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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
28/07/1995 |
Data da última atualização: |
01/08/2016 |
Autoria: |
ALMEIDA, E. M. de; MAIMON, D. |
Título: |
Saude e infra-estrutura. |
Ano de publicação: |
1977 |
Fonte/Imprenta: |
Fortaleza: BNB-ETENE, 1977. |
Páginas: |
123 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(BNB. Analise de Equipamentos Urbanos, 1). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Introdução; Considerações teóricas e metodológicas; Análise global das variáveis; Cálculo dos déficits; Listagem das cidades. |
Palavras-Chave: |
Nordeste; Relacao. |
Thesagro: |
Saúde; Urbanização. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00608nam a2200193 a 4500 001 1142434 005 2016-08-01 008 1977 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, E. M. de 245 $aSaude e infra-estrutura. 260 $aFortaleza: BNB-ETENE$c1977 300 $a123 p.$cil. 490 $a(BNB. Analise de Equipamentos Urbanos, 1). 520 $aIntrodução; Considerações teóricas e metodológicas; Análise global das variáveis; Cálculo dos déficits; Listagem das cidades. 650 $aSaúde 650 $aUrbanização 653 $aNordeste 653 $aRelacao 700 1 $aMAIMON, D.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
26/08/2011 |
Data da última atualização: |
09/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
RUFINO, M. do S. M.; PÉREZ-JIMÉNEZ, J.; ARRANZ, S.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de; OLIVEIRA, M. S. P.; SAURA-CALIXTO, F. |
Afiliação: |
Maria do Socorro M. Rufino, UFERSA; Jara Pérez-Jiménez, ICTAN-CSIS; Sara Arranz, ICTAN-CSIS; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; Maria S. P. Oliveira; Fulgencio Saura-Calixto, ICTAN-CSIS. |
Título: |
Açaí (Euterpe oleraceae) 'BRS Pará': A tropical fruit source of antioxidant dietary fiber and high antioxidant capacity oil. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 44, n. 7, p. 2100-2106, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This article reports a study of the concentrations of dietary fiber (DF) and antioxidant capacity in fruits (pulp and oil) of a new açaí (Euterpe oleraceae) cultivar??BRS-Pará?, with a view to determine the possibility of using it as a source of antioxidants in functional foods or dietary supplements. Results show that ?BRS-Pará? açaí fruits has a high content of DF (71% dry matter) and oil (20.82%) as well as a high antioxidant capacity in both defatted matter and oil. ?BRS-Pará? Açaí fruits can be considered as an excellent source of antioxidant dietary fiber. Antioxidant capacity of açaí ?BRS-Pará? oil by DPPH assay was higher (EC50 = 646.3 g/g DPPH) than extra virgin olive oil (EC50 = 2057.27 g/g DPPH). These features provide açaí ?BRS-Pará? fruits with considerable potential for nutritional and health applications. |
Palavras-Chave: |
Euterpe oleraceae; Oil. |
Thesagro: |
Açaí; Antioxidante; Óleo. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42181/1/AA111005.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40580/1/sdarticle.pdf
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Marc: |
LEADER 01608naa a2200253 a 4500 001 1900939 005 2018-05-09 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRUFINO, M. do S. M. 245 $aAçaí (Euterpe oleraceae) 'BRS Pará'$bA tropical fruit source of antioxidant dietary fiber and high antioxidant capacity oil.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aThis article reports a study of the concentrations of dietary fiber (DF) and antioxidant capacity in fruits (pulp and oil) of a new açaí (Euterpe oleraceae) cultivar??BRS-Pará?, with a view to determine the possibility of using it as a source of antioxidants in functional foods or dietary supplements. Results show that ?BRS-Pará? açaí fruits has a high content of DF (71% dry matter) and oil (20.82%) as well as a high antioxidant capacity in both defatted matter and oil. ?BRS-Pará? Açaí fruits can be considered as an excellent source of antioxidant dietary fiber. Antioxidant capacity of açaí ?BRS-Pará? oil by DPPH assay was higher (EC50 = 646.3 g/g DPPH) than extra virgin olive oil (EC50 = 2057.27 g/g DPPH). These features provide açaí ?BRS-Pará? fruits with considerable potential for nutritional and health applications. 650 $aAçaí 650 $aAntioxidante 650 $aÓleo 653 $aEuterpe oleraceae 653 $aOil 700 1 $aPÉREZ-JIMÉNEZ, J. 700 1 $aARRANZ, S. 700 1 $aALVES, R. E. 700 1 $aBRITO, E. S. de 700 1 $aOLIVEIRA, M. S. P. 700 1 $aSAURA-CALIXTO, F. 773 $tFood Research International$gv. 44, n. 7, p. 2100-2106, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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