Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  22/05/1995
Data da última atualização:  22/05/1995
Autoria:  MULLER, J. J. V.
Afiliação:  EPAGRI - Caixa Postal, 277 - 88301-970 Itajai, SC.
Título:  Mercosul e "trade point".
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasilia, v.12, n.2, p.232-233, nov. 1994.
ISSN:  0102-0536
Idioma:  Português
Notas:  Palestra.
Palavras-Chave:  Agricola; Agricultural; Market.
Thesagro:  Mercado.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH4468 - 1ADDAP - --635.05635.05
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Solos.
Data corrente:  30/11/2023
Data da última atualização:  19/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BINI, D.; MATTOS, B. B.; FIGUEIREDO, J. E. F.; SANTOS, F. C. dos; MARRIEL, I. E.; SANTOS, C. A. dos; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.
Afiliação:  DANIEL BINI; BIANCA BRAZ MATTOS, CNPS; JOSE EDSON FONTES FIGUEIREDO, CNPMS; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS; CRISTIANE ALCANTARA DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS.
Título:  Parameter evaluation for developing phosphate-solubilizing Bacillus inoculants.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, v. 55, n. 1, p. 737-748, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s42770-023-01182-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bacterial inoculants have been used in agriculture to improve plant performance. However, laboratory and feld requirements must be completed before a candidate can be employed as an inoculant. Therefore, this study aimed to evaluate the parameters for inoculant formulation and the potential of Bacillus subtilis (B70) and B. pumilus (B32) to improve phosphorus availability in maize (Zea mays L.) crops. In vitro experiments assessed the bacterial ability to solubilize and mineralize phosphate, their adherence to roots, and shelf life in cassava starch (CS), carboxymethyl cellulose (CMC), peat, and activated charcoal (AC) stored at 4 °C and room temperature for 6 months. A feld experiment evaluated the efectiveness of strains to increase the P availability to plants growing with rock phosphate (RP) and a mixture of RP and triple superphosphate (TS) and their contribution to improving maize yield and P accumulation in grains. The B70 was outstanding in solubilizing RP and phytate mineralization and more stable in carriers and storage conditions than B32. However, root adherence was more noticeable in B32. Among carriers, AC was the most efective for preserving viable cell counts, closely similar to those of the initial inoculum of both strains. Maize productivity using the mixture RPTS was similar for B70 and B32. The best combination was B70 with RP, which improved the maize yield (6532 kg ha−1) and P accumulation in grains (15.95 kg ha−1). Our results indicated that the inocul... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bactéria; Fertilizante Fosfatado; Fosfato; Inoculante; Milho; Rendimento; Solubilização; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  Fertilizers; Phosphates; Shelf life; Solubilization.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS30212 - 1UPCAP - DD
CNPS21359 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional