emulsion preparation is an exciting approach to creating new food products, there are many legal, technical, environmental, and economic gaps to be filled through research. The diversity of different types of nanocellulose makes it difficult to perform long-term studies on workers? occupational health, cytotoxicity for consumers, and environmental impacts. This review aims to identify some of these gaps and outline potential topics for future research and cooperation. Pickering emulsion research is still concentrated in a few countries, especially developed and emerging countries, with low levels of participation from Asian and African nations. There is a need for the development of scaling-up technologies to allow for the production of kilograms or liters per hour of products. More research is needed on the sustainability and eco-design of products. Finally, countries must approve a regulatory framework that allows for food products with Pickering emulsions to be put on the market.
Palavras-Chave:  Nanocellulose; Pickering emulsions; Regulatory issues; Sustainability.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNAT41 - 1UPCAP - DDMOR
CNPA29090 - 1UPCAP - DD
CNPAT17107 - 1UPCAP - DD
CNPDIA18289 - 1UPCAP - DDPROCI.23/962023/101
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