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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  18/07/2008
Data da última atualização:  29/06/2018
Autoria:  MACHADO, F. L. de C.; ALVES, R. E.; FIGUEIREDO, R. W.
Afiliação:  Francisca Ligia de Castro Machado, Universidade Federal Rural do Semi-Árido/Departamento de Fitotecnia; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT; Raimundo Wilane Figueiredo, Universidade Federal Rural do Semi-Árido/Departamento de Fitotecnia.
Título:  Application of 1-methylcyclopropene, calcium chloride and calcium amino acid chelate on fresh-cut cantaloupe muskmelon.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 5, p. 569-574, maio 2008
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Aplicação de 1-metilciclopropeno, cloreto de cálcio e quelato amino-cálcico em melão cantaloupe minimamente processado.
Conteúdo:  The objective of this work was to determine the effects of postharvest application of 1-methylcyclopropene (1-MCP) and two calcium salts, applied individually or combined, on firmness and visual quality of fresh-cut muskmelon stored in air, for 18 days. Two sets of fruits, one of them exposed to 1-MCP at 300 nL L-1, were cut into cubes, dipped in deionized water, or in 1% Ca solutions as CaCl2, or in calcium amino acid chelate (Ca-chelate), placed in clamshell containers, and stored in air at 5±1oC and 90±5% RH, for 18 days. The assay was conducted using an entirely randomized design, with three replications, in a split plot array. Evaluation of visual appearance, color, flesh firmness, total soluble solids, titratable acidity, and pH was performed right after treatments, and every period of three days, up to eighteen days. Application of 1-MCP at 300 nL L-1, calcium chloride or Ca-chelate, or the combination 1-MCP and calcium, preserved initial freshness and reduced softening of the samples. Ca-chelate synergistically enhanced the effect of 1-MCP on firmness after nine days of storage, while calcium chloride improved firmness of the samples throughout storage. Ca-chelate may serve as an alternative for shelf life extension of cantaloupe fresh-cut muskmelon.
Palavras-Chave:  1-MCP; 1-metilciclopropeno; Acidez titulável; Amino-cálcio; Coloração; Firmeza; firmeza da polpa; Produto minimamente processado; quality; Quelato; Sólidos solúveis; Vida útil; Vida-de-prateleira.
Thesagro:  Armazenamento; Cloreto de Cálcio; Cor; Cucumis Melo; Melão; Ph; Processamento Mínimo; Qualidade; Vida de Prateleira.
Thesaurus Nal:  firmness; shelf life; storage.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/44189/1/43n05a03.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE44189 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPH33924 - 1ADDAP - --630.5630.5
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1.Imagem marcado/desmarcadoGALHARDO, I. C.; DIAS, T. P.; GUIMARAES, P. M.; BERTIOLI, D. J.; COSTANTIN, E. C.; MORETZSOHN, M. de C.; BERTIOLI, S. C. de M. L. Avaliação em campo para características agronômicas em uma população RC1F3 resultante do retrocruzamento de amendoim com espécies silvestres de Arachis. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 15., 2010, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2010. Resumo 018.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCOSTANTIN, E. C.; GOUVEA, E. G.; LUSTOSA, F. L. F.; VALLS, J. F. M.; BERTIOLI, D. J.; MORETZSOHN, M. de C. SSR-based genetic diveristy analysis of Arachis hypogaea accessions. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE PEANUT RESEARCH COMMUNITY ON ADVANCES IN ARACHIS THROUGH GENOMICS AND BIOTECNOLOGY, 5., 2011, Brasília, DF. Book of abstracts... Brasília, DF: Embrapa Genetic Researces and Biotecnology, 2011. p. 91
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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3.Imagem marcado/desmarcadoGALHARDO, I. C.; BERTIOLI, D. J.; COSTANTIN, E. C.; SANTOS, S. P.; GUIMARAES, P. M.; MORETZSOHN, M. de C.; EULÁLIO, V. C. S.; CAVALCANTE, U.; BERTIOLI, S. C. de M. L. Introgression of resistances for rust and late leaf spot in peanut from wild species using the tetraploid route through backcross. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE PEANUT RESEARCH COMMUNITY ON ADVANCES IN ARACHIS THROUGH GENOMICS AND BIOTECNOLOGY, 5., 2011, Brasília, DF. Book of abstracts... Brasília, DF: Embrapa Genetic Researces and Biotecnology, 2011. p. 95
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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