Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  01/10/2021
Data da última atualização:  03/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MULLER, M. D.; BARROS, I. de; BRIGHENTI, A.; MARTINS, C. E.
Afiliação:  MARCELO DIAS MULLER, CNPGL; INACIO DE BARROS, CNPGL; ALEXANDRE BRIGHENTI; CARLOS EUGENIO MARTINS, CNPGL.
Título:  Net carbon balance in two silvopastoral systems for dairy heifers.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference. Brasília, DF: Embrapa, 2021.
Páginas:  p. 121-127.
DOI:  978-65-994135-4-4
Idioma:  Inglês
Notas:  WCCLF 2021. Evento online.
Conteúdo:  The objective of this study was to estimate the carbon balance in two silvopastoral systems (SPS) for rearing dairy heifers: Eucalyptus and african-mahogany based. Emissions of GHG were calculate based on IPCC protocols. Carbon stocks in trees were estimated through allometric equations and local references and the estimation of carbon storage in the forest component considered only the wood for solid products and the root system, while the biomass of the root system of the pasture was considered as a carbon pool as well. The net carbon balances of the silvopastoral systems were -137.18 Mg CO2e ha?1 and -47.54 Mg CO2e ha?1 for eucalyptus-based SPS and african-mahogany based SPS, respectively, showing the potential of both systems for mitigating climate change.
Palavras-Chave:  GHG; ICLF.
Thesagro:  Bovino; Carbono; Gado Leiteiro; Mudança Climática; Sistema de Produção.
Thesaurus Nal:  Climate change.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226609/1/Net-carbon.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25419 - 1UPCAA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  05/06/2018
Data da última atualização:  05/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BARANZELLI, J.; KRINGEL, D. H.; COLUSSI, R.; PAIVA, F. F.; ARANHA, B. C.; MIRANDA, M. Z. de; ZAVAREZE, E. da R.; DIAS, A. R. G.
Afiliação:  JULIA BARANZELLI, UFPEL; DIANINI HÜTTNER KRINGEL, UFPEL; ROSANA COLUSSI, UFPEL; FLÁVIA FERNANDES PAIVA, UFPEL; BIANCA CAMARGO ARANHA, UFPEL; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; ELESSANDRA DA ROSA ZAVAREZE, UFPEL; ALVARO RENATO GUERRA DIAS, UFPEL.
Título:  Changes in enzymatic activity, technological quality and gamma-aminobutyric acid (GABA) content of wheat flour as affected by germination.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  LWT. Food Science and Technology, v. 90, p. 483-490, Apr. 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.lwt.2017.12.070
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  GABA.
Thesagro:  Enzima; Germinação; Pão; Trigo.
Thesaurus NAL:  Breads; Enzymes; Germination; Wheat.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178157/1/ID44330-2018v90p483FoodSciTechnol.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT44330 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional