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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  11/08/1992
Data da última atualização:  11/08/1992
Autoria:  LUZZARDI, G. C.; PIEROBOM, C. R.; OSORIO, E. A.; MOREIRA, J. C. S.
Afiliação:  1 UFPel, Pelotas; 2, 4 EMBRAPA-CNPT; 3 UFPel - FAEM, Pelotas.
Título:  Reação de cultivares de trigo a giberela, em casa de vegetação, nos anos de 1971 a 1975.
Ano de publicação:  1976
Fonte/Imprenta:  [S.l.: s.n., 1976].
Páginas:  2 p.
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado na VIII Reunião Anual Conjunta de Pesquisa de Trigo, Ponta Grossa, 1976.
Palavras-Chave:  Cultivar; Reunião; Trabalho apresentado trigo.
Thesagro:  Giberela; Trigo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT31685 - 1ADDFL - --FL-0050500505
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  02/07/2013
Data da última atualização:  07/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, A. V.; BASSINELLO, P. Z.; MATTIETTO, R. de A.; RIOS, A. de O.; LIMA, A. C. P. de; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N.
Afiliação:  ANA VANIA CARVALHO, CPATU; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; RAFAELLA DE ANDRADE MATTIETTO, CPATU; ALESSANDRO DE OLIVEIRA RIOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; ANNA CRISTINA PINHEIRO DE LIMA, UFPA; SELMA NAKAMOTO KOAKUZU, CNPAF; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF.
Título:  Physicochemical, technological and sensory characteristics of a rice (Oryza sativa L.) and bean (Phaseolus vulgaris L.) soup prepared by extrusion.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science & Technology, London v. 48, n. 10, p. 2057-2063, Oct. 2013.
DOI:  10.1111/ijfs.12186
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The aim of this work was to prepare and evaluate an instant soup formulated with broken rice and beans processed by thermoplastic extrusion using a pilot-scale, single-screw extruder. The final product was characterised regarding its physicochemical composition, amino acid profile, functional?technological properties and sensory performance. The extrusion parameters were set using three extrusion zone temperatures (30, 40 and 70 °C), a screw speed of 177 rpm, feed rate of 260 g min 1. and circular matrix of 3.85 mm. The final product contained considerable levels of protein (12.91 g per 100 g) and dietary fibre (8.07 g per 100 g). Amino acid profile analysis showed that only sulphur-containing amino acids and tryptophan were limiting with the remaining present in adequate concentrations to meet children?s requirements. Regarding functional and technological properties, the instant soup powder showed appropriate water solubility and water absorption indexes as expected. The soup sensory analysis indicated good acceptability, with a purchase intent index of 71%.
Thesagro:  Alimento preparado; Análise organoléptica; Arroz; Extrusão; Feijão; Nutrição; Oryza sativa; Phaseolus vulgaris; Sopa.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32142 - 1UPCAP - PP2013.0282013.028
CPATU48419 - 1UPCAP - DD
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