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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  04/01/2012
Data da última atualização:  04/01/2012
Autoria:  LUQUES, A. P. P. G.; FURLANI JUNIOR, E.; SANTOS, D. M. A. dos; ROSA, C. E.; FERRARI, S.; SARDELLI, J. A. P.; QUEIROZ, A. C. P. de; ROSSETTO, J. E.; SILVA, I. C. dA.
Afiliação:  ANA PAULA PORTUGAL GOUVÊA LUQUES; ENES FURLANI JUNIOR; DANILO MARCELO AIRES DOS SANTOS; CARLOS EDUARDO ROSA; SAMUEL FERRARI; JOSÉ ALVARO PREVIATTO SARDELLI; ANNA CAROLINE PELAIS DE QUEIROZ; JOSÉ EDINO ROSSETTO; IGOR CABREIRA DA SILVA.
Título:  Efeito do uso de subdoses de gliphosato como regulador de crescimento na produtividade de algodoeiro cultivado no Cerrado.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011.
Páginas:  p.965-970
Idioma:  Português
Thesagro:  Algodão; Herbicida; Regulador de Crescimento.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/51708/1/FIT-064Poster.238.pdf
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Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA26001 - 1UPCPL - CDCD 315
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/06/2023
Data da última atualização:  26/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  ARAÚJO, C. de A.; PINTO, M. de S.; OLIVEIRA, G. F. de; RODRIGUES, J. M. da C. da S.; CUNHA, D. de S.; COSTA, C. de J. P.; MELO, D. A. de S.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.
Afiliação:  CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; MARCELO DE SIQUEIRA PINTO, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; GETÚLIO FIGUEIREDO DE OLIVEIRA, UNIVASF; JESSICA MARIA DA CONCEIÇÃO DA SILVA RODRIGUES, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA; DIEGO DE SOUSA CUNHA, Universidade Federal do Tocantins, Araguaiana; CLAUDENILDE DE JESUS PINHEIRO COSTA, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; DANIEL ANDERSON DE SOUZA MELO, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FLEMING SENA CAMPOS, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, MA; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF.
Título:  Nutritional properties and in vitro gas production in cactus pear (Opuntia stricta) and cassava (Manihot esculenta) shoot silages.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  African Journal of Range & Forage Science, Mar. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.2989/10220119.2023.2175036
Idioma:  Inglês
Notas:  On line.
Conteúdo:  This study evaluated the effects of different inclusion levels of cactus pear (Opuntia stricta) (at 0%, 15%, 30% or 45% on fresh matter basis) ensiled with shoots of cassava (Manihot esculenta)on the mineral nutrients, carbohydrates fractionation, nitrogen compounds and in vitro gas production, using a completely randomised design consisting of four treatments and five replicates per treatment, totalling 20 experimental units. There were significant increases (p <0.05) in the concentrations of Mg, B, Fe, total carbohydrates and fraction A+B1 (non-fibre carbohydrates)with increased cactus pear inclusion, whereas nitrogen and fractions B2 (available fibre) and C (insoluble protein, indigestible in rumen and intestine) significantly decreased (p < 0.05) with the inclusion. The inclusion of cactus pear significantly (p <0.05) reduced crude protein content and the fractions A (non-protein nitrogen) and B3 (insoluble protein with a slow degradation rate in the rumen)in the silages. Fraction B1+B2 (rapidly degraded true protein + insoluble protein with an intermediate degradation rate in the rumen) significantly increased (p < 0.05) with increasing levels of cactus pear inclusion. Gas production parameters showed a quadratic effect for Ca, Mn, observed gas volume, estimated gas volume by the bicompartmental model, rate of degradation of fibre carbohydrates, and rate of degradation of non-fibre carbohydrates (p < 0.05). The use of cactus pear increased the content of soluble sugars ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conservação de forragem; DegradabilidadE; Nutrientes minerais.
Thesagro:  Carboidrato; Fracionamento; Manihot Esculenta; Nitrogênio; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus NAL:  Carbohydrates; Cassava; Forage; Forage legumes; Opuntia stricta.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154599/1/Nutritional-properties-and-in-vitro-gas-production-in-cactus-pear-2023.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60472 - 1UPCAP - DD
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