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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agricultura Digital. Para informações adicionais entre em contato com cnptia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
26/03/2009 |
Data da última atualização: |
15/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MANCINI, A. L.; ROMERO, R. A. F. |
Afiliação: |
ADAUTO LUIZ MANCINI, CNPTIA; ROSELI APARECIDA FRANCELIN ROMERO, ICMC/USP. |
Título: |
Predicting the position of hydrogen atoms in proteins through the pattern recognition of hydrogen bonds. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF BRAZILIAN ASSOCIATION FOR BIOINFORMATICS AND COMPUTATIONAL BIOLOGY, 4., 2008, Salvador. Proceedings... Salvador: AB³C, 2008. |
Páginas: |
Não paginado. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
X-Meeting 2008. |
Conteúdo: |
The recognition of patterns of hydrogens bond can generate knowledge and be applied to estimate the position of hydrogen atoms in a protein. Tradicional methods of prediction are based on physicalchemical knowledge. This research uses an innovative approach, based on computational methods. Data on hydrogen bond is obtained from the 3D coordinates of atoms from the resolved protein structure. Information about hydrogen bond patterns, once extracted from PDB database, are grouped by similarity, spatially aligned and used as input for the training of a neural network. The present stage of this reseach uses these intelligent techniques to predict the position of atom of hydrogen contained in groups hydroxyl (OH) belonging to the side chains of aminoacids serine, threonine and tyrosine. |
Palavras-Chave: |
Base de dados PDB; Bioinformática; Ligação de hidrogênio; Métodos computacionais; Proteínas. |
Thesaurus Nal: |
Bioinformatics; Proteins. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01605nam a2200229 a 4500 001 1031814 005 2020-01-15 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMANCINI, A. L. 245 $aPredicting the position of hydrogen atoms in proteins through the pattern recognition of hydrogen bonds.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONFERENCE OF BRAZILIAN ASSOCIATION FOR BIOINFORMATICS AND COMPUTATIONAL BIOLOGY, 4., 2008, Salvador. Proceedings... Salvador: AB³C$c2008 300 $aNão paginado. 500 $aX-Meeting 2008. 520 $aThe recognition of patterns of hydrogens bond can generate knowledge and be applied to estimate the position of hydrogen atoms in a protein. Tradicional methods of prediction are based on physicalchemical knowledge. This research uses an innovative approach, based on computational methods. Data on hydrogen bond is obtained from the 3D coordinates of atoms from the resolved protein structure. Information about hydrogen bond patterns, once extracted from PDB database, are grouped by similarity, spatially aligned and used as input for the training of a neural network. The present stage of this reseach uses these intelligent techniques to predict the position of atom of hydrogen contained in groups hydroxyl (OH) belonging to the side chains of aminoacids serine, threonine and tyrosine. 650 $aBioinformatics 650 $aProteins 653 $aBase de dados PDB 653 $aBioinformática 653 $aLigação de hidrogênio 653 $aMétodos computacionais 653 $aProteínas 700 1 $aROMERO, R. A. F.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
09/07/2019 |
Data da última atualização: |
10/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
GALDEANO, M. C.; CASTRO, C. D. P. da C.; FREITAS, S. C. de; DUTRA, A. de S. |
Afiliação: |
MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; CLIVIA DANUBIA PINHO DA C CASTRO, CPATSA; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; ANDRE DE SOUZA DUTRA, CTAA. |
Título: |
Biscoito enroladinho de mandioca recheado. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2019. |
Páginas: |
46 p. |
Descrição Física: |
il. color. |
Série: |
(Agroindústria Familiar) |
ISBN: |
978-85-7035-870-7 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo desse manual é descrever as etapas de produção de biscoito doce tipo enroladinho recheado, com substituição de parte da farinha de trigo por fécula de mandioca. |
Palavras-Chave: |
Biscoito enroladinho; Boas práticas; Higienização. |
Thesagro: |
Biscoito; Embalagem; Indústria Agrícola; Mandioca; Processamento; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Agricultural industry; Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01018nam a2200313 a 4500 001 2110501 005 2019-10-10 008 2019 bl uuuu u0uu1 u #d 020 $a978-85-7035-870-7 100 1 $aGALDEANO, M. C. 245 $aBiscoito enroladinho de mandioca recheado. 260 $aBrasília, DF: Embrapa$c2019 300 $a46 p.$cil. color. 490 $a(Agroindústria Familiar) 520 $aO objetivo desse manual é descrever as etapas de produção de biscoito doce tipo enroladinho recheado, com substituição de parte da farinha de trigo por fécula de mandioca. 650 $aAgricultural industry 650 $aFood technology 650 $aBiscoito 650 $aEmbalagem 650 $aIndústria Agrícola 650 $aMandioca 650 $aProcessamento 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aBiscoito enroladinho 653 $aBoas práticas 653 $aHigienização 700 1 $aCASTRO, C. D. P. da C. 700 1 $aFREITAS, S. C. de 700 1 $aDUTRA, A. de S.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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