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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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101.Imagem marcado/desmarcadoFACUNDO, H. V. de V.; GARRUTI, D. dos S.; MAIA, G. A.; SOUZA NETO, M. A. de. Flavour changes from raw to concentrated pineaple juice. In: WEURMAN FLAVOUR RESEARCH SYMPOSIUM, 12., 2008, Interlaken. Resumos... Interlaken: Swiss Federal Institute of Technology Zurich, 2008. p.181-182

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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102.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, J. S.; MAIA, G. A.; HOLANDA, L, F. F. de; SALES, M. G.; FIGUEIREDO, R. W. de. Estudo do processamento e estabilidade do creme de amendoa da castanha de caju Revista Brasileira de Fruticultura, v.11, n.3, p.47-53, Cruz das Almas,1989

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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103.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, A. da S.; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; LIMA, J. R.; SOUSA, P. H. M. de. Estudo da estabilidade de melões desidratados obtidos por desidratação osmótica seguida de secagem convencional. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v.26, n.1, p.107-109, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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104.Imagem marcado/desmarcadoJALES, K. A.; MAIA, G. A.; GARRUTI, D. S.; SOUZA NETO, M. A.; JANZANTTI, N. S.; FRANCO, M. R. B. Evaluación de los dados compuestos odoríferos del jugo de maracuyá amarillo por GC-MS y GC-O (OSME). Noticias Técnicas del Laboratorio, Mannheim, v.13, n.3, p.12-14, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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105.Imagem marcado/desmarcadoPIMENTEL, M. L.; MAIA, G. A.; OLIVEIRA, G. S. F. de; MONTEIRO, J. C. S.; SILVA JUNIOR, A. Influencia do processamento sobre a vitamina C do suco da acerola (Malpighia glabra L.).1 Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal-SP, v.23, n.1, p.143-146, 2001

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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106.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, J. de S.; MAIA, G. A.; HOLANDA, L. F. F. de; SALES, M. G.; RAIMUNDO, W. de F. Influencia do teor de umidade na estabilidade de amendoas da castanha de caju (Anacardium occidentale, L.) Revista Brasileira de Fruticultura, v.12, n.1, p.23-33, Cruz das Almas, 1990

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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107.Imagem marcado/desmarcadoTELES, F. F. F.; BORGES, V. E. de L. e; MAIA. G. A.; GASPAR JUNIOR, J. C. Hydrocyanic acid and digestible carbohydrates content in ten new cassava (Manihot esculenta Crantz) varieties recently introduced in the state of ceara, Brazil Revista Ceres, v.40, n.228, p.197-202, 1993

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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108.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, G. A. S.; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. Influência da adição de sacarose na estabilidade da polpa de bacuri conservada por métodos combinados. Ciência e Agrotecnologia, v. 30, n.4, jul./ago., p. 715 - 723, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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109.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. R. B. e; AZEVEDO, C. M. B. C. de; SOEIRO, J. F.; MAIA, G. C. M. Phosphorus supply for the establishment of palisade grass and forage peanut grown in association. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2023. 19 p. (Embrapa Amazônia Oriental. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 161).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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110.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. M. de; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R, W, de; BRITO, E. S. de; RODRIGUES, S. Storage stability of a stimulant coconut water-cashew apple juice beverage. Journal of Food Processing and Preservation, England, v.31, p.178-189, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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111.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, P. H. M. de; MAIA, G. A.; AZEREDO, H. M. C. de; RAMOS, A. M.; FIGUEIREDO, R. W. de. Storage stability of a tropical fruit (cashew apple, acerola, papaya, guava and passion fruit) mixed nectar added caffeine. International Journal of Food Science and Technology, Londres, v. 45, n. 10, p. 2162-2166, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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112.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, F. C.; ROSA, M. de F.; LEAL, F. R. R.; SOARES, I.; ROLIM, H. C. N.; MAIA, G. X. Use of green coir dust as substrate for tomato, pepper and eggplant seedling production. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 49., 2003, Fortaleza. Programa e resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2003. p. 110

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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113.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, A. F.; SALMAN, A. K. D.; RÊGO, A. C. do; FATURI, C.; MAIA, G. F. N.; CAVALI, J.; PORTO, M. O.; SALES, M. F. L. Alimentos e alimentação. In: SALMAN, A. K. D.; PFEIFER, L. F. M. (Ed.). Pecuária leiteira na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2020. Cap. 13, p. 281-317.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Rondônia.

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114.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, M. do C. P. de; MAIA, G. A.; GUEDES, Z. B. de L.; ORIA, H. F.; HOLANDA, L. F. F. de. Amadurecimento natural e artificial do buriti. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.19, n.7, p. 891-896, jul. 1984.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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115.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, L. G. C.; GARRUTI, D. dos S.; RODRIGUES, M. do C. P.; SOUZA NETO, M. A. de; MAIA, G. A.; FREITAS, M. M. de M. Alterações no perfil sensorial de suco de acerola em função do processamento industrial. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza-CE. Anais... Fortaleza: SBAAL, 2007. 5 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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116.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, P. H. M. de; RAMOS, A. M.; MAIA, G. A.; BRITO, E. S. de; GARRUTI, D. dos S.; FONSECA, A. V. V. da. Adição de extratos de Ginkgo biloba e Panax ginseng em néctares mistos de frutas tropicais. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 30, n. 2, p. 463-470, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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117.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. A. de; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUZA, A. C. R. de; BRITO, E. S. de; AZEREDO, H. M. C. de. Addition of cashew tree gum to maltodextrin-based carriers for spray drying of cashew apple juice. International Journal of Food Science and Technology, v.44, n.3, p.641-645, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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118.Imagem marcado/desmarcadoPIRES, P. de T. de L.; LOPER, A. A.; MENDES, C. J.; PETERS, E. L.; MAIA, G. N.; ABREU, L. M. de. Dicionário de termos florestais. Curitiba: FUPEF, 2018. 102 p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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119.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. C. de; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; ALVES, R. E.; SOUZA FILHO, M. de S. M.; SOUSA, P. H. M. de. Efeito do tipo de corte nas características físico-químicas e microbiológicas do melão 'Cantaloupe' (cucumis melo L. Híbrido HY-MARK) minimamente processado. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.31, n.4, p.1095-1101, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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120.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, C. A. S. de; MAIA, G. A.; COSTA, J. M. C. da; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUSA, P. H. M. de; FERNANDES, A. G. Estabilidade dos carotenoides, antocianinas e vitamina C presentes no suco tropical de acerola (Malpighia emarginata DC.) adoçado envasado pelos processos Hot-Fill e asséptico. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 30, n. 5, p. 942-949, set./out. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  04/10/2022
Data da última atualização:  05/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARAÚJO, F. dos S.; ARRIEL, N. H. C.; MEDEIROS, E. P. de; LIMA, L. M. de; SOUZA, M. A. de; ANDRADE, A. P. de; BRUNO, R. de L. A.
Afiliação:  FERNANDO DOS SANTOS ARAÚJO, UFAPE; NAIR HELENA CASTRO ARRIEL, CNPA; EVERALDO PAULO DE MEDEIROS, CNPA; LIZIANE MARIA DE LIMA, CNPA; MAYARA ANDRADE DE SOUZA, CESMAC; ALBERÍCIO PEREIRA DE ANDRADE, UFAPE; RISELANE DE LUCENA ALCÂNTARA BRUNO, UFAPE.
Título:  Multi-level characterization of perennial cotton (Gossypium hirsutum L. race marie-galante Hutch.) populations from the northeastern Brazil to the breeding and conservation of this germplasm.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Genetic Resources and Crop Evolution, v. 69, p. 1219-1227, 2022.
ISSN:  1573-5109
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10722-021-01299-x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The remaining populations of perennial cotton (Gossypium hirsutum L. r. marie-galante Hutch.) that occur in northeastern Brazil are part of the primary gene pool for the creation of modern upland cotton cultivars. Therefore, we present fiber technological properties, genetic diversity and population structure analysis of four populations of G. hirsutum L. r. marie-galante from Para&305;´ba state in Brazil, using the High-Volume Instrument (HVI) analytical system and Inter Simple Sequence Repeats (ISSRs) polymorphic loci, respectively. The fiber technological properties differed between populations. The average length, resistance, micronaire index, maturity index and count-strength-product of the populations are consistent with the fiber quality traits present in commercial upland cotton cultivars. The populations showed low levels of total (HT= 0.1305) and intrapopulation (HS = 0.0806) genetic diversity, besides high genetic differentiation (GST= 0.3824) and low indirect gene flow (Nm = 0.875) and are structured in two gene clusters by Bayesian inference. The positive relationship between genetic distance and geographical distance using the Mantel test (r=0.8364; p value=0.0038) suggests that genetic divergence among populations can be explained by spatial isolation. This information can support genetic conservation and the valuation of these populations for cotton breeding programs.
Palavras-Chave:  Cultivation; Diversidade genética.
Thesagro:  Algodão; Cultivo Perene; Gossypium Hirsutum Marie Galante; Landrace; Melhoramento Genético Vegetal.
Thesaurus NAL:  Cotton; Genetically modified plants; Gossypium; Landraces; Perennials; Semiarid soils; Species diversity.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA28957 - 1UPCAP - DD
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