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Registros recuperados : 98 | |
1. | | SILVEIRA, F. G. da; SILVA, F. F. e; CARNEIRO, P. L. S.; MALHADO, C. H. M. Classificação multivariada de modelos de crescimento para grupos genéticos de ovinos de corte. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 13, n. 1, p. 62-73, jan./mar., 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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2. | | AMBROSINI, D. P.; MALHADO, C. H. M.; MARTINS FILHO, R.; CARNEIRO, P. L. S. Interação genótipo x ambiente via modelos de normas de reação para características de crescimento em bovinos Nelore. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 2, p. 177-186, fev. 2016. Título em inglês: Genotype x environment interaction via models of reaction norms for growth traits in Nelore cattle. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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4. | | MALHADO, C. H. M.; CARNEIRO, P. L. S.; MARTINS FILHO, R.; AZEVEDO, D. M. M. R. Histórico genético e populacional do rebanho Nelore Puro de Origem no Sertão Nordestino. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 7, p. 713-718, jul. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | FACO, O.; BOZZI, R.; MARTINS FILHO, R.; LOBO, R. N. B.; MALHADO, C. H. M. Efeitos da eliminação das lactações curtas e do ajuste da produção de leite pela duração da lactação sobre a comparação do desempenho produtivo de vacas de seis grupos genéticos Holandês x Gir. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande, MS. A produção animal e a segurança alimentar: anais dos simpósios e dos resumos. Campo Grande, MS: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Embrapa Gado de Corte, 2004. 5 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | MALHADO, C. H. M.; CARNEIRO, P. L. S.; PEREIRA, D. G.; MARTINS FILHO, R. Progresso genético e estrutura populacional do rebanho Nelore no Estado da Bahia. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 9, p. 1163-1169, set. 2008. Título em inglês: Genetic progress and population structure in Nellore cattle in Bahia State, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | REZENDE, M. P. G. de; FERRAZ, P. C.; CARNEIRO, P. L. S.; MALHADO, C. H. M. Phenotypic diversity in buffalo cows of the Jafarabadi, Murrah, and Mediterranean breeds. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 8, p. 663-669, fev. 2017. Título em português: Diversidade fenotípica em búfalas Jafarabadi, Murrah e Mediterrâneo. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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8. | | OLIVEIRA, C. G. de; CUNHA, E. E.; CARNEIRO, P. L. S.; EUCLYDES, R. F.; MALHADO, C. H. M. Comparação de métodos de seleção em populações simuladas de frangos de corte. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 10, p. 969-974, out. 2005 Título em inglês: Comparison of selection methods in simulated populations of broilers. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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9. | | SOUZA, J. C. de; SILVA, L. O. C. da; PEROTTO, D.; MALHADO, C. H. M.; FERRAZ FILHO, P. B. Estimativas parâmetros genéticos diretos e maternos e da tendência genética, para mães e filhas da raça guzerá. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria, RS: SBZ, 2003. 4 p. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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10. | | AMBROSINI, D. P.; CARNEIRO, P. L. S.; BRACCINI NETO, J.; MALHADO, C. H. M.; MARTINS FILHO, R.; CARDOSO, F. F. Interação genótipo × ambiente para peso ao ano em bovinos Nelore Mocho no Nordeste do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 10, p. 1489-1495, out. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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11. | | AMBROSINI, D. P.; CARNEIRO, P. L. S.; BRACCINI NETO, J.; MALHADO, C. H. M; MARTINS FILHO, R.; CARDOSO, F. F. Interação genótipo x ambiente para peso ao ano em bovinos nelore mocho no nordeste do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 10, p. 1489-1495, out. 2012. Título em inglês: Genotype × environment interaction for yearling weight in Polled Nellore cattle in Northeast Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | RODRIGUES, F. B.; CARNEIRO, P. L. S.; RAMOS, A. de A.; AMBROSINI, D. P.; MALHADO, C. H. M. Interação genótipo x ambiente para peso aos 365 dias em bubalinos da raça Mediterrâneo. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 7, p. 615-621, jul. 2015. Título em inglês: Genotype x environment interaction for weight at 365 days in Mediterranean buffaloes. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | | SANTOS, L. H. dos; MALHADO, C. H. M.; CARNEIRO, P. L. S.; MARTINS FILHO, R.; AZEVÊDO, D. M. M. R. Curva de crescimento em bovinos da raça Nelore no Estado da Bahia. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 11.; SIMPÓSIO SERGIPANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Aracaju. Anais... Aracaju: Sociedade Nordestina de Produção Animal: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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14. | | MALHADO, C. H. M.; RAMOS, A. de A.; CARNEIRO, P. L. S.; AZEVEDO, D. M. M. R.; MARTINS FILHO, R. Distribuição univariada e bivariada das caracteristicas de crescimento de bubalinos de corte no Brasil. Revista Científica de Produção Animal, Teresina, v. 10, n. 1, p. 69-80, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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16. | | GEMIN, E.; SOUZA, J. C.; SILVA, L. O. C. da; MALHADO, C. H. M.; FERRAZ FILHO, P. B. Efeito do meio e da idade da vaca sobre o ganho de peso na fase de cria, recria e os dias para se obter 160 kg em animais da raça Guzerá. Archives of Veterinary Science, Curitiba, v. 9, n. 1, p. 93-99, 2004. Título em inglês: Environmental effects and age of dam on pre- and post-weaning daily gain, and on number of days to gain 160 kg from birth to weaning on guzerath breed cattle. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 98 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
29/06/2000 |
Data da última atualização: |
15/08/2000 |
Autoria: |
CARRAO-PANIZZI, M.C.; BORDINGNON, J. R. |
Título: |
Activity of beta-glucosidase and levels of isoflavone glucosides in soybean cultivars affected by the environment. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.35, n.5, p.873-878, maio 2000. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The enzyme b-glucosidase hydrolyses the isoflavone glucosides developing aglycones, which are compounds with anticancer effects, that are also related with the astringency observed in soybean flavor. Due to the importance of this enzyme, a study was carried out to determine b-glucosidase activity in soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivars with different contents of isoflavone glucosides (enzyme substrate). The enzyme activity was determined in 51 soybean cultivars sowed in Londrina (latitude 23ºS), in Paraná State, Brazil, and in the cultivar IAS 5 from soybean production regions of different Brazilian states. Among the cultivars, a range of variability of 176.1 to 96.3 units of enzyme activity (cultivars IAC-2 and Embrapa 2, respectively) was observed. A significant variability among cultivars could suggest genetic differences. In the states of Rio Grande do Sul, Paraná and Mato Grosso do Sul, the cultivar IAS 5 presented similar average of b-glucosidase activity: 132.1, 131.9 and 132.5 units, respectively. Among locations in the states, the cultivar IAS 5 presented a variability for enzyme activity from 138.8 to 124.8 units, which were statistically different. In spite of statistics, the numerical values were not too different to assume that environmental conditions affected enzyme activity. A non-significative correlation for isoflavone glucoside concentrations and enzyme activity was observed among cultivars. |
Palavras-Chave: |
Agliconas; Aglycones; Efeito ambiental; Environmental effect; Flavour; Isoflavone glucosides; Isoflavonoides glicosidios; Sabor da soja; Soybean; Soybean flavor. |
Thesagro: |
Glycine Max; Sabor; Soja. |
Thesaurus NAL: |
soybeans. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSO/17695/1/pab99_012.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/17285/1/pab99_012.pdf
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Marc: |
LEADER 02307naa a2200301 a 4500 001 1462093 005 2000-08-15 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARRAO-PANIZZI, M.C. 245 $aActivity of beta-glucosidase and levels of isoflavone glucosides in soybean cultivars affected by the environment. 260 $c2000 520 $aThe enzyme b-glucosidase hydrolyses the isoflavone glucosides developing aglycones, which are compounds with anticancer effects, that are also related with the astringency observed in soybean flavor. Due to the importance of this enzyme, a study was carried out to determine b-glucosidase activity in soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivars with different contents of isoflavone glucosides (enzyme substrate). The enzyme activity was determined in 51 soybean cultivars sowed in Londrina (latitude 23ºS), in Paraná State, Brazil, and in the cultivar IAS 5 from soybean production regions of different Brazilian states. Among the cultivars, a range of variability of 176.1 to 96.3 units of enzyme activity (cultivars IAC-2 and Embrapa 2, respectively) was observed. A significant variability among cultivars could suggest genetic differences. In the states of Rio Grande do Sul, Paraná and Mato Grosso do Sul, the cultivar IAS 5 presented similar average of b-glucosidase activity: 132.1, 131.9 and 132.5 units, respectively. Among locations in the states, the cultivar IAS 5 presented a variability for enzyme activity from 138.8 to 124.8 units, which were statistically different. In spite of statistics, the numerical values were not too different to assume that environmental conditions affected enzyme activity. A non-significative correlation for isoflavone glucoside concentrations and enzyme activity was observed among cultivars. 650 $asoybeans 650 $aGlycine Max 650 $aSabor 650 $aSoja 653 $aAgliconas 653 $aAglycones 653 $aEfeito ambiental 653 $aEnvironmental effect 653 $aFlavour 653 $aIsoflavone glucosides 653 $aIsoflavonoides glicosidios 653 $aSabor da soja 653 $aSoybean 653 $aSoybean flavor 700 1 $aBORDINGNON, J. R. 773 $tPesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia$gv.35, n.5, p.873-878, maio 2000.
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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