Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  23/08/2005
Data da última atualização:  26/05/2009
Autoria:  DUSI, A. N.; LOPES, C. A.; OLIVEIRA, C. A. S.; MOREIRA, H. M.; MIRANDA, J. E. C. de; CHARCHAR, J. M.; SILVA, J. L. de O.; MAGALHÃES, J. R.; CASTELO BRANCO, M.; REIS, N. V. B.; MAKISHIMA, N.; FONTES, R. R.; PEREIRA, W.; HORINO, Y.
Título:  A cultura do tomateiro (para mesa).
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica: Embrapa Hortaliças, 2004.
Páginas:  89 p.
Série:  (Coleção Plantar. Série Verde. Hortaliças, 5).
ISBN:  85-85007-05-2
Idioma:  Português
Notas:  Edição especial para o Projeto Minibibliotecas que faz parte do Programa Fome Zero.
Conteúdo:  Clima; Epoca de plantio; Escolha da area; O solo e seu preparo; Cultivares; Sementes; Producao de mudas; Transplantio; Tratos culturais; Controle do mato; Controle de doencas; Controle de pragas; Colheita; Comercializacao; Coeficientes de producao; Cultura sob plastico; Uso correto de agrotoxicos; Doencas do tomateiro.
Palavras-Chave:  Área de plantio; Coeficiente de produção; Cultivation; Cultivo; Tomateiro.
Thesagro:  Comercialização; Lycopersicon Esculentum; Sistema de Cultivo; Tomate.
Thesaurus Nal:  Marketing costs; Protected cultivation; Tomatoes.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA21536 - 1EMBLV - --630E55c2009.00080
CPATSA31775 - 1EMBLV - PP635.642D973c2005.00239
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Corte. Para informações adicionais entre em contato com cnpgc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  25/02/2011
Data da última atualização:  25/02/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MEDEIROS, S. R. de; OLIVEIRA, D. E.; AROEIRA, J. M.; MCGUIRE, M. A.; BAUMAN, D. E.; LANNA, D. P. D.
Afiliação:  SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SANTA CATARINA; EMBRAPA GADO DE LEITE; Department of Animal and Veterinary Science, University of Idaho, Moscow; Department of Animal Science, Cornell University, Ithaca, NY; USP/ESALQ.
Título:  Effects of dietary supplementation of rumen-protected conjugated linoleic acid to grazing cows in early lactation.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Journal of Dairy Science, v. 93, p. 1126-1137, Mar. 2010. Issue 3.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Conjugated linoleic acids (CLA) are potent anticarcinogens in animal and in vitro models as well as inhibitors of fatty acid synthesis in mammary gland, liver, and adipose tissue. Our objective was to evaluate long-term CLA supplementation of lactating dairy cows in tropical pasture on milk production and composition and residual effects posttreatment. Thirty crossbred cows grazing stargrass (Cynodon nlemfuensis Vanderyst var. nlemfüensis) were blocked by parity and received 150 g/d of a dietary fat supplement of either Ca-salts of palm oil fatty acids (control) or a mixture of Casalts of CLA (CLA treatment). Supplements of fatty acids were mixed with 4 kg/d of concentrate. Grazing plus supplements were estimated to provide 115% of the estimated metabolizable protein requirements from 28 to 84 d in milk (treatment period). The CLA supplement provided 15 g/d of cis-9,trans-11 and 22 g of cis-10,trans-12. Residual effects were evaluated from 85 to 112 d in milk (residual period) when cows were fed an 18% crude protein concentrate without added fat. The CLA treatment increased milk production but reduced milk fat concentration from 2.90 to 2.14% and fat production from 437 to 348 g/d. Milk protein concentration increased by 11.5% (2.79 to 3.11%) and production by 19% (422 to 504 g/d) in the cows fed CLA. The CLA treatment decreased milk energy concentration and increased milk volume, resulting in unchanged energy output. Milk production and protein concentration and production ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  CLA; Suplementação.
Thesagro:  Dieta; Gado Leiteiro; Nutrição Animal.
Thesaurus NAL:  conjugated linoleic acid.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC13774 - 1UPCSP - PP002/22
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional