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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/06/2016
Data da última atualização:  27/06/2016
Autoria:  SILVA, D. S. da; GUIM, A.; SANTOS, G. R. de A.; MACIEL, M. I. S.; SOARES, L. F. P.
Título:  Levels of feed supplementation on the qualitative aspects of meat from crossbred goats finished on caatinga.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 46, n. 4, p. 855-864, out./dez. 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The effect was evaluated of feed supplementation (0.0, 0.4, 0.8, and 1.2% of body weight) on the qualitative aspects of goat meat (moisture, ash, fat, protein, colouring using the CIE (L*, a* and b *) system, pH, cooking loss and shear force), and also on the sensory attributes of goat aroma, off-aroma, colour, texture, tenderness, flavour, off-flavour, juiciness and overall appearance. A total of 32 crossbred Anglo-Nubian goats were used, organised into randomised blocks and finished on a pasture of caatinga. There was a quadratic effect (p<0.05) on the levels of ash and protein, with a maximum of 1.06 and 20.44 g/100 g respectively. A positive linear affect (p<0.05) was seen on fat levels, with an increase of 0.52 g/100 g. There was a negative linear effect (p<0.05) on the qualitative parameters of cooking loss, shear force and L*, with decreases of 3.32%, 0.77 kgf/cm2 and 3.39 respectively, and a quadratic effect (p<0.05) on a*, with a maximum of 9.13. There was a quadratic effect (p<0.05) on the parameter b*, with a maximum of 8.12, while the pH was not affected, with an average of 5.57. The sensory attributes were not influenced (p>0.05) by feed supplementation, except for colour and general appearance. Feed supplementation at 0.8% of body weight provides an increase in ash, fat and protein levels associated with qualitative improvements in cooking loss, tenderness and colouring, with increases in the sensory attributes of colour and overall appearance. Resu... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Estratégia alimentar; Maciez.
Thesagro:  Caprino; Carne; Cor; Sabor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC31152 - 1ADDAP - PP
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  17/12/2014
Data da última atualização:  17/12/2014
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  PENTEADO, S. do R. C.; QUEIROZ, D. L. de; BARBOSA, L. R.
Afiliação:  SUSETE DO ROCIO CHIARELLO PENTEADO, CNPF; DALVA LUIZ DE QUEIROZ, CNPF; LEONARDO RODRIGUES BARBOSA, CNPF.
Título:  Insetos sugadores em plantações de Pinus e Eucalyptus no Brasil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CANTARELLI, E. B.; COSTA, E. C. (Org.). Entomologia florestal aplicada. Santa Maria: Ed. da UFSM, 2014.
Páginas:  p. 71-99.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Eucaluptus; Inseto florestal; Inseto sugador; Praga florestal.
Thesaurus NAL:  Pinus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF53094 - 1UPCPL - PPLV4382
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